Tentokrát se nemíním pouštět do nějakých větších akcí, bude to víceméně krabička a upravovat budu pouze to, co se mi opravdu nebude líbit.
Je to short-run, takže všechny styčné plochy je nutno zabrousit. Potom díly lícují celkem dobře. Nutné bude protáhnout rytí na spodku i hřbetě trupu, ale to udělám až na slepeném trupu.
Potvrzuji Černochova slova z recenze, že resinový odlitek kokpitu je nutné vpředu po stranách sbrousit, aby do trupu dobře zapadl.
Pomocí zbytků leptů jsem upravil palubní desku, aby alespoň přibližně odpovídala modernizovaným Sa'arům.
Na bocích SOP jsem odříznul předlisované desky u kořene VOP. Ze stavebnice se mi moc nelíbily a navíc bylo problematické k nim dolícovat výškovky. Ve skutečnosti tyto desky byly součástí VOP, s kterou se i společně pohybovaly. Proto jsem udělal nové z plastové destičky 0,2mm a přilepil je k výškovkám. K výškovkám jsem udělal i osičku z injekční jehly.
Jednotlivé díly nemají žádné usazovací kolíčky, proto jsem po obvodu styčných ploch trupu na několika místech přilepil kousky plastové destičky.
Lámal jsem si hlavu jak v polovině trupu usadit příďovou šachtu tak, aby byla rovně. Nakonec jsem ji pomocí vloženého hranolku svázal se dnem vany kokpitu.
Zkompletoval jsem i prodlouženou trysku, do které jsem vložil stočený pásek plastikové destičky o tloušťce 0,2mm. Vpředu se však mrcha kroutila do všech možných tvarů, jenom ne dokulata, tak jsem ji musel usměrnit nasazením kroužku ze silnější plastové destičky (je to jenom technologický díl, proto po obvodu klidně může být okousaný).
Naposledy upravil Tango dne 02 lis 2011, 07:56, celkově upraveno 2
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
účetní mafie SPL Liberec