Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pevnostní objekt KŽ-3, Revell, 1/72, scratch...

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pevnostní objekt KŽ-3, Revell, 1/72, scratch...

Příspěvekod wWoll » 21 črc 2009, 22:18

Pokusím se o model objektu KŽ-3, základ je T-34/85 od Revellu po louhové koupeli, bude možná konfigurace s osazenou věží, či bez, jako v době mírové. Další součásti jsou poklop pro dobu míru, a orientační patníček. Vrchní část korby T-34 jsem ponechal úmyslně, určí výšku objektu nad terén chystané podložky, což bude fotorámeček.

Odkaz na zdroje: http://vn-parabellum.com/fort/t34-turret-pb.html, http://www.opevnenicsr.svet-stranek.cz/008/, http://www.opevneni-csr.cz/foto-index.php?fid=1.
Přílohy
fort-t34-turret-pb-1.jpg
fort-t34-turret-pb-0_1.jpg
21072009365_U.jpg
Erst merke Dir den elegannten- Mit schrägen Flächen, runden Kanten, Fünf Rollen, den studiere fleißig, Denn das ist der "T-vierunddreißig"

Ponejpr si každý všimne- Oblé hrany, pláty šikmé na pět kol tvůj pohled míří, to je přec "Té- třicetčtyři"
wWoll

• Odpovědět s citací

Re: Pevnostní objekt KŽ-3, Revell, 1/72, scratch...

Příspěvekod Duch » 22 črc 2009, 05:40

M,m zajímavá a originální stavba. :shock: =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Šádek » 22 črc 2009, 10:27

Tak tohle je paráda, zajímavé a neokoukané. Mam jeden nápad jak dio oživit, udělat průřez celým objektem, aby byly vidět i chodby pod veží :wink: .
Zasalutujeme kusu hadru, nastoupíme do lodí a vyrazíme za Sluncem." D.Eisenhower
Petr Šádek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wWoll » 22 črc 2009, 14:34

Bude to jen povrchovka, jelikož mám zásobu 1/72 věží od Pz. IV, tak bude i pokusný kolega s touto veží, kde chci zkusit interiér.

Pokrok u současného objektu: odlita sádrová podložka, natřena na zeleno, po zaschnutí se chystá posypová tráva, věž nabarvena, i patina snad bude...

Fotky budou zachvíli...
Erst merke Dir den elegannten- Mit schrägen Flächen, runden Kanten, Fünf Rollen, den studiere fleißig, Denn das ist der "T-vierunddreißig"

Ponejpr si každý všimne- Oblé hrany, pláty šikmé na pět kol tvůj pohled míří, to je přec "Té- třicetčtyři"
wWoll

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 22 črc 2009, 20:21

super nápad už se těším na postup,téčko od revella se mi taky doma válí..
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod wWoll » 23 črc 2009, 11:27

Objekt se skládá ze tří částí: podložky s věncem věže, věže samotné (osazována až za zvýšeného politického napětí, či války) a betonového, kruhového poklopu, kterým byl zakryt otvor po neosazené věži v době míru. Konfiguraci objektu si zvolíme sami.

Postup stavby podložky: vezmu vrchní korbu z T-34/85, vyříznu část s věncem věže, jako to mám na horních foto, vezmu víčko od Ramy jako formu, osadím do něj vršek korby, zaliju sádrou, ale nezapomenu na to, aby se mi sádra nevršila v prostoru otáčení věže, zároveň vynechám tolik místa aby se tam vešla i posypová tráva, pozor sádru nutno nechat tak dva dny na slunci usušit, aby později nesála barvu, pak přetřít základovou, nevsakovací barvou, nejlépe zelenou. Při sádrování nezapomenout na nezbytný "patníček" s červeným vrškem, který vytyčoval vstup do objektu. Po natření terénu následuje fáze posypová, celý terén natřu lepidlem, posypu posypem a pak jej "zatlačuji" do lepidla, po zaschnutí zbytek sfouknu a odrolím. možno doplnit k terénu různé trsy trávy, výstražnou cedulku, či pokus o plot. Trávu jsem z důvodu jasně zuřivé vláčkařské zelené přetřel akrylkami tmavě a světle zelenou, do toho trocha hnědé vodovky. na několika místech jsem použil i posypové kamínky, opět z důvodů zuřivé barvy přetřeny odsíny šedé a nakonec hnědé.

Postup stavby věže: slepíme kopletní věž bez madel, či ji vybereme po částech z louhu (můj případ), pro lepší vzhled nezapomeneme odvrtat ústí kanonové hlavně a výstřelný otvor spřaženého kulometu a zaměřovače kanonu. věž jsem natřel revelkou, zelenou khaki, zkoušek drybrush hran a patinu černou olejovkou.

Postup stavby poklopu objektu: z plastikové destičky síly do jednoho mm vyříznu, či vystříhnu kruh o průměru 22mm, který nabarvím a napatinuji.

Fotografie přiloženy.
Přílohy
Snímek 001_U.jpg
Snímek 004_U.jpg
Snímek 005_U.jpg
Snímek 007_U.jpg

wWoll

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno