Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cromwell Mk.IV (Tamiya 1:48)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Cromwell Mk.IV (Tamiya 1:48)

Příspěvekod greenbaron » 25 říj 2010, 08:30

V Modeláři Extra vyšel článek Zdeňka Čižinského (taky sem občas přispíval) a v něm bylo takové schémátko na úpravu motorových krytů Cromwellu od Tamiye. Předpokládám, že autorem kreseb byl P. Štěpánek.
Nevím, zda Modeláře Extra č.2 máš k dispozici, takže to "šémátko" na úpravu motorových krytů máš tady...
Přílohy
ModE 2 page 005a.jpg
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 říj 2010, 08:54

vidis jaky som trupik - modelar ma ani nenapadlo pozret #-o (jasne ze ho mam) a inak to vyzera ze to sedi na tie fotky z toadmanstankpictures.com co si sem daval k hokejke

a zadok korby dufam prerabat netreba :-D
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 25 říj 2010, 12:02

Prosimtě, mrkni se ke mně do "podpisu" a musí Ti být jasné, že nemám důvod na čemkoliv "sedět". Na dělání chytráků jsou tu jíní odborníci, ale to s tímhle tématem nesouvisí a ani sem svá moudra "nepřisívali".
Myslím, že tahle úprava je to nejmenší, naštěstí nemusíš předělávat věžičku velitele, je snad vcelku jasně vidět, že je tam ještě ta stará a nízká, jen se dvěma periskopy, prostě ta, co je v modelu...

Pokud jde o zbarvení, netroufnu si hádat, jestli to byla SCC2 Brown nebo SCC15 Olive Drab, asi bych si vsadil na tu SCC15. Pokud používáš tamiyácké akryláty, bude třeba trochu mixovat - tak někde v diskusi na to byly dotazy a je tam i odpověď.
Tady jen výpisek na ty dvě (možné) barvy:
SCC 2 Brown
Mix 5pts XF68 + 4pts XF3 + 1pt XF1

The result is just a fraction strong on the red so go carefull and do not overdo the black as even a slight touch too much darkens the result a great deal. Should be OK with some medium grey added for scale effect.

SCC 15 Olive Drab
Mix 5pts XF61 + 2pts XF62 + 2pts XF3

This is fraction darker than the standard so a wee touch more XF3 won't hurt. Then allow for scale effect.

Jestli tam budeš dávat figurky, tak ne všichni budou tankisti, spíš naopak - krom řidiče to budou dělostřelci a ti nosili jiné barety, taky jsme to tu někde řešili. Jo a abych nezapomněl, ve velitelském příklopu by byl pravděpodobně důstojník, taky dělostřelec, takže s brigadýrkou. Tady je "tančíček-bratříček", taky OP tank od jiné čety stejné baterie téhož pluku: download/file.php?id=477394&mode=view

Ještě Ti řeknu, že antény mají různou délku: Anténa na kloubu „A“ (kužílek) byla složena (většinou) ze 2-3 (většinou ze 3) anténních dílů, každý o délce 4 ft (v 1/35 tedy přibližně 7,0 nebo 10,5 cm, ve "čtvrtce" to bude 5,1 nebo 7,6 cm).
Anténa na kloubu “B“ (košíček) byla 20,5 in dlouhá (v 1/35 tedy přibližně 1,5 cm, ve "čtvrtce" to bude 1,1 cm).

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 25 říj 2010, 13:18

Pěkně si s tím hraješ. Super stavba. A taky moc pěkný fotky. =D> =D> =D>
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 25 říj 2010, 15:02

Greenbaron oceňuji tvou snahu pomáhat jiným....a přitom nedělat z lidí blbce. [-o< =D>
To se moc nevidí, stojí tě to čas, úsilí, hledání atd. Fakt klobouk dolu. =D>
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 25 říj 2010, 15:40

Podle mne je lepší hodina, "investovaná intelektuálně" - třeba do cizího modelu, než jedna jediná minuta, kdy někdo dokáže napsat "máš to úplně na pi..u" a neřekne k tomu "proč" a nebo "jak na to"...
Z lidí blbce umím dělat, možná i dobře a doufám, že s jistou noblesou, ale nemám to rád a nedělám to schválně. Ale uvědomme si, že je zvláštní sorta lidí (jsou všude), kteří to dokážou naprosto bravurně bez cizího přičinění a opravdu pořádně.
Moc úsilí mne to Honzo nestojí, záběr mám omezený a vzhledem k tomu, že modelů je omezený počet, tak se statisticky musejí opakovat jejich stavby. Modely mají chyby, výrobci je prostě dělají, jsou to lidé. Stejně tak opakují své dotazy, váhání, přehmaty a chyby i modeláři. To je normální. Všechno tohle, co jsme tu s KLingem řešili, jsme (někdo a někde) řešili s někým jiným - a je pravděpodobné, že ne jen jednou. S někým si takhle dopisuju otevřeně, s někým přes soukromé zprávy a pro mne nejlepší je, když se to pak "překlopí" z jednosměrného toku ve výměnu informací...

Přiznám se, že cítím jisté zadostiučinění, když si přečtu (třeba u cizího modelu) slova "máš to dobrý" a vím, že tam opravdu nejsou chyby a není to jen "fráze politicky korektní". A je mi jedno, jestli jsem "kibicoval" u jeho virtuálního ponku a nebo ne.

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 25 říj 2010, 19:04

Já jsem na to teď koukal, protože tenhle typ už jsem šťoural (btw dokonce stejnou úpravu motroového krytu).
Podle mě tohle byla první tamiyácká čtvrtková stavebnice bojovky, na které se dolepuje plastové přední a zadní čelo, které spojuje plastový vršek korby. Podle mě se jim stalo, že při konstrukci nepočítali s vrstvou základové barvy na spodní korbě a ta jim to nafoukla. Když se zbrousí, tak je to v pohodě. U dalších podobně koncipovaných stavebnic už s tím počítali (Crusader).
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 25 říj 2010, 19:59

x
Naposledy upravil Ondra Kubeš dne 14 kvě 2011, 14:58, celkově upraveno 1
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 říj 2010, 20:52

nejako sa nam to tu rozbehlo :)

chvalicom vdaka za pochvaly :oops:

Jindro: je to mozne, len ma to u japoncov trochu zarazilo (ked zoberiem ze to nebola prva stvrtka s kovovou korbou - aj ked prva s doliepanymi celami)

Ondro: uz ked som sa pustil do uprav tak sa na to nevyprdnem, aj vzhladom na to ze to nejako "moralne dlzim" poradcovi kedze si dava tu namahu mi to vsetko vysvetlovat ako uplnemu amaterovi (co v tejto oblasti som)

Baron: ta veta so sedenim - asi sme sa nerozumeli - ja som nic nepisal ze sedis na niecom (na podkladoch napr.), ale ze tie dekle na nakrese mi sedia na fotku z tej stranky co si sem daval - konkretne tato http://www.toadmanstankpictures.com/cromwell_20.jpg
a kazdopadne som velmi vdacny ze si este nestratil so mnou trpezlivost [-o< :D
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 25 říj 2010, 20:59

KLingO : Odvádíš moc hezkou práci a moc se těším na pokračování . =D>
Pokud mohu za sebe tak to tu sleduji a snažím se něco pochytit , protože mám Cromwella rozřezaného už hodně let a už by bylo na čase ho dorazit .
Takže děkuji za každou informaci .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 25 říj 2010, 21:06

x
Naposledy upravil Ondra Kubeš dne 14 kvě 2011, 14:58, celkově upraveno 1
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 říj 2010, 21:10

no dekle na motore iba preryjem tam problem nie je, a poklop pokial dobre pozeram na fotky je deleny odpredu-dozadu a nie uhlopriecne takze to tiez sedi so stavebnicou
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 25 říj 2010, 22:30

Ondro, já to znám, kdybych byl někdo druhý, tak bych se asi zabil. :grin: Já fakt nemám, jak potvrdit, že T190041 byl Cromwell s C korbou.
To je klasická situace - někam jdu, znám cíl a cestu, jak se k němu dostat... Někdo mi vstoupí do života, otočí mne a já jdu novým směrem, no a ten, co mně otočil, mi z toho života zase klíďopíďo vystoupí... A já furt jdu a jdu...

KLingO, tolik historickejch fotografickejch podkladů na jeden konkrétní tank tady snad zatím nikdo při stavbě Cromwella neměl - už Ti chybí jen pohled shora, no, možná ještě pravá strana, kdyby byla víc "pofocená".
Nenech se zviklat, víš přesně, co udělat, máš na to podklady, ten řidičův příklop nepředělávej...

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 25 říj 2010, 23:34

dnes som bol lenivy - tak len ten motorovy dekel... :foto:

ale boj nevzdavam :-D
Přílohy
DSC06921.jpg
DSC06922.jpg
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 03 lis 2010, 20:50

clovek si chvilku oddychne a uz je na dalsej strane :grin:

takze stavba snad dokoncena (neratam prilepenie blatnikov po napatinovani podvozku),
doplnil som kabliky ku svetlam a spanovaky za kolesa (teraz pozeram na fotky ze este treba odvrtat hlavne a dolepit vyztuhy k svetlam vpredu :? )

fuknem to surfom a dufam ze nevylezu velmi nejake kulehy :)
(fotky berte s rezervou - cvicim s novym fotakom :foto: )
Přílohy
DSC_0011.jpg
DSC_0012.jpg
DSC_0013.jpg
DSC_0014.jpg
DSC_0016.jpg
KLingO

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno