Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-51D Mustang 1/72 Academy

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

P-51D Mustang 1/72 Academy

Příspěvekod Milan Holzapfel » 08 črc 2007, 12:51

Tuto karikaturu na téma Mustang jsem stavěl jen a jen ze zkušebních důvodů abych vyzkoušel chování některých "stříbřenek" od Gunze neboť mě čeká několikanásobně větší model stejného typu (viz. poslední fotka :D ).
Model je stavěn v podstatě z krabičky jen jsem jej onýtoval podle výkresu z L+K (což je asi špatně) a navíc podle ruky (takže křivě :) ), lehce přetmelil naznačení šroubů na přídi a vyřízl otvor s klapkou na výstupu chladiče a do kabiny dal nějaké zbytky leptů.
Kdo stavebnici zná tak ví o co jde. Je to jedna z prvních akademek a podle toho taky vypadá. Lícuje, až na klapky (ty jsou z jednoho kusu a tudíž v profilu propadlé dovnitř) docela dobře, ale tvarově je hrozný.
Použil jsem barvy GSI řady C a Mr. Metal (leštitelné) a černou a bílou akryl Tamiya. Pistole Fengda 203D. Dekály původní (hrůza) s vodičkou Hypersol. Ve znacích se modrá začala někde zapouštět do bílé a bylo jedno jak silnou vrstvu Hypersolu jsem nanesl :D a s dekálem to jinak nehlo :grin: .
Stříbřenky řady C jsem použil č. 8, 104, 159 a práce s nimi je pohodová, zvláště 8 je opravdu dobrá. Leštitelné Mr.Metal č.211 Chrome Silver a 213 Stainless se stříkají i vypadají skvěle jen se mírně stírají což se projevilo hlavně při napouštění a následném stírání olejovek. Pod barva je použit surf 1000 a Mr. Metal primer. Po těchto zkušenostech použiju na "většího bratříčka" Alclady v kombinací se základními GSI. Také se mi nepodařilo dokonale zabrousit spoj na chladiči, ale už jsem byl líný to opravovat.
Přílohy
mustang06.jpg
mustang05.jpg
mustang04.jpg
mustang03.jpg
mustang02.jpg
mustang01.jpg
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 08 črc 2007, 12:55

Další foto. Neví někdo zda byl sloupek antény stříbrný nebo v olivový? Mám podklady na obojí :-D .
Přílohy
mustang11.jpg
A tohle mě čeká... :-))
mustang12.jpg
mustang10.jpg
mustang09.jpg
mustang08.jpg
mustang07.jpg
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 08 črc 2007, 13:40

teda milane :shock: jak se ti povedlo tak krásne spasovat klapky :shock:
jinak krásný...ale neměl down for double dvě zpětný zrcátka?
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod modelmrak » 08 črc 2007, 19:19

milane to je super :shock: už se těším na bráchu :D
my bike , my freedom

Tatí, můžu jít ba rappovej koncert,stojí to pajcku. Zapomeň! A když si koupím lístek sám? Zapař si !
modelmrak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 09 črc 2007, 09:24

Rostislav Axmann píše:teda milane :shock: jak se ti povedlo tak krásne spasovat klapky :shock:
jinak krásný...ale neměl down for double dvě zpětný zrcátka?

No právě že moc nepovedlo. Lepil jsem řídkým Tamiya lepidlem a někde zateklo moc a rozpustilo hrany a vytvořilo tak "širší rytí" :-D .
Nevím, fotku jsem neviděl mám jen dva bokorysy a tam není vidět jestli jsou zrcátka dvě nebo jedno. Ostatně na štítku kabiny modelu je taková díra, že jsem tam plácnul tohle jedno abych ji ucpal :grin:

Mimochodem s názvem Down for Double létaly dvě mašiny P-51D-15, 44-15255 (Academy to má blbě čísla na červené směrovce mají být bílá :x ) a P-51D-10, 44-14275 jejíž podobu neznám.
Ale jak už jsem řekl byl to jen zkušební model a tak mne to nechává chladným 8)
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 17 črc 2007, 13:13

na to ze je to 72-ka je to parada ;-I ... som tipoval ze je to styridsatosma... :shock: super praca, snad aj ja raz budem stavat taketo masinky...
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 30 črc 2007, 11:31

Milan pozri si cistu stavbu Mustanga podla nemeckych plastikovych modelarov... http://modellbauer.foren-city.de/topic, ... stang.html im som dal link na tvojho mustanga nech sa pooblizuju :-D :-D :-D
Makam na - He 111 H6
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 30 črc 2007, 12:26

Tak díky! :-D Kolega v tom odkazu si chtěl jen vyzkoušet stříkání metalizéru a následnou patinu kouře na starém dříve postaveném modelu. Taky jsem se dřív nezdržoval tmelením a broušením :grin: Ale dají se tam najít i pěkné věci i když musím říct, že celková úroveň je na našem fóru lepší. Zajímavé bude třeba srovnání s tímhle :lol: http://modellbauer.foren-city.de/topic, ... platz.html teda až postavím toho Dragona 1/32 :lol: .
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 30 črc 2007, 12:28, celkově upraveno 1
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 črc 2007, 12:27

Pochopil jsem to, Milane. Ten Tvůj model je v podstatě podle Tebe šmejd krátce před odletem do Košic, co? :grin: :grin: :grin:
V tom případě chci umět dělat takové šmejdy aspoň z 50%.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 30 črc 2007, 18:17

ked mne sa tak pacilo ako vsetci ospevovali ze je to krasne cisto postavene :grin: :grin: :grin: akoze nic proti kolegom z nemecka ale tu na fore si cisto postaveny model predstavujem inak 8)
Makam na - He 111 H6
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 30 črc 2007, 18:29

matiasf píše:ked mne sa tak pacilo ako vsetci ospevovali ze je to krasne cisto postavene :grin: :grin: :grin: akoze nic proti kolegom z nemecka ale tu na fore si cisto postaveny model predstavujem inak 8)

No, ono cisto postavene moze znamenat aj to, ze si sa pri tom nezaspinil.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 31 črc 2007, 07:58

No, ono cisto postavene moze znamenat aj to, ze si sa pri tom nezaspinil.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Makam na - He 111 H6
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Malcharek » 08 srp 2007, 11:26

Přesně tuto stavebnici mám taky a všiml sem si že v plastiku je hodně propadlin,Ty jsi je buď fakt dobře zatmelil a znovu onýtoval,nebo si měl lepší stavebnici... to je jedno ale ten Tvůj Mustang je fakt super =D> =D> =D> ;-I
Honza Malcharek

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel