harvy5 píše:V tej kabine to bola radiostanica. Ono treba trosku aj ruske publikacie trebars ako Airacobry vstupajut v boj! alebo Airacobry nad Kubanov. prestudovat . Tusim ze ich napisal V.Roman. Su tam popisane jednotlive rozdiely masin z UK ale aj priamo z USA, a hlavne su tam perovky z dobovych manualov a predpisov.
To aero 13 tu prednu sachtu si nemal prestriekat! Zlta bola len v kridlach a u niektorych verzii , teraz si ale nespomeniem ktore, bola aj v trupe,ale len v zadnej casti za motorom.
Martin Pernica píše:Hlavně se nenech vyprovokovat k nikdy nekončící debatě na téma barva podvozkových šachet. Zvlášť když už jsi to nějak nastříkalStrašně to potom zdržuje a vždycky se pak stejně najde někdo, kdo řekne že to máš blbě.
aero13 píše:Martin Pernica píše:Hlavně se nenech vyprovokovat k nikdy nekončící debatě na téma barva podvozkových šachet. Zvlášť když už jsi to nějak nastříkalStrašně to potom zdržuje a vždycky se pak stejně najde někdo, kdo řekne že to máš blbě.
Jasné. Farbu šachiet už neriešim. Skôr ma trápi to, že som tam vlepil tú veľkú krabicu (IFF transmitter), čo by tam nemala byť a mám už vlepený prekryt. Asi oddelím zadnú časť prekrytu od trupu rezom v líniách ako to bolo na skutočnom stroji a vyberiem ju
66misos píše:Cau Auero13,
podvozkove nohy budes robit akej farby?
V.Roman ma vo svojej knizke farebnu fotku skorsej P-39 (verziu si nepamatam, knihu teraz nemam poruke) so zltymi nohami, tie neskorsie maju na b&w fotkach nohy skor tmave, tj. zelene.
Na scalemodels.ru zatial ziadna odozva na moj dotaz ohladom IFF transmitteru vs. radiostanica.
Inac, ked pozeram na foto IFF transmitteru
tak ten nosny ramik by naozaj mohol patrit k radiostanici, posunutej viac dozadu, ktora vyzera byt mensia.
66misos píše:Ahoj Aero13,
pozri si tento link http://lend-lease.airforce.ru/english/photogallery/30giap/index.htm
Je tam plno fotiek, okrem inych aj tato:
Ked na nu pozeram, za hlavou pilota je vidno iba ram kabiny a pancierove sklo, nic viac (mozno iba zle vidim). Ale ani na ostatnych nemaju radiostanicu ani IFF v zadnej casti kabiny.
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], bruco a 172 návštevníků