Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Be-2 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Be-2 1/72

Příspěvekod Miško » 06 lis 2006, 20:22

Donedávna jsem myslel že to je létající člun. Ejhle! další eroplán se stejným monogramem. Všiml jsem si ohnivou debatu na Si-204 ohledně výroby vnitřní konstrukce, tak přidávám svou - lepící páska, vytažený rámeček nebo raději struna 0,3mm protože je rovná a neohýbá se jako ten rámeček. Upřednostňuju to co je po ruce, dělám bez velkých příprav na co zrovna přijde nálada takže mi nic jiného nezbývá..
Přílohy
kor-1-salnikov00draw.gif
a takhle nakreslený
kor-1-wheels-airforce-ru.jpg
takhle to vypadalo ve skutečnosti
Be-2 006.jpg
zvenku taky trochu poopravit (zatím plátno)
Be-2 011.jpg
takhle to vypadá (nahoře) a tohle z toho dělám já (dole)
Be-2 010.jpg
v týhle krabici to prodávají
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 06 lis 2006, 20:53

No tedy- je vidět že si chceš model taky užít :) :) ! Já jen doufám že skrz okna a dveře půjde do mého síbla trochu vidět, kdežto ty to tam rveš hlavně pro dobrý pocit, bez naděje na to, že po zavření trupu to spatří ještě někdo jiný. (Vyjma snad malých dětí toho, kdo tvé modely jednou zdědí :grin: :grin: ).
Zajímavá mašinka, taky bych si podle názvu typl, že to bude plavat :-D :-D . Držím palce!
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 06 lis 2006, 21:04

Piplám se s tím proto,že prostory osádky jsou otevřené, takže trochu něco uvidím až se budu kochat. Možná přeháním, ale zrovna se mi to zalíbilo, tak jsem toho využil. Ne vždy mě to baví. Taky to dávám sem ať to vidí i ostatní stejně postižení, co maj pochopení.
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 06 lis 2006, 21:49

Další ruční práce.... 8) To je o modelařině, ne o tamigawách, setech, barevnejch leptech atd. Pěkně co dům dá. Držim palce.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 07 lis 2006, 06:58

pekna masinka a pekna praca.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 18 pro 2006, 01:49

Po tréninku na konstelejšnu pokračuju tady. Zas to samé.
Přílohy
Be-2 012.jpg
Be-2 006.jpg
Be-2 003.jpg
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zaphodbiblbrox » 18 pro 2006, 02:00

Tak na výsledek se teda těším....
Taky zvažuju še si nějakou ruskou mašinu od A-Modelu koupím, ale byl jsem upozorněn že s kvalitou jejich modelů to je dost na divoko....
Radek Svoboda

Scalemates
Zaphodbiblbrox

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Špůrek » 18 pro 2006, 12:24

Mohu mít dotaz na ten technologický postup dělání toho plátna? Chápu to správně, že ta páska vymezje plochu, která bude pak vybroušena do "prověšeného plátna" brusným papírem? Nebo je to jinak?

Jakékoliv detaily vítány, takhle jsem to chtěl dělat já (u křídel na I-16 Typ 5 přestavbou z Academky)
Radim Špůrek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Špůrek » 18 pro 2006, 12:25

Jinak tu šikmou vzpěru v té směrovce máš vůči výkresu opačně... ale to je fakt jen z lehké závisti...
Radim Špůrek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 19 pro 2006, 15:13

Radime chápeš to správně. Akorát různá tvrdost použitých materiálů (plast, vteřiňák, tmel) dělá pěknou paseku. Raději jsem to odlil aby se to ještě dalo korigovat bez rizika kompletního předělávání. Zatím to je jenom efektní hra světla na lesklém a matném povrchu, pravdu odhalí teprv barva. Máš dobrej postřeh ty uhlopříčný žebra jsem na téhle straně zmastil, předělávat to už nebudu, konstelejšn taky čeká na druhou stranu.
Miško

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 19 pro 2006, 15:24

Ještě dotaz: na výkresech je plátěné křídlo, ve stavebnici taky ale na fotkách prověšení plátna nevidím co si o tom myslíte?
Přílohy
kor-1-salnikov.jpg
be-2_1.jpg
Miško

• Odpovědět s citací

Be-2 1/72

Příspěvekod ceti » 02 pro 2010, 15:56

Michale vzdycky kdyz nekdo neco socha tak ty uz to mas davno doma a peknejsi, ale kdyz sem byl posledne u tebe, nemels momentalne skoro nic :) Nebo respektive nemuzes nic najit .. Do konce roku se urcite zas vobjevim v Cechach, navstivim te, podivam se a o nejaky vodlitky ti zase ulehcim, co ty na to ? Toz shrabuj odpad na hromadku do rohu, urco se me z toho spousta veci bude hodit.. dokonce potrebuju ted uz i "nechtene z donuceni" par kolecek na nejaky ty americany..
Jo a habych nezapomnel - tyhle oba berjevy (plovaky+kolecka) mam taktez v kitniku.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Re: Be-2 1/72

Příspěvekod David Hényk » 02 pro 2010, 16:56

Super postup jak na plátno.. :P Můžu se zeptat na typ či druh pásky?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 02 pro 2010, 18:11

Misko paradna smerovka =D> =D> =D> ,aj ked prislo k malemu "omylu"...ja so kedysi robil podobne "blbosti"...to platno som znazornil tak,ze po vytvoreni rebier som "prilakoval" na plastik jemny damsky satek z hodvabu a nez to zaschlo tak som tu latku z plastiku strhol...po vyschnuti rozleptaneho plastu som to "platno" jemne prebrusil...plateny potah ovl.kormidiel bol celkom realisticky!!!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miško » 02 pro 2010, 18:33

A jéje, restík.

Ceti, ceti... tak napiš dopředu co mám připravit..., prostě nějak nestíhám poslední dobou.

Davide je to obyč folie na reklamy. Je to vysloveně jenom krytí, aby žebra vypadaly rovně a prostě šmirgl nešmirgloval kde nemá. Myslím že ti poslouží jakákoli páska. Samo vždy s citem, zmrvit se dá snadno a rychle...

Vlado, hlavička. Našpekuloval som sa a naokukoval jak to asi robia ostatný... a potom dojdem k Blaníku a plátno jak ..., dokonale rovné, nikde ani rebro... (Andula samo klasika - pekne výrazné, jak podla dnešnej módy)
Miško

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno