Dlhe roky som snival o postaveni tohto nadherneho eroplanu,az nakoniec chlapci z AZ Model mi pomohli tento sen splnit.Stavat budem OK-IRF,teda stroj,na ktorom ziskal Ivan Tucek titul Majstra sveta.
Stavebnica je urobena velmi pekne,avsak pre moje ucely prejde razantnymi zmenami.
V prvom rade to bude otvoreny motor,teda ,bude z neho "sundany" lavy motorovy kryt.Motor vyraba jedine firma Evergreen,takze som siahol do zasob roznych dosiek ,profilov a trubiciek.Blok motora som pouzil po uprave z modelu V35 Bonanza od Minicraft.Valce su sustruzene z trubicky ziletkovou pilkou v gravirovacke.Rozvody mazacieho oleja su z medeneho dratu a elektroinstalacia ku svieckam je z oloveneho drotu.Sanie vzduch k hlavam valcou so z plastovej trubicky 1.2 mm ohybane teplom.
Zatial som na tom pracoval vcera a nieco malo dnes.
Nasledovat by malo sanie vzduchu zospodu,lenze z tych par fotiek co mam,neviem ci sa mi to podari urobit tak ako to ma byt.Potreboval by som nejake fotky motora zospodu,aby som videl ako to tam bolo umiestnene.Jedna sa o verziu LA,teda je tam motor Lycoming AEIO 540 D4B5 a ten to mal trosku odlisne riesene sanie ako na pozdejsich vykonnejsich verziac,kde bol motor AEIO 540 L1B5D,ako napriklad na Jirmusovej LS-ke.
Tiez by som potreboval foto motora zozadu,netusim ako vyzeral rozdelovac a dalsie veci ulozene za motorom.Ak niekto mate nejake podklady,velmi by som prosil o zaslanie,zhananim podkladov som stravil mesiac a nieje toho vela.Dakujem.
Takze vkladam par fotiek zo stavby motora