Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Merkava - můj první pásovec

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Merkava - můj první pásovec

Příspěvekod Martin Král » 02 srp 2008, 18:57

Dobrý den.
V této části jsem se až doposud nepohyboval.Ale vzhledem k tomu,že jsem si potřeboval na chvilku odpočinout od letadel a zatoužil jsem mít taky nějaký tank tak jsem se pustil do Merkavy.Model je Tamya a stavěl se velmi pohodově bohužel jsem se dostal do fáze,kdy takříkajíc nevím kudy kam.Proto jdu se svou kůží na trh a byl bych rád kdyby jste mi pomohli s jeho dokončením.Jde mi o to že nemám žádné zkušenosti s patinováním bojové techniky a tudíž postrádám cit co je málo a co hodně.Takže bych rád přivítal vaše poznámky,připomínky a kritiku.Předem díky.Martin
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Re: Merkava - můj první pásovec

Příspěvekod nunymaster » 02 srp 2008, 19:14

tak jeď podle letadel, teď dej nějaké filtry , dle libosti asi hnědej a lehce zelenej, pak ,,voš,, spíš taky do hněda, nějaký čipy ale ne moc , a potom prach a opotřebení prachem, nebo tedy směs prachu a písku, nějaké úniky olejů a paliv a budeš mít hotovo. s prachem a pískem fakt opatrně přidat můžeš vždycky.Hodně zdaru a neboj se pokud ti to půjde čistě jako stavba tak to bude moc hezkej model. :P =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 03 srp 2008, 08:32

Na rez bych u Merkavy radši zapoměl.Tanky jsou v perfektním stavu.Já jsem použil lehce prach a barvu prachu od Tamyie.Rez jsem dal jenom lehce na články pásů na věži.Až budeš stavět verzi Mk.II a Mk.III od Academy tak žádné bojové poškození,ve stavebnici jsou testovací prototypy.
Stavět budeš určitě :grin: ,Merkavy jsou silně návikové tanky. :grin: :grin: :grin: :grin:
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 04 srp 2008, 12:03

Merkavu mám za sebou,ta tvoje je Mk1,ty se mohutně řezaly v 82 v Libanonu.Dá se říci prach,prach a prach.Dám foto.Držím palce ;-I :-({|= :-({|=
Přílohy
om.jpg
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 06 srp 2008, 20:09

Písku kolik chceš,jak to vjede do pouště,je to zasraný jak jetel.Pro představu fotka čistý a použitý mk4
Přílohy
merkava4_x2.jpeg
merkava4_01.jpeg
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 04 led 2009, 22:07

Nesměle pokračuji dál. :x Zatím po olejích a začínám pigmenty. :arrow: Tak jsem zvědav jak to dopadne.Uvítám jákekoliv připomínky jak dál,tedy pokud jsem to těma olejema totálně nezazdil.Fotky omluvte foceno tedka zítra to nafotím na denním světle.Martin
Přílohy
1.jpg
2.jpg
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Samin » 04 led 2009, 23:17

no najednou se to tady merkavama jenom hemží :D žeby invaze jako v Aze 8-)

zatim to je pěkný, ted bych dalšim krokem viděl práci s pigmentama...zaprášit pískovou..a jejíma odstínama od bílopískový přes pískovou, hnědou zem do nejaký šedopískový, zaprášit, plus naředěný lihem dělat stejkance a šmrdlat po plochách směrem zezhora dolů, jako na fotce od Duchýna, do toho nějaký olejový skvrny hnědočerný mastný. + nějaký stopy od sutin tzn cihelnej prach apodobně:) pak nejlépe pořádně ověsit bagáží a bude merkava jako fík
Vojtěch"Samin"Samek
KPM Kaznejov
Samin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 05 led 2009, 05:57

Jo souhlas , a na těch fotkách to působí moc dobrým dojmem , buť jsi dobrej fotograf a nebo se ti fakt moc vede , krásnej povrch... =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 06 led 2009, 21:44

nunymaster píše:Jo souhlas , a na těch fotkách to působí moc dobrým dojmem , buť jsi dobrej fotograf a nebo se ti fakt moc vede , krásnej povrch... =D> =D> =D>

Díky.Ale fotit neumím ,tak se mi asi opravdu daří. :-k :arrow: Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 06 led 2009, 21:50

Samin píše:no najednou se to tady merkavama jenom hemží :D žeby invaze jako v Aze 8-)

zatim to je pěkný, ted bych dalšim krokem viděl práci s pigmentama...zaprášit pískovou..a jejíma odstínama od bílopískový přes pískovou, hnědou zem do nejaký šedopískový, zaprášit, plus naředěný lihem dělat stejkance a šmrdlat po plochách směrem zezhora dolů, jako na fotce od Duchýna, do toho nějaký olejový skvrny hnědočerný mastný. + nějaký stopy od sutin tzn cihelnej prach apodobně:) pak nejlépe pořádně ověsit bagáží a bude merkava jako fík

Díky za radu.Ty pigmenty udělám,snad to nepřeženu.Ale s tím lihem nevím,udělal jsem asi blbost,mám to stříknutý Tamyiema ale nemám to zalakovaný.Bagáž+nějalý smetí už mám taky nachystaný tak uvidím.Bohužel nemám moc času a s tou Merkavou se párám skoro rok.Ale rád bych jí do konce Února dodělal. Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 07 led 2009, 12:16

Martin Král píše:Díky za radu.Ty pigmenty udělám,snad to nepřeženu.Ale s tím lihem nevím,udělal jsem asi blbost,mám to stříknutý Tamyiema ale nemám to zalakovaný.Bagáž+nějalý smetí už mám taky nachystaný tak uvidím.Bohužel nemám moc času a s tou Merkavou se párám skoro rok.Ale rád bych jí do konce Února dodělal. Martin

A co do konce ledna Martine a pochlubit se na Hradeckým Lvu 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Samin » 07 led 2009, 12:30

Martin Král píše:
Samin píše:no najednou se to tady merkavama jenom hemží :D žeby invaze jako v Aze 8-)

Díky za radu.Ty pigmenty udělám,snad to nepřeženu.Ale s tím lihem nevím,udělal jsem asi blbost,mám to stříknutý Tamyiema ale nemám to zalakovaný.Bagáž+nějalý smetí už mám taky nachystaný tak uvidím.Bohužel nemám moc času a s tou Merkavou se párám skoro rok.Ale rád bych jí do konce Února dodělal. Martin

tak co jeste zalakovat? nákej polomat nebo mat, a pak pičmenty:) ja bych byl pro, ale zaleží na tobě :)
Vojtěch"Samin"Samek
KPM Kaznejov
Samin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 07 led 2009, 21:21

Tak co jeste zalakovat? nákej polomat nebo mat, a pak pičmenty:) ja bych byl pro, ale zaleží na tobě :)

Ok zkusím a uvidím.Zatím díky za radu až trochu popojedu tak se zase ozvu.Martin
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 07 led 2009, 21:23

René Ernst píše:
Martin Král píše:Díky za radu.Ty pigmenty udělám,snad to nepřeženu.Ale s tím lihem nevím,udělal jsem asi blbost,mám to stříknutý Tamyiema ale nemám to zalakovaný.Bagáž+nějalý smetí už mám taky nachystaný tak uvidím.Bohužel nemám moc času a s tou Merkavou se párám skoro rok.Ale rád bych jí do konce Února dodělal. Martin

A co do konce ledna Martine a pochlubit se na Hradeckým Lvu 8)

No né že by se to nedalo do konce Ledna stihnout jen se obávám,že to nebude výtvor na takové úrovni aby se dal někde veřejně prezentovat. :( Martin
Naposledy upravil Martin Král dne 20 úno 2010, 15:04, celkově upraveno 1
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 20 úno 2010, 15:04

Tak po dlouhé době zase mírný pokrok.Malinko jsem zapracoval na věži.Vím,že tam je dost chyb,ale jak se říká chybama se člověk učí.Zároveň mám na vás prosbu.Neví někdo kde by se dali koupit řetězy v měřítku 1/35?? Martin
Přílohy
oiuhiuh.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Naposledy upravil Martin Král dne 20 úno 2010, 16:04, celkově upraveno 1
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král