Mojou srdcovou záležitosťou sú stroje US NAVY a stroje USAF, hlavne z obdobia vojny vo Vietname. Keď som pred časom objavil fotku QF-86H Sabre z Point Mugu Test Center v SEA kamufláži s nápisom NAVY na trupe, vedel som že si ho časom postavím. Keď Special Hobby vydalo model F-86H Sabre, začal som zháňať podklady.
Najväčším problémom bolo, že stavebnica obsahuje predĺžené krídlo "6-3" a ja som potreboval krídlo "F-40" (predĺžené krídlo so slotmi). Keď som premýšľal ako to spraviť, padol mi pohľad na postavený model F-86F od Academy. Po rýchlom premeraní krídel modelov som vedel, že mám riešenie. Kúpil som teda stavebnicu F-86E Academy, krídla zo stavebnice Academy som predĺžil o merítkových 12palcov a prelepil som časť krídla pod slotmi tenkou doštičkou, aby som zmenšil schod (v skutočnosti je prechod takmer plynulý). Krídla pasujú na model Special Hobby bez veľkých úprav (myslím že tvorca modelu použil ako predlohu model Academy). Ďalej som už staval model z krabičky, len som mierne upravil rám sedačky.