Model jen tak na oddych, abych se moc nenudil do doby, než mi na stole přistane něco velkého na co bych měl chuť. Navíc to byl dárek a ten se udělat musí. Hlavně bych taky rád trochu pošetřil barvy, jelikož mě poslední model přivedl poněkud na "buben" co se týkalo barev, surfů a dalších nutných materiálů . Stavba bude zřejmě pohodová podle ohlasů všude kolem. Nasucho vše pasuje na výbornou, ale to už se tu několikrát řešilo. Doplním motor od CMK, pár leptů od Edů a samodomo zbraňový arzenál do čumáku. Hlavně testuji nýtování pro mě opravdu mini měřítka. Zatím je to a nýtovadlo od p.Douska 0,40mm pro dvaasedmy je luxus. Kamo zatím nevím. Váhám před klasickou olivovkou "California Cutie" ze stavebnice, nebo nákupem allcladů a zkouškou kovového povrchu, kde by zřejmě více vynikly nýty. Uvidíme jak bude chuť a nálada celkem.
Možná kamo
Něco málo doplňků
Pit bude se spoustou leptů od Edíků. Přístrojovka s filmem budíků je fajn.
Na sucho vše sedí jak má
Motor se pokusím umístit do původních ztenčených dílů. Mělo by se tím ušetřit trápení s udržením geometrie, při osazování celkového resinového bloku motoru od CMK
Detail nýtování. Už je komplet onýtováno a šlo to samo, když je na to fajn nýtovadlo.
Pěkná práce. Nanejtováno taky hezky. U tohohle modelu je jen problém se šachtama, ale já to u jednoho taky neřešil. Co se týká odlitku motoru, tak to je lepší vyřešit takhle, než použít ten odlitek. Minimálně půl práce to usadit.
Rád bych ty šachty komplet udělal z leptů od Edů co mám k tomu. Uvidím jak to bude sedět na sucho a případně něco vytvořím sám, pokud to nepůjde. Taky jsem zvědav na sklon přední nohy? To se tu už taky dost řešilo, že to maj snad špatně a nutno opravit. Neměl by to být až takový problém předělat.
Jo, leptaný šachty byly asi lepší než resin od CMk. Taky bych se podíval na QB,nevím jestli na to nedělají nový turbokompresory, nebo alespoň ty deklíky okolo.Ale to už je další věc.
Michale turbíny myslím nedělají, ale deklíky ano a taky komplet set hlavní zbraní. Našel jsem je předevčírem a zítra to objednám. Vemu k tomu taky vtrule a kužely v resinu, protože to vše rozhodně ušetří práci.
Leptaný ani resinový šachty jsem v ruce neměl, ale co jsem viděl tak stejně neřeší ten největší problém- to , že se zužují ze 7 na 4,5mm a přitom mají mít konstantně těch cca 7. Další jejich chybou je ten klínovitej odskok. Klínek je tam sice správně ale měl by šachtou běžet šikmo, je to totiž hrana zadního nosníku. Ta plocha před odskokem je průběžný potah centroplánu (vnější části se napojovaly vně trupových nosníků /pod aerodynamickými přechody křídlo trup/) a má tedy být do oblouku. Nevím, jestli mám rozmazávat, že v přední šachtě je čelní přepážka šikmo skloněná a dno 6x zalomeno Když už ten model zas pomlouvám tak zmíním asi největší tvarovou chybu. Tou je myslím konstantní tvar průřezu ve spodní části motorů (takže hned dvakrát). Ve skutečnosti se v místě mezichladiče cowling rozšiřoval a měl plošší dno (v místě regulační klapky). Při určitém úhlu pohledu (příloha) tak vynikala typická křivka. U modelu k nenalezení. Výstupy z chladičů oleje (s klapkou širší než tunel do kterého zapadala ) jsou o 2mm výš a s nimi samozřejmě rytí. Pancíř na výstupech chladičů kapaliny nechám bez komentáře. Vrtulový listy taky nejsou úplně košer ale někdo už tu zmínil GB (i když já nebyl ochotnej dát za ně pomalu to samý co za model) Nikoho nenutím aby to řešil, jsou to jen moje postřehy- ty nejzásadnější, nezmiňuju to co už tu mockrát bylo.
jen pro ilustraci, lepších je možno najít kolik libo
Hodně zdaru při stavbě, budu sledovat.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Dodatečně jsem si všiml pancíře za hlavou, jestli není pozdě, doporučuju odstranit tu polstrovanou opěrku hlavy. Od začátku výroby bloku J-10 byl zaveden plochý čelní štítek z neprůstřelného skla, ale nový typ zadní části překrytu a nový (skloněný) pancíř za hlavou měla i verze F5B (vycházející z J-5) stavěná souběžně s J-10. A to přesto,že měla ještě starý typ čelního štítku- tak trochu hybrid.
Přílohy
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
jedes zatim moc pekne....lightning se mi jako letadlo silene libi, rad bych si ho v budoucnu postavil ale zatim na nej nejak nedosla rada. Tak muzu aspon sledovat, jak to jde od ruky Tobe. Hodne stesti pri stavbe
Poslední test vyvážení. Konečně stojí a nesedá si na zadek. Podle návodu má stačit 10.g . Bez upraveného sklonu přední nohy se udržel na svých až při 18.g. a až se dá správný úhel sklonu pření nohy a tím zvýšení rozvoru podvozku, bude tato váha naprosto dostačující. V nejhorším případě se dá ještě doplnit něco málo do odvrtaných resinových vrtulových kuželů. Geometrie je dobrá. Stavebnice dobře pasuje i když trocha tmelu bude potřeba. To jen asi díky mým úpravám na otevření některých partii.