Přátelé,ja vím že už tu bylo téma několikrát,ale přesto:
včera jsem vytáhl z krabičky eduardí velrybu a šel do datafile hledat co bych „vylepšil“.
A mám problém.
Našel jsem si hezkou velrybu asi z časné produkce na lopatkách s jasně zřetelnými otvory asi na úrovni žebra mezi pilotním a pozorovatelovým kokpitem.Autor je prezentuje jako šachty pro bomby a kameru.
Teď bych potřeboval názor zkušenějších
-myslíte,že ta bedýnka vpravo od antény na obrázku je foťák? Nemá někdo ve svém archívu buď samotnej foťák nebo jeho instalaci v některým německým céčkovým letadle?
-k těm bombám.Zdá se,že šachty jsou i na letadlech z pozdějších verzí-alespoň to tak vypadá z éra na čumáku.Ale na mnoha fotkách jsou vidět i venkovní závěsy pro bomby.Používaly se jako alternativa k bombám v šachtách nebo jako jejich doplnění?
Nemáte někdo nějakej „modelářskej“ detail na zavěšení bomb,třeba zase z nějakýho německýho céčka?
Mimochodem na jedný fotce právě s těmito závěsy je vidět čouhající anténa zrovna z těch míst,kde by vlastně měly být bombový šachty –a nějak to tak koresponduje i se záběrem na naviják antény na tom detailu z interiéru...