Loni vydal Dragon novinku 150mm houfnice Hummel. Podivné ale bylo, že tato má stejnou krabičku i číslo jako dříve vydaná stavebnice.
Stavebnici jsem před časem koupil a studováním návodu a jeho porovnáním s předchozím jsem zjistil, že novinka je nová v tom, že zmizely některé rámečky. Jestli je nová i v upravených dílech posoudit nedokážu.
Chybí rámeček s výstrojí a výzbrojí. Z návodu tedy vypustili pouzdro na plynovou masku, kulomet a schránky s municí a karabiny. Na obalu se také chlubí drážkováním hlavně, ale ta je holá (řeší lept od Edy). Mnohem horší jsou nabízené kladky. Mají gumové obruče a odpovídají verzi používané na strojích časné produkce. Tato část je v rámečku výměnná takže jednoduše použili nesprávnou vložku. Původní stavebnice má kladky správné a mě naštěstí zbyly ze stavebnice Jagdpanzeru IV.
Ve výsledku tedy dostanete ošizenou stavebnici s chybou.
Abych stavebnici „dotáhl“ na původní úroveň dokoupil jsem zbraňový set od Tamiye (bezva cena 87,- Kč) a pro vylepšení lepty od Edy na Hummel Early (na Late se nedělá) a schránky na munici.
Díly zatím celkem pasují (až na šílený mechanismus ovládání oken před řidičem a radistou a konstrukci držící štít) a využití leptů je velmi slušné. Práci jsem si zkomplikoval otevřením poklopu nad řidičem, což znamenalo vysochat alespoň základ interiéru.
Fotky představují fázi před stříkáním bojového prostoru a jeho uzavřením. Doufám, že až tohle zmáknu, budu z nejhoršího venku.