Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Land Rover WMIK, Iraq 2003

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Land Rover WMIK, Iraq 2003

Příspěvekod skarik » 24 kvě 2012, 20:06

Měsíc a půl jsem nechal nářadí reznout, přišel čas se do něčeho pustit...
Hlavní inspirací byl Concord #26, kde jsou fotky plně naložených Land Roverů WMIK v průběhu invaze do Iráku. Pokud se tedy povede, půjde o malou vinětku, 15 na 15, zobrazující kus silnice s obrubníkem, odstavenej Wimik a patrolu co checkuje okolí. Tak nějak viz foto níže.

Stavbu jsem začal úplně odzadu. Land Rover a doplňky jsou ještě zatavený v igelitu, ale podstavec v podstatě hotový. Standardně používám ty bezchybné lakované podstavce od pana Vallo, ale tentokrát jsem potřeboval trochu customized verzi, takže to vyřešily lišty z Hornbachu, balza od Pecky, polystyren ze sklepa a sádra od tamtéž. Potěšující byly celkové přímé náklady, cca Kč 48,- 8)

Figurky jsou Blackdogu, upravené tak, aby odpovídaly období kolem roku 2003. Osprey ochrannou vestu jsem kompletně obrousil a pomocí dvou-složkového tmelu a proužků papírů jsem aspoň naznačil starší verzi. Kapsy a plynové masky jsou ze setu Dragon a z resinové figurky (tuším, že) Warrior, kterou jsem pro ten účel kompletně rozkrájel.
Přílohy
019.jpg
uk3.jpg
UK2.jpg
UK1.jpg
Pane wachmajstr, voni sou hlava!

Ve vitríně: Land Rover WMIK (Hobby Boss), M998 HMMWV (Tamiya), Unimog U1300 (Revell)
Na stole: Warrior MCV (Academy)
Na skříni: LMTV M-1078 (Trumpeter), SRV Jackal-1 (Accurate Armour), M-923 5-ton truck (Italeri)

www.facebook.com/skarikscalemodels
skarik

• Odpovědět s citací

Re: Land Rover WMIK, Iraq 2003

Příspěvekod Duch » 25 kvě 2012, 08:40

:-& Kruciprdel to zas bude... =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kikin » 26 kvě 2012, 11:31

tak na to se tesim :)
Lukáš 'kikin' Deml
KPM Pardubice
http://matusek.cz/kpmpardubice/
kikin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skarik » 30 pro 2012, 00:48

Po delší době navazuju... V rychlosti jsem nikdy nevynikal, ale sedm měsíců je i na mě dost. Budiž omluvou, že jsem v té době stihl změnit práci, zrekonstruovat byt a rozšířit rodinu (a pomalu si na ty změny zvyknout :lol:).

Asi před měsícem jsem se pustil do Land Rovera a zatím došel sem. Na netu je stavba popsaná už několikrát, takže já jen stručně. V porovnání s předchozím reziňákem se staví velice dobře. Úplně jsem nepochopil proč je každá polovina rámu říznutá podélně ještě na půl, to tmelení a čištění bylo nekonečný, ale jinak vše sedělo. Jo a ještě, podle fotek by na předních kolech měl být brzdový mechanizmus v zadní části bubnů tedy směrem ke středu vozu, návod a díly stavebnice to ale uvádí opačně. Vzhledem k tomu, že jsem osy stejně řezal, abych mohl kola udělat natočená, byla oprava jednoduchá. Detaily kloubů jsem tolik neřešil, proto to zespodu vypadá tak jak vypadá. Šlo mi hlavně o to, aby kola dobře seděla v blatnících, což se po asi pěti pokusech nakonec podařilo.
Ostatní úpravy jsem minimalizoval na odpružení (výborně posloužila pérka z firemních propisek), pár drátků na podvozku a lehce přeryté panely tak, aby odpovídaly skutečnosti. Z doplňků jsem pořídil plechy od ET Model, rezinová kola od Legendu a opravný set od téhož. Ten asi nakonec nepoužiju, protože na cestě už je set od Accurate Armour, který nabízí to samé jako Legend, ale navíc i koš na kapotu a ochranný rám ve správné velikosti (HB má ve stavebnici rám o cca 4 mm vyšší, což je v 35ině docela vidět).

Teď mě čekají detaily, kterých je hlavně díky setu od ET požehnaně a až přijde AA, tak rám a zbraně. Do konce ledna nejpozději by stavba samotná měla být.

Jako vždy uvítám jakýkoliv komentář a radu. Pravda, zatím toho na komentování moc není :oops:
Přílohy
lr1.jpg
lr2.jpg
lr3.jpg

Ve vitríně: Land Rover WMIK (Hobby Boss), M998 HMMWV (Tamiya), Unimog U1300 (Revell)
Na skříni: LMTV M-1078 (Trumpeter), SRV Jackal-1 (Accurate Armour), M-923 5-ton truck (Italeri)

skarik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka K. » 30 pro 2012, 09:56

Jooo Defíček to je krásný vozítko :)
Od bratra jsem dostal k vánocům RSOV tak přemýšlím jestli ho poslat o dům dál nebo ho zkusit rozestavět a pak opět uložit ke zrání jako víno, což se dá říct o každé krabici v kitníku :grin:
BTW: Warpig nepřežil vánoční úklid, takže na Luži nebude :cry:
"vy jste Anesteziolog????"
"Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Jirka K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skarik » 30 pro 2012, 13:33

Jirka K. píše:Jooo Defíček to je krásný vozítko :)
Od bratra jsem dostal k vánocům RSOV tak přemýšlím jestli ho poslat o dům dál nebo ho zkusit rozestavět a pak opět uložit ke zrání jako víno, což se dá říct o každé krabici v kitníku :grin:
BTW: Warpig nepřežil vánoční úklid, takže na Luži nebude :cry:

Tos ho vyhodil s balícím papírem či co?!?!?! :o :(
Z RSOV se dá taky vyrobit pěknej kousek. Pár fotek z Afganistánu je a nebo ho použít jako základ pro českou SOV verzi.

skarik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivan p » 31 pro 2012, 12:11

Som velmi rad ze sa tu deje nieco nove aj v moderne aspon mam co sledovat, a cakat na nove prispevky.Figurky su velmi pekne som zvedavy na malbu.
Skarik ja som natom v podstate asi rovnako ako ty okrem toho prirastku takze tiez mam co dohanat na pracovnom stole. :-D
ivan p

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 01 led 2013, 15:15

Tohle bude zase pekny kousek...nechces k tomu postavit tu ctyrkolku od MMK, ta je primo britska. :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mike.filip » 02 led 2013, 18:14

Roste z toho krasavec. Od Tebe, to snad ani jinak nejde. Přeji atˇ se daří. Budu s obdivem sledovat. Mám pro Land Rovery všech "tvarů a barev" prostě slabost.
mike.filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skarik » 07 dub 2013, 13:02

Do konce ledna žádná samotná stavba samozřejmě nebyla! Vaše luxusní výtvory na Panthers Cupu mě ale nakoply, tak jsem zas trochu pokročil...

V tuhle chvíli je konstrukce v podstatě hotová, během příštího týdne bych chtěl dojet lafety zbraní a až holky odjedou koncem dubna k rodičům, vytáhnu pistoli (po víc než roce #-o )
Z doplňků jsem použil plechy od ET Model a resin od Accurate Armour. Bohužel jsem se ani tak profilům a destičkám nevyhnul :( ET plechy jsou opravdu luxusní, opačně AA mě zklamal. Na to, že jde o opravný set, tak potřeboval sám docela často pomoc. Z fotek je to jasné... žlutá = původní kit, plechy jsou ET, šedá AA a vše ostatní samodomo. Znázornění plachty na palubce je dvousložkový Tamiya tmel. O kladech a záporech AA setu bych sem rád napsal víc až bude trochu času.
Přílohy
5_small.jpg
7_small.jpg
3_small.jpg
1_small.jpg

skarik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka K. » 08 dub 2013, 19:36

Jiříku nepřestáváš mě udivovat!!! Je to moc pěkná práce, ovšem jako vždy :-D Nezamýšlíš nad tím, někdy postavit něco co by jsi nebarvil, ale nechal pouze jako "holé dříví"??? Vypadalo by to luxusně :)
"vy jste Anesteziolog????"
"Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Jirka K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 09 dub 2013, 08:58

:-& Když se napíše Skarik,jsou další komentáře zbytečné.... ;-I
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skarik » 14 kvě 2013, 20:43

polepil jsem poslední detaily, surf ASAP...
Přílohy
pic1.jpg
pic2.jpg
pic6.jpg
pic8.jpg
pic7.jpg

skarik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukas.sparrow » 15 kvě 2013, 05:53

Parádní :P
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
lukas.sparrow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skarik » 13 čer 2013, 21:54

Tak jedem dál...

Surfacer 1200
Přílohy
lr7.jpg
lr6.jpg
lr8.jpg

skarik

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno