Pánové děkuji za vaše názory. Rozhodně jsem se nezabýval myšlenkou natupovat barvu vatou. Opravdu se snažím nedělat chlupaté knedlíky místo modelů. Pokusím se druhou vrstvu barvy spíše rozředit abych nezalil detaily. Bohužel s patinou olej příliš nekamarádím , neumí ji . Používám spíše vodovky a křídy .
Přílohy
Přilepeny další díly jako rezervní kola a sedadla.
Ahoj Milane, vem ho po Velikonocích do modelářského kroužku, předvedeme klukům patinu olejem...
Modelaření je úžasná věc. Tři měsíce se tím rozčiluješ, týden se tím kocháš a pak na to sto let sedá prach...a je to dobré téma pro psychiatrické traktáty!
neee...vezmes vatu a poriadne ju vyskladas do hrudky,tu strcis do verzatilky a tupujes,jeden cas som tak maloval tvare vojakov.pri trochu technike je to ok.vyskusaj a keby nebolo dobre tak to hodis do smetiaka a koniec debat.
Model doplněn o drobotinu viz fotky. Docela jsem s divil jak krásně šly
vyříznout držáky nárazníku. Nárazník jsem přilepil zatím jenom jeden z didaktických důvodu. Docela jsem se potrápil s ukazately směru , díly jsou to titěrné. Několikrát mi vystřelily z pinzety a zmizely v prostoru, pokaždé jsem je našel a nakonec přilepil. Pokusím se model doplnit o figurku.
Přílohy
K moddelu polského tahače jsem se rozhodl přidat figurku polského důstojníka .
K výrobe SPZ jsem použil zbylé obtisky z modelu Ford Tc .
Doplnil jsem model o nějaké drobné detaily , jako svetla , ukazatele směru a čelní sklo.
Čísla na SPZ vycházejí z této fotografie , jedná se o stroj z 10. Brigády Motorizované Kavalerie. Rok 1938 , osvobození polského obyvatestva tehdejší ČSR od českého útlaku. Snad mi odpustíte trochu odlišný tvar číslic.
Dolepil jsem druhý nárazník a tabulku s SPZ., je vyrobena z pechovky . Obtisky opět z domácích zbytků.
Máš pravdu Jendo , sudety na polský způsob. Ještě mám názhernou fotku
dvouvěžového 7TP napíchlého na našich proti tankových překážkách . Někdy se o něco podobného pokusím.
Pokusil jsem se vyrobit nějakou jinou podložku než trávu nebo bláto.
Jako základní materiál byl použit odřezek sádrokartonové desky , do něhož byla hřebíkem vyškrabána dlažba. Zatím jsem to 2x přestříkal lesklým lakem. Uvidím so z toho vzejde.
Přidávám poslední obrázky na téma PZInž 302 .
Sádrokartonová deska je docela dobrý materiál , bohužel poněkud více
porézní. Nakonec jsem podložku 3 x nastříkal lesklým lakem a ještě 2x
natřel povrchovníkem. výsledek je takový jaký je. do příště si musím zhotovit šablonu , půlkruh , dlažba má takový tvar. Pórovitost odstranit
buď vhodným tmelem ,nebo polepit podložku toaletním papírem namočeným v lepidle. Pokusil jsem se za pomocí vodovek a kříd o
zašlou dlažbu.
Přílohy
Vozidlo jsem nijak zvlášť nešpinil , mám za to , že vozidla byla udržována. Navíc mělo jít o to nejlepší co měla polská armáda k dispozici.