Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Avia S-199 1/48 různí výrobci

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 19 z 21 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21
  • Odpovědět s citací

Re: Avia S-199 1/48 různí výrobci

Příspěvekod Jarda Rankl » 21 úno 2014, 11:10

Perfektní mašinka. Klucí mysíte, že by Bf 109G-6 od Gawy (k.č. JT-42) mohla vyhovovat? Jarda
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 21 úno 2014, 11:54

Přihoď tyhle doplňky , pár kousků z Academky a určitě to pujde. Držím palce a těším se na tvoji stavbu
Přílohy
100_6247.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 21 úno 2014, 16:30

Pánové, je jasný, že toto téma vás namlsalo k stavbě našeho poválečného "Mezka" a svrbění prstů na říznutí do plastu je nepřekonatelné, ale já bych se pokusil vydržet, co předvede Eduard.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 21 úno 2014, 18:05

Jarda Rankl píše:Perfektní mašinka. Klucí mysíte, že by Bf 109G-6 od Gawy (k.č. JT-42) mohla vyhovovat? Jarda

Ahoj,
zkoušel jsem dá stavebnici JT-42 do Googlu, ale vyhazovalo to samé blbosti. V podstatě ti bude od Hasegawy vyhovovat jakákoli G-6 nebo G-14, která má vysokou směrovku a nový typ překrytu kabiny. Ale ani toto není neřešitelné, pokud máš pouze standartní Bf-109G6 se starou kabinou a nízkou směrovkou, protože vysokou směrovku můžeš naroubovat z Academy (viz moje a Houmího úprava v tomto tématu) a kabinu "Erla Haube" pod číslem 48038 dělá v excelentní kvalitě mělnická firma RobTaurus (viz odkaz http://www.rob-taurus.cz/ ). Já ji použil na svojí izraelskou S-199, tak to můžeš vyhodnotit. Je určena na model UM, ale pokud ji použiješ jako otevřenou, neměl by být problém. No a samozřejmě některou ze sad firmy AML (dělají dvě československé a jednu izraelskou. http://eshop.aml.cz/pur-sety/683-avia-s ... t-set.html
http://eshop.aml.cz/pur-sety-1-48/619-a ... rt-ii.html , http://eshop.aml.cz/pur-sety-1-48/618-a ... art-i.html , nebo pokud by jsi nepotřeboval celou sadu (ale je opravdu maximálně využitelná), dělají samostatně obtisky, samostatně vrtuli a samostatně trupové boule s oplechováním nosníků motoru (v případě těch trupových boulí bych doporučoval použít hasegawácké boule a jen k nim dolepit to vybíhající oplechování nosníků - boule od Hasegawy jsou best of ;-I ) . Pokud si projdeš obě stavební témata, věřím že si stanovíš svůj optimální postup.

Marder píše:Pánové, je jasný, že toto téma vás namlsalo k stavbě našeho poválečného "Mezka" a svrbění prstů na říznutí do plastu je nepřekonatelné, ale já bych se pokusil vydržet, co předvede Eduard.

Znáš to , pomocnou ruku najdeš na konci své paže. Než vydá Eduard svou ultimativní S-199, tak můžu mít dvě v polici :lol: . Pokud vím, sám Velký Šulc prohlásil, že ji chystají na závěr řady. Věřím, že ji vydají, doufám, že bude perfektní, též doufám, že se vyrojí více podkladů, ale nebude to teď. A kdo by čekal, když s ním cloumají vášně [-X :twisted: .

HomerII píše:Já se zatím stáhl do bažin a připravuji zbroj , bude to krásný pohled na záda prchajících hord dobra , jež se opovážily narušit posvátný klid zálabského pralesa :grin:

Ty jsi to nepochopil, Temný pane. :-k Nešlo o dobytí zálabských močálů (taky co s nimi, štěstí a prosperita je na levém břehu našeho veletoku), ale o vytyčení závodní tratě. Takže ty záda, jenž vidíš ze své žabí perspektivy (hlavně, ať se ti neucpe rákosové stéblo) nepatří prchajícím hordám, ale borcům, kteří se za bujarého výskotu blíží nezadržitelně do cílové rovinky (_!_) . ;-I
Ale musím říci, že Zlo má svou neodolatelně krásnou tvář. Temná kouzla propůjčila tvému stroji takřka ďábelskou krásu. Už se těším, až bude stát na kolech. Tož zatím a zítra. Jdu před tvou návštěvou pro sichr naštípat nějaké osikové kolíky, rozvěsit česnekové ozdoby a vycídit si stříbrný krucifix.
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 22 úno 2014, 12:02

Ahoj přátelé,
tož jsem sobotní dopoledne věnoval místo modelaření tomu slíbenému nafocení obou modelu (Academy a UM), pro vaši lepší orientaci, závěr nechť si už každý udělá sám. Proč já nepoužiji Academy jsem slovně popsal výše, ale je na vkusu každého soudruha, z čeho bude svůj vysněný model strouhat. Z Academy si nechám boule pod výfuky, dlouhé boule nad šachtami na svrchní ploše křídla a vysoké kormidlo. Zbytek půjde do popelnice a protože nejsem barbar, tak do tříděných plastů ;-I . Díky focení jsem zjistil, že budu muset ještě dodělat světlo na kormidlo, což považuji za svou spravedlivou odměnu za dobrý skutek :lol: . Tož zatím a nyní slíbené foto.
Přílohy
stavebnice Avie S-199 (8).JPG
stavebnice Avie S-199 (6).JPG
stavebnice Avie S-199 (7).JPG
stavebnice Avie S-199 (5).JPG
stavebnice Avie S-199 (4).JPG
stavebnice Avie S-199 (3).JPG
stavebnice Avie S-199 (2).JPG
stavebnice Avie S-199 (1).JPG
stavebnice Avie S-199 (0).JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 22 úno 2014, 12:10

A závěrečná porce, kdy pro demonstraci částečně využiji nebohou Academy, zachráněnou z Nekromantových spárů. Všimněte si magických značek, jimiž ji pokryl. Předpokládám, že během nějakého obzvláště nechutného obřadu mělo dojít k zeštíhlení čumáku, ale na tomhle si vylámal špičáky i mocný Pán zla. Poté unesl do svého doupěte nebohou křehkou Japonečku z Shizuoky a když za ni pan Hasegawa nezaplatil požadované výkupné, ukojil své zvrhlé chutě při metamorfoze orientálky z Bf-109G na S-199 :cry: .
Přílohy
stavebnice Avie S-199 (13).JPG
stavebnice Avie S-199 (12).JPG
stavebnice Avie S-199 (11).JPG
stavebnice Avie S-199 (10).JPG
stavebnice Avie S-199 (9).JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 23 úno 2014, 12:17

Důkaz místo slibů! :twisted:
Až si vytřeš bahno z bulv, Temný pane, tak zaostři na závěsník a kormidlo. :crazy: Skončeno, podepsáno. :celeb: :tongue:
Požádám organizátory, aby zatím neuklízeli bednu pro vítěze, že časem dorazíš. Ps: pokud by tam už nikdo nebyl, tak vavřínový věnec máš schovanej pod bednou. Čekám v hospodě. :sleep:
Přílohy
P1180571.JPG
P1180573.JPG
P1180569.JPG
P1180568.JPG
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 23 úno 2014, 14:04

Díky za vyčerpávající grafické srovnání. ;-I Jsem tímto postaven před těžké morální dilema - to mám ty své Houbykrafty vyhodit a koupit UM (pro vitrínkáře mého formátu skoro zbytečný luxus)? :x Nebo počkat na "definitivního Mezka" z dílny páně Šulce? 8-[ Já jsem sem neměl chodit a raději jsem měl žít v blahé nevědomosti. :nuts:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 23 úno 2014, 14:42

komisař píše:Díky za vyčerpávající grafické srovnání. ;-I Jsem tímto postaven před těžké morální dilema - to mám ty své Houbykrafty vyhodit a koupit UM (pro vitrínkáře mého formátu skoro zbytečný luxus)? :x Nebo počkat na "definitivního Mezka" z dílny páně Šulce? 8-[ Já jsem sem neměl chodit a raději jsem měl žít v blahé nevědomosti. :nuts:

Komisaři,
u mě soucit nehledej. [-X Mám okoralé srdce. Mluvíš s mužem, který bez špetky lítosti vmetl do zejícího chřtánu popelnice hasegawské Spitfiry Mk.IX poté, co jsem vnesl do Světlé věže prvního Eduarda. :nuts: :crazy: #-o Tedy nejprve jsem si nechal z Hasegaw všechno možné na Spitfiry Mk.Vc a Seafiry od Special Hobby a do popelnice šli v podstatě holé draky, ale bez soucitu. Pojal jsem to stylem, že člověk nemládne, času není nazbyt a když je na trhu skoro ultimativní model, tak co s tvarovým nedochůdčetem. Pokud bychom měli v naší labské metropoli dětský modelářský kroužek, dal bych to klukům (zadarmo, samozřejmě). Pokud bych to dal do komise, tak rozumná cena by byla okolo 300Kč (overtrees od Edy stál 250) a kdo ví, zda by se to prodalo. A na druhou stranu, pokud bych si kupoval doplňkové sady na ty Special Hobby, tak bych za ně nejméně 300Kč dal. Takto mám krásné podvozkové nohy, kola, podvěsy, hlavně, výfuky atd. Takže jen překonat to trauma a bez slitování. Kdo by si před 15 roky pomyslel, že bude do popelnice házet Hasegawu 1/48?
Takže hlavu vzhůru komisaři (musíš dohlížet na bojovou morálku oddílu a jít příkladem), dej Academy (padlé to favoritce) věčný klid, na památku a pro zachování kontinuity si ponech boule na křídla, boule pod výfuky, ostruhu a ostruhová kolečka a vysoké kormidlo a vyprav ji na poslední cestu. Koneckonců, coby muži středního věku, procházející krizí, máme na morální selhání a vystřídání současné partnerky za mladší skoro nárok. Ještě si musíme nechat narůst dlouhé vlasy a koupit červeného sporťáka.
A kecy o vitrínkáři si nech pro třídního nepřítele, mě neošálíš. Já tvé výtvory tady viděl a pro modeláře tvého formátu jen to nejlepší. Doporučoval bych Hasegawu, má samozřejmě ostřejší rytí krytek. Ale UM není špatná volba, jen má ty krytky takové neostré. A úprava detailů samozřejmě zdržuje.
Ale na svatý grál bych nečekal, protože až se objeví, bude ho mít už každý. Teď do toho vneseš kus svého já. A navíc, kde je psáno, že to bude ve finále lepší než to, co si teď s láskou vypipláš. :arrow: Jen do toho, je nás jen pár, tak rozšiř naše řady. ;-I Jo, a abych nezapomněl, sleduji vaši klubovou stavbu Bf-109G s dorostenci. Držím všem palce a je skvělé, že u vás kluci ještě modelaří. Mějte se fajn.
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 20 bře 2014, 16:36

Houmí žiješ? Já to s tím vymítáním tak nemyslel :crazy: . :grin: :lol: Dny běží, močály na zálabské straně pomalu vysychají a po Zlu ani památky. Jestli nevdechnul tím rákosovým stvolem žábu a neudusil se, chudák. I ty věčné mraky nad zálabskou skálou nějak řidnou, Temnota odchází .... . Bude se mi stýskat, Nekromante :cry: :'-( .
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 20 bře 2014, 22:44

Neboj kamaráde , už jí začínám skládat dohromady :D ! Trošku mne zdržela příprava na stavbu její velký sestřičky :P .Ještě musím vybrat ty správný pajduláky ,dodělat podstavec a vzhůru na Čáslav 8-)
Přílohy
100_6290.JPG
100_6416.JPG
100_6417.JPG
100_6418.JPG
100_6420.JPG
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 22 bře 2014, 11:41

Ono to žijeéeé!!! :grin: Vítej zpátky z Říše stínů, kamaráde. I když, u Nekromanta mě to nemusí udivovat. ;-I Mezek je parádní, už se těším, až bude stát na kolech a uvidím jej na živo. Dovolil bych si parafrázovat rodové heslo Starků: Čáslav se blíží! A kdy zas uděláme nějaký modelářský sabat?

PS: jak to vypadá s ostatními nadšenci a obdivovateli S-199? Nějaký pokrok? Chystáme s Houmím zas další "přátelské pošťuchování" a účast je samozřejmě otevřená pro všechny. Základní podmínkou je totožný zahajovací kit a volba temné či světlé strany. Na konci si můžem udělovat medaile, kulatejch sušenek je dost. V užším výběru je zatím Bf-109G 1/32 Revell, Spitfire Mk.IX 1/48 Eduard. Jedinou divokou kartu (ve výběru) má náš kamarád, zombie-modelář Shindy :crazy: , který za účelem návratu mezi živé může zvolit stroj (který se dá běžně v současnosti koupit) a v případě, že zahájí stavbu a založí téma zde na Modelforu, tak se k němu přidáme.
Černý Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 23 bře 2014, 23:24

Koukej to přeleštit pořádně !
Přílohy
100_6428.JPG
100_6432.JPG
100_6433.JPG
100_6434.JPG
100_6435.JPG
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 24 bře 2014, 08:10

=D> =D> =D> Slušná dávka práce a ještě lepší výsledek.
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 24 bře 2014, 23:47

První zoubky :D .
Přílohy
100_6437.JPG
100_6438.JPG
HomerII

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 307 • Stránka 19 z 21 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21

Zpět na Rozestavěno