Modýlky jsem lepil už od mala, ovšem papírové z ábíčka a později i nějaké ty poláky (obzvláště lodě, letadla, sci-fi a kosmická technika mě netankovaly ani trošku). To se změnilo až před nedávnem, po mnoha hodinách propařených u WarThunderu, ke kterému mě velice dlouho překecával kámoš. Nakonec mě to docela chytlo a po čase (asi šestiletá pauza od modelů díky střední a později nástupu do práce) jsem se opět dostal až sem. Dlouho jsem sledoval různé stavby, galerie, diskuzní topicy a byl čím dál tím rozhodnutější si to taky vyzkoušet.
Pro začátek jsem se spokojil s nějakým tím základním vybavením z běžného papírnictví/hračkářství, abych se vůbec seznámil s tím, co a jak, co je to vlastně za matroš, jak se s tím dělá, jak se to barví, tmelí atd. Jako plánovaný věrný fanoušek samozřejmě vše značky Revell.

Postovat sem stavbu tohoto prvního (úplně cvičného a seznamovacího) modelu jsem v žádném případě nehodlal ale když jsem zde začal místy narážet na podobné zakrslíky, tak jsem si řekl proč ne, aspoň jim ukážu, jak to zmastím já.

Fotit průběh stavby jsem začal až později (po slepení), takže se s Váma podělím aspoň s tím, co mám:
(Fleků na snímači si prosím nevšímejte - musím sehnat nějakou vodičku nebo to odnést do prádelny, mám ještě asi ze tři kupony)
Základ ještě nebyl, takže provedeno rovnou komplet barvou spodku (pistoli mám ještě z papíráků a jiných hobby účelů - Fengdu BD-180)
Zamaskování břicha a nástřik Dark earth (zde jsem již přimíchal kapku lesklého laku aby to bylo trochu otěruvzdornější a tolik necucalo další vrstvy)
Po chvíli vyřezávání masek skalpelem mě to přestalo bavit a sáhnul jsem po první barvě na sklo (maskol zatím není - arturáci se už přes dva týdny nějak flákají s objednávkou), která mi přišla pod ruku

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Hotovo 1/144: Hurricane Mk.I (Revell)
Hotovo 1/72: I-153 (Směr)
Hotovo 1/144: Hurricane Mk.I (Revell)
Hotovo 1/72: I-153 (Směr)