Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Nerozporuji to obecně, u litých částí a tak to určitě smysl má (tak, jak to má Char B1 bis výše). Ale konkrétně u Churchilla s touhle věží mi přijde, že pancíř by měl být spíš hladší než drsnější, kór pancíř krycí boky korby... Je samozřejmě možný, že to vytahuje fotka a ve skutečnosti je to mnohem jemnější.
Akorát tu ale pleteš dohromady dvě verze. Očividně máš verzi MK.III AVRE. Ta má ale svařovanou věž, rozhodně ne odlévanou. Odlévanou věž má verze MK.IV AVRE (zrovna ta poslední fotka, podle které ses řídil). Další věc je odpalovací zařízení. Tam je textura také mimo (viz foto).
Ano vím, že mám verzi Mk III. se svařovanou věží. Ale to neznamená, že nemůžu použít ztvárnění hrubosti pancíře ne? Co se týče textury k odpalovacímu zařzení nezdá se mi to tady úplně hladké...
z pod té zelené to bude hrozně řvát. uplně si nemyslím, že by válcovaný pancíř měl mít strukturu odlévaného. tohle bych v 35 naznačoval maximálně přetřením rozpouštědlovým lepidlem..
Co je na bocích věže výraznější detail než struktura, jsou očka (k uchycení přírodní kamufláže?). Má je věž, kterou ses inspiroval (sice ulámané, ale jsou tam), stejně tak ten Churchill Mk.III, na kterém demonstruješ strukturu odpalovacího zařízení.
Ale jak píše von mantinel, je to tvůj model a tohle jsou věci o názorech, ne o vyloženém nesmyslu