Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

TIGER-I MID 1/35 Academy-hotovo

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

TIGER-I MID 1/35 Academy-hotovo

Příspěvekod JAR Studeny » 04 bře 2011, 02:21

Zdravím jako nový bych se chtěl na tomtu fóru uvítat v dohledné době stavbou modelu od Academi Tiger-I mid production.

Něco o mě. Je mi 22 let a s modelařením jsem začal před 3ma měsíci a zatu dobu jsem stihl postavit 3 stavebnice, což znamená že tento model bude teprve můj 4tý, takže jsem ještě docela začátečník. Nicméně vsázím nato, že prezentací mé stavby se mnohému naučím.

Zpět ke stavebnici. Je to ten Tiger, který obsahuje i interier, což byl i důvod proč jsem si ho pořídil. Co se týče stavby je předemnou docela spusta otázek at už ohledně toho jaké části budou odjímatelné ,zimerit ANO či NE ( zatim jsem spíš toho názoru, zě ho tam nechci ) nebo volení barevných odstínů interieru.

Prozatím bych měl dotaz na nějaké znalé kolegy ohledně barev (slonoviny a šedé barvy ve spodní části vnitřku tanku, uvedu v příloze předlohu) zajímá mě číslo náké základní barvý z které by se to dalo doladit.
Dál bych měl ještě dotaz k zimeritu zda u Tigra v mid produkci bylo možné ,že na stroji nebyl (chtěl bych ho udělat bez něj, ale chci aby měl tank i realný základ) na internetu jsem našel jen jednu fotku ,ale to byl na vagonu nejspíš přepravovaný teprv na frontu (uvedu v příloze).

Ještě mě vrtá v hlavě zda nemám dokoupit článkové pásy a náké lepty navíc.

K1-k.jpg

K2-k.jpg

I1-k.jpg

I2-k.jpg

I3-k.jpg

Tiger 36.jpg
na mysli mam kus co je vepředu

Naposledy upravil JAR Studeny dne 28 zář 2011, 00:09, celkově upraveno 1
JAR Studeny

• Odpovědět s citací

Re: TIGER-I MID 1/35 Academy

Příspěvekod adam červenka » 04 bře 2011, 02:28

JAR Studeny píše:Nicméně vsázím nato, že prezentací mé stavby se mnohému naučím.

Tohle by se mělo vytesta do kamene. Vítej :)

Dám ti radu k těm barvám. I když je to jenom můj názor a plno lidí s nim bude nesouhlasit. Vyprdni se na kupování přesnejch doporučenejch odstínů. Kup si pár základních barev a míchej, porovnávej s fotkama a zase míchej, dokaď se ti výslednej odstín nebude zdát ok - tohle se ti v další modelařině bude strašně hodit.

Zimmerit si nech na nějaký další modely. Není to sranda ho udělat a namalovat tak, aby vypadal dobře. Tady v tom modelu máš interier a už i ten sám o sobě je pořádná výzva. Navíc bez zimmeritu tam budeš mít plno rovnejch velkejch ploch, na kterejch si můžeš natrénovat patinu.
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Phoenix » 04 bře 2011, 07:11

Hlavně se snaž o čistotu stavby , aby nebylo něco oblitý a tak , co nejmíň lepidla !! A snaž se tmelit stopy po vyrážečích (vyhazovačích), zanevřel jsem nad těmi rádoby tmeli v tubě od Tamyie a jiných výrobců , výhradně používám tekutý tmel od Gunze na jemné spáry a extra jemný dvousložkový tmel,je tvrdej jak kámen za chvíly a krásně se brousí.Lepty by nebyly od věci.Kolik tě ten model stál ? Jinak přeju dobře zdaru u Akademky Hoj
Láďa Vraštil - 21 let

Rozestavěno-->Škoda RSO , Hetzer WOT

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Phoenix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 04 bře 2011, 07:44

:-& Vítej na palubě =; ,držim palce . ;-I .Tiger je nejvíc stavěný typ,inspirace ,rad,podkladů a podobně najdeš spoustu.Navíc ho tu stavěl kde,kdo a určitě se podělí o zkušenosti. :arrow:
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Mazanec » 04 bře 2011, 08:39

Vítej zde na ModelForu :) jdeš na to pěkně i s pokladama,ty jsou hodně důležitý :)
Petr Mazanec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 04 bře 2011, 08:49

Vítej na foru =; . Držím palce
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 04 bře 2011, 11:01

Lepty i článkové pásy tomu hodně pomohou, to rozhodně. Ale zvaž otázku, zda to není unáhlené, ono je škoda udělat model s lepty a pak nezvládnout povrchovou úpravu. Jednej podle toho, na co se cítíš.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JAR Studeny » 04 bře 2011, 12:38

Děkuji za uvítání.
pro Phoenixe: stavebnice mě přišla na 730+140(menší saba leptů) kč.

Ještě bych si dovolil ukázat "zhruba" jak dopadli moje předchozí výtvory.
sps 1k.jpg

sps 2k.jpg

JAR Studeny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Števo » 04 bře 2011, 13:38

Vitaj na fóre a v plastikovom modelárstve. Tie prvé modely vyzerajú naozaj veľmi pekne. Tento Tiger bude ešte lepši a každý model o kus lepši.
Števo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 04 bře 2011, 13:42

No tak to se těch leptů ani článkačů neboj, stavět umíš, takže proč nezkusit něco dalšího. A leptů se neboj, dělá se s nimi docela dobře.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 04 bře 2011, 14:04

A já pokud můžu poradit-postav jen tank,bez interiéru :!: Academka není špatná stavebnice,ale ten interiér je(jak to slušně napsat)plagiát interiéru tanku Tiger(bez jemnějších detailů,tvarové a rozměrové chyby,mnoho věcí chybí....)postavit interiér aby byl echt(mluvím o stavbě, barva a povrchovka to je ještě vyšší level).Soustřeď se na čistou stavbu exteriéru,nějaké plechy(zámky,držáky nářadí...apod.)Je to samozřejmě lákavé kompletní tank,ale...hodně dlouhý běh na hooodně dlouhé trati.A pokud zvládneš čistou stavbu,tak pokroč k zvládnutí kamufláže a povrchovky.Mašinu s interiérem(lepší pro vyzkoušení stavby-otevřená nástavba)si nech na třeba další kousek.Jinak samozřejmě přeji hodně zdaru k dokončení modelu 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 04 bře 2011, 15:37

René Ernst píše:A já pokud můžu poradit-postav jen tank,bez interiéru :!: Academka není špatná stavebnice,ale ten interiér je(jak to slušně napsat)plagiát interiéru tanku Tiger(bez jemnějších detailů,tvarové a rozměrové chyby,mnoho věcí chybí....)postavit interiér aby byl echt(mluvím o stavbě, barva a povrchovka to je ještě vyšší level).Soustřeď se na čistou stavbu exteriéru,nějaké plechy(zámky,držáky nářadí...apod.)Je to samozřejmě lákavé kompletní tank,ale...hodně dlouhý běh na hooodně dlouhé trati.A pokud zvládneš čistou stavbu,tak pokroč k zvládnutí kamufláže a povrchovky.Mašinu s interiérem(lepší pro vyzkoušení stavby-otevřená nástavba)si nech na třeba další kousek.Jinak samozřejmě přeji hodně zdaru k dokončení modelu 8)

Když si koupil stavebnici protože obsahovala interiér tak proč by měl vynechat jen pro to že to není 100% kopie, modely co měl na stole hotový vypadají lépe než vše co jsem postavil já :) takže proč to nevyzkoušet,zavřít poklop může vždy.
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 04 bře 2011, 18:37

Radek3057 píše:Když si koupil stavebnici protože obsahovala interiér tak proč by měl vynechat jen pro to že to není 100% kopie, modely co měl na stole hotový vypadají lépe než vše co jsem postavil já :) takže proč to nevyzkoušet,zavřít poklop může vždy.

Tak jinak,připadá mě toto jako velký sousto,samozřejmě neznám modelářské možnosti/zkušenosti kolegy ale jak se sám popsal,je ve stádiu učedníka a tak podle toho usuzuji.To,že to je v podstatě model-polotovar(myslím variantu full interiér)to jenom komplikuje a mám pocit,že je to v podstatě podobná situace jako byla u Tebe(Radek3057) a tak jsem to taky myslel,je to ryze jen a jen moje rada(nic osobního).Stavět komplet interiér z myšlenkou"zavřít poklopy můžu vždy"je pro mě ztráta času a najdou se i tací pro které je ztráta času stavba jakéhokoliv interiéru a začínám je chápat 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pravý modelár » 04 bře 2011, 18:59

to bude super =D>
"Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty"
George S. Patton
pravý modelár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 04 bře 2011, 19:30

Ty jo, na první modely to vypadá moc pěkně. Je sice pravda že by tam cimrmanova pasta měla být ale nešť, na tank se zimmem si pořiď v budoucnu model od Dragonu kde už je zimm z krabičky... Tiger je prostě Tiger, tak s chutí do něj...
El Thud

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno