Stavebnice je mixem rámečků pro Marder II, 150mm houfnici, vlastního Bisona II a univerzálních rámečků s nářadím a radioinstalací. Původně jsem zamýšlel použít pásy z Mardera II a na něj dát gumáky z Bisona, které bych tak nemusel nastavovat. Bohužel gumáky nezohledňují to, že levý a pravý pás jsou jiné.
Pásy jsem tedy objednal článkové od Bronca a dokoupil Tamiya sadu s časným provedením kanystrů. Tím jsem k pořizovací ceně 1450,- přidal dalších 700,- , abych měl to, co bylo v původním vydání stavebnice za 1100,-

Chybějící optiku jsem našel v domácím vrakovišti z Hummela.
Stavebně jsem na začátku a chci využít možnost otevřít poklop řidiče. Znamená to vyříznout díru do plátu, který drží budku řidiče a vytvořit řidičův prostor. Žádnou fotku interiéru jsem nenašel, takže se inspiruji Marderem II (ono stejně bude vidět hlavně sedadlo a něco málo kolem). V budce chybí mechanismus ovládání štítů předního průzoru a obě pancéřová skla (ta už jsem na vrakovišti také našel).
Nevím si ale rady s barvami v interiéru. Jako možné se mi zdají tyto alternativy:
1/ Podle Mardera celý interiér v kamuflážní barvě v kombinaci s černými detaily. Otázkou je, zda to není muzejní interpretace (i když pod popiskami, které nechali původní, to na žlutou vypadá). Koneckonců i polopásy měly interiér v kamuflážní barvě.
2/ Stěny slonovina, podlaha šedomodrozelená a převodovka zelená.
Vyrobeno bylo pouze 12 kusů a všechny byly odeslány ve dvou vlnách do Afriky (únor a duben 1942), kde byly následně zničeny. Některé byly testovány v Německu v tankové šedé a později přestříkány, zbylé byly pravděpodobně stříkány rovnou v kombinaci hnědá a šedozelená. U těch prvních bych se přikláněl k interiéru 2/ a u těch zbývajících k 1/.
Jaký je váš názor?
Než budou fotky ze stavby, tak pár fotek předlohy.
Naposledy upravil Pavel Hrnčíř dne 02 dub 2016, 14:04, celkově upraveno 1