Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-39 Airacobra 1/32 Special Hobby - HOTOVO !

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 8 z 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: P-39 Airacobra 1/32 Special Hobby

Příspěvekod harvy5 » 04 bře 2014, 21:51

Mas to perfektne =D> =D> =D> K tej farbe len tolko ze Q mali urcite zltu na vnutornych plochach kridla.Doma mam fotky prave tejto Q-15 c23 po ocisteni od bordelu a tiez foto druhej z muzea tusim vo Finsku. Je tam urcite zlta zinchromatka.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 05 bře 2014, 07:15

Martin Braun a harvy5, obom Vám ďakujem. Idem teda tie šachty prestriekať ...
*
... prestriekané
šachty ZCHY.jpg

Rozostavané 1/32: Tempest V(SH), MC.202 (It), Spit.Mk.ll (Re)
Postavené 1/32: 21
aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 05 bře 2014, 18:06

Ahoj Aero13,
Tvoju stavbu sledujem od zaciatku a som nou fascinovany. No registroval som sa az teraz.
Cital som, ze robis Filatova. Na scalemodels.ru som nasiel info, ze ta cierna "vec" v zadnej casti kokpitu za hlavou pilota bol IFF transmitter na identifikaciu vlastnych lietadiel. A bolo to velmi tajte, takze to montovali iba do Kobier od zaciatku planovanych pre UASF. Nemontovali to do Kobier vyvezenych do GB ani do SSSR.
http://sovietwarplanes.com/board/index.php?topic=1714.msg14088#msg14088

K tym sachtam bolo na webe mnozstvo diskusii. Kridlo sa montovalo a farbilo zvlast, trup zvlast. Takte tie sachty boli bud zlte, alebo zelene alebo kombinacia - cast sachty bola zlta a cast sachty zelena, nieco ako:
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/69013-airacobra-bell-green/?hl=%2Bairacobra+%2Bbell+%2Bgreen:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Drzim palce a velmi som zvedavy na vysledok.

Miso
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 06 bře 2014, 10:08

Ahoj Miso a ďakujem. Pozeral som veľa fotiek ruských strojov a skutočne na väčšine tú krabicu nemajú. Na niektorých (rôzne typy) však niečo vidieť. No zdá sa že je to trochu iné a viac vzadu. Mal som pocit, že aj na fotke Filatovho stroja niečo vidím, ale nebol som si istý. V každom prípade s tým už nič neurobím, nakoľko prekryt kabíny mám už zalepený ...
130527_Event1_Sukhov_R01_zpsbc44c3ce.jpg
0_b7ec1_50c1e549_orig.jpg
Krasnojarskyj Komsomolec.jpg
pic_79.jpg
pic_57.jpg

aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 06 bře 2014, 10:40

V tej kabine to bola radiostanica. Ono treba trosku aj ruske publikacie trebars ako Airacobry vstupajut v boj! alebo Airacobry nad Kubanov. prestudovat . Tusim ze ich napisal V.Roman. Su tam popisane jednotlive rozdiely masin z UK ale aj priamo z USA, a hlavne su tam perovky z dobovych manualov a predpisov.
To aero 13 tu prednu sachtu si nemal prestriekat! Zlta bola len v kridlach a u niektorych verzii , teraz si ale nespomeniem ktore, bola aj v trupe,ale len v zadnej casti za motorom.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 06 bře 2014, 12:21

harvy5 píše:V tej kabine to bola radiostanica. Ono treba trosku aj ruske publikacie trebars ako Airacobry vstupajut v boj! alebo Airacobry nad Kubanov. prestudovat . Tusim ze ich napisal V.Roman. Su tam popisane jednotlive rozdiely masin z UK ale aj priamo z USA, a hlavne su tam perovky z dobovych manualov a predpisov.
To aero 13 tu prednu sachtu si nemal prestriekat! Zlta bola len v kridlach a u niektorych verzii , teraz si ale nespomeniem ktore, bola aj v trupe,ale len v zadnej casti za motorom.

Díky harvy5. Publikáciu Airacobry vstupajut v boj! mám, no toto som podcenil. Nebral som údaje z nej na vedomie asi preto, že sa zaoberá typom D. Podľa nej to ale vyzerá tak, že som použil starý typ, ktorý v neskorších verziách už nebol. Takže som to zbabral. :'-( No a farba prednej šachty - napr. v Niagara Aerospace Museum je P-39Q-15 so žltou... To však skutočne neznamená, že iné typy nemohli mať farbu inú. Ako som čítal, Airacobra je dosť málo zdokumentovaná, takže kto sa v tom má vyznať?
aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 06 bře 2014, 12:34

No robis to v blby cas! Dufam ze sa v lete aspon na chvilku pridem pozriet do mojej drahej Bratislavy,a konecne si vytiahnem vsetky podklady z mojho stareho compu. Teda dufam ze ho dovtedy bejvalka nevyrazi! [-o< Ja hnup som si za vodu zobral podklady len na moju drahu Su-25,aj to nie vsetky... :cry:
Ono s tymi farbami to bolo vcelku zaujimave.Minimalne Airacobry I a mozno aj P-400 mali kokpit a priestor zbrani v britskej interierovke,teda v jej US ekvivalente. Mam krasne farebne foto z vyroby kde su vedla seba Airacobra I a P-39D.Krasne su tam vydiet rozdielne farby a vela detailov rozdielnej O2 sustavy,umiestnenia bateriek a podobnych blbosti.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pernica » 06 bře 2014, 17:13

Hlavně se nenech vyprovokovat k nikdy nekončící debatě na téma barva podvozkových šachet. Zvlášť když už jsi to nějak nastříkal :idea: Strašně to potom zdržuje a vždycky se pak stejně najde někdo, kdo řekne že to máš blbě. :D
Martin Pernica

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 06 bře 2014, 17:45

Martin Pernica píše:Hlavně se nenech vyprovokovat k nikdy nekončící debatě na téma barva podvozkových šachet. Zvlášť když už jsi to nějak nastříkal :idea: Strašně to potom zdržuje a vždycky se pak stejně najde někdo, kdo řekne že to máš blbě. :D

Jasné. Farbu šachiet už neriešim. Skôr ma trápi to, že som tam vlepil tú veľkú krabicu (IFF transmitter), čo by tam nemala byť a mám už vlepený prekryt. Asi oddelím zadnú časť prekrytu od trupu rezom v líniách ako to bolo na skutočnom stroji a vyberiem ju :(
aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 06 bře 2014, 19:22

aero13 píše:
Martin Pernica píše:Hlavně se nenech vyprovokovat k nikdy nekončící debatě na téma barva podvozkových šachet. Zvlášť když už jsi to nějak nastříkal :idea: Strašně to potom zdržuje a vždycky se pak stejně najde někdo, kdo řekne že to máš blbě. :D

Jasné. Farbu šachiet už neriešim. Skôr ma trápi to, že som tam vlepil tú veľkú krabicu (IFF transmitter), čo by tam nemala byť a mám už vlepený prekryt. Asi oddelím zadnú časť prekrytu od trupu rezom v líniách ako to bolo na skutočnom stroji a vyberiem ju :(

Tak udělej Amíka a nic se nemusí předělávat :-D
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 07 bře 2014, 01:15

Cau Auero13,
podvozkove nohy budes robit akej farby?
V.Roman ma vo svojej knizke farebnu fotku skorsej P-39 (verziu si nepamatam, knihu teraz nemam poruke) so zltymi nohami, tie neskorsie maju na b&w fotkach nohy skor tmave, tj. zelene.

Na scalemodels.ru zatial ziadna odozva na moj dotaz ohladom IFF transmitteru vs. radiostanica.

Inac, ked pozeram na foto IFF transmitteru

tak ten nosny ramik
by naozaj mohol patrit k radiostanici, posunutej viac dozadu, ktora vyzera byt mensia.
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 07 bře 2014, 08:28

66misos píše:Cau Auero13,
podvozkove nohy budes robit akej farby?
V.Roman ma vo svojej knizke farebnu fotku skorsej P-39 (verziu si nepamatam, knihu teraz nemam poruke) so zltymi nohami, tie neskorsie maju na b&w fotkach nohy skor tmave, tj. zelene.

Na scalemodels.ru zatial ziadna odozva na moj dotaz ohladom IFF transmitteru vs. radiostanica.

Inac, ked pozeram na foto IFF transmitteru

tak ten nosny ramik by naozaj mohol patrit k radiostanici, posunutej viac dozadu, ktora vyzera byt mensia.

Ahoj 66misos. Po štúdiu textových a fotografických materiálov som sa rozhodol pre zelenú.
Vyrezanie prekrytu sa podarilo, chcelo to slabú hodinku. Len vybrať krabicu, začistiť hrany, odstrániť bordel z pílenia a opraviť povrch plata. Teraz ale skutočne neviem, či do Filatovovej mašiny niečo dať. Žeby ten zadný rámik?
vyrezkab.JPG

Naposledy upravil aero13 dne 17 bře 2014, 12:58, celkově upraveno 2
aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 07 bře 2014, 11:01

Ahoj Aero13,
pozri si tento link http://lend-lease.airforce.ru/english/photogallery/30giap/index.htm
Je tam plno fotiek, okrem inych aj tato:
Ked na nu pozeram, za hlavou pilota je vidno iba ram kabiny a pancierove sklo, nic viac (mozno iba zle vidim ;-)). Ale ani na ostatnych nemaju radiostanicu ani IFF v zadnej casti kabiny.
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aero13 » 07 bře 2014, 12:01

66misos píše:Ahoj Aero13,
pozri si tento link http://lend-lease.airforce.ru/english/photogallery/30giap/index.htm
Je tam plno fotiek, okrem inych aj tato:

Ked na nu pozeram, za hlavou pilota je vidno iba ram kabiny a pancierove sklo, nic viac (mozno iba zle vidim ;-)). Ale ani na ostatnych nemaju radiostanicu ani IFF v zadnej casti kabiny.

Ahoj 66misos. Díky za link, ale tú stránku už poznám. Súhlasím s Tvojím názorom a teda nedám pod zadný kryt nič. Teraz na inú tému: Nevieš ako to bolo s tými čiernymi chodníkmi na krídlach? Neviem či boli na Q-5. Na tej vylovenej, ktorá je ale Q-15, ich vidieť.
p39a-vylovená.jpg

Naposledy upravil aero13 dne 17 bře 2014, 12:58, celkově upraveno 1
aero13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 07 bře 2014, 13:00

Aero, tie "chodnicky" z pogumovanej tkaniny boli na vsetkych verziach Aircobier, od rannych verzii, az po late...nie je nad cim polemizovat!Tie exponovane casti kridiel bolo treba chranit, pred uplnym osupanim, jak vrchneho laku, tak i zakladovky... :wink:
Martinicky Vladimir

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 8 z 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19

Zpět na Rozestavěno