Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

rakety LE PRIEUR na Nieuportech i jinde

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

rakety LE PRIEUR na Nieuportech i jinde

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 19 dub 2009, 07:24

Zdravím všechny, tak i já jsem se rozhodl přihlásit k tomuto foru a přidám se k místnímu spolku obdivovatelů chmelnic :D .
Rakety le prieur jsou zmiňovány v různých odkazech, ale myslím si, že pro přehlednost si zaslouží samostatné téma. Mám v tomto směru několik otázek, ale nejdřív bych přispěl svou troškou do mlýna.
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Re: rakety LE PRIEUR na Nieuportech i jinde

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 19 dub 2009, 07:51

Italské Nieuporty a rakety: k tomuhle bylo hodně napsáno v tématu: Z Nieuporta (pozastaveno) velbloudem (Dimps III)(viewtopic.php?f=71&t=25290&st=0&sk=t&sd=a), tak z toho něco vytáhnu. Tuhle fotku už jsem tam taky dával, jde o Giovanniho Ancillotta po útoku na balon 5.12.1917, kdy při útoku proletěl hořícímitroskami a kus balónu si dovez domů. A teď mi řekněte-má na křídle kulomet nebo ne?? Tahle fotka je dost nezřetelná a v Osprei není o moc lepší. Navíc v textu(pokud mě má mizerná angličtina neplete :) )je psáno, že Ancillotto si ke svým útokům na balóny rozhodl vzít Ni 11 vyzbrojeného pouze raketami, tak je popsána jeho první akce. Ale tohle už je fotka z jeho další činnosti, má někdo tuhle fotku zřetelnější??
Přílohy
MuseoFoto 10.jpg
Naposledy upravil Petr - Mikwosh dne 19 dub 2009, 08:24, celkově upraveno 1
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 19 dub 2009, 08:23

Fox-trot: tak tenhle Ni tu už byl taky několikrát diskutovaný. Už před třemi lety jsem scháněl k němu podklady, ale teď jsem ho opět vytáhl ze skříně, že si ho snad konečně :D postavím. Přidávám fotku, která se zde ještě neobjevila a kde je vidět, že má na spodním křídle panely, které chrání proti spalinám raket. Z toho usuzuju, že alespoň někdy rakety používal, jestli současně s kulometem, to už je otázka. Pro mne záhadná je i "deska" ,která částečně kryje nápis na boku, netušíte co to je?? :-k
Měl bych ještě prosbu, před těmi třemi lety mi Marek Mincbergr poslal rozměry toho plechu, ale ten mail zmizel v propadlišti dějin. Nemáte je někdo??
Přílohy
131_Coll_De_Burlet.jpg
ni16_n1497_foxtrot_roobaert.jpg
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 19 dub 2009, 11:40

A ještě jedna sada otázek :D :
jak vlastně samotné rakety byly konstruovány??
k tělu rakety byla připojená vodící tyč, ta se strčila do trubky, která byla připevněna ke vzpěrám, byly odpalovány elektricky-tomu rozumím, ale kudy vedly dráty, aby je mohl pilot odpálit-po křídle??
jakou barvou znázornit tělo rakety-myslel jsem, že byly kovové, ale viděl jsem je někde na modelu červené??-to byl omyl autora, nebo je natírali??
myslel jsem, že se odpalovaly najednou, ale našel jsem fotku, kde je odpalována jedna??-jak vypadal systém v kokpitu, kterým pilot rakety odpaloval??
poradí někdo??
díky
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RostaM » 20 dub 2009, 18:11

K tvému dotazu-ano na křídle je kulomet, detaily stojanu viz foto, rakety se daly odpalovat jednotlivě-po nosníku spodního křídla vedou vedle sebe 4 kabely do kabiny-nedaří se mi tu fotku najít.V textech jsem vysloveně zmínku o barvě raket nenašel, na barevné příloze se jeví spíše hnědé či hnědočervené.
N1.JPG
N3.JPG
N4.JPG
N5.JPG
Nž.JPG

RostaM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 07 kvě 2009, 17:19

Díky Rosťo za odpověď,pokud se tobě nebo někomu podaří najít fotku nebo nákres znázorňující ty kabely k raketám budu rád, stejně tak za rozměry ochranného plechu na křídle
Petr - Mikwosh

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse