Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nieuport Ni-16

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Nieuport Ni-16

Příspěvekod Petros » 20 říj 2007, 13:40

Zdravím přátele, přikládám k prohlednutí a posouzení několik snímků již dříve dokončeného Nieuportu 1/48 fi.Eduard.
Přílohy
Nieuport 16 003.jpg
Nieuport 16 005.jpg
Nieuport 16 008.jpg
Nieuport 16 010.jpg
Nieuport 16 011.jpg
Nieuport 16 012.jpg
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 20 říj 2007, 13:56

mě se líbí, jen jsem si fšimnul, že tam nemáš lanka ovládání směrového kormidla...
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kamil Malcharek » 21 říj 2007, 09:36

Hezké, možná trochu hrubé výplety. JO, líbí se mi šití!
Kamil Malcharek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 21 říj 2007, 11:25

Máš to pěkné. Možná bych toho panáčka víc zmatovatěl, ale může to být i fotkou. Přijde mi moc lesklý. Jinak letadlo se mi líbí.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Ni 16

Příspěvekod Petros » 21 říj 2007, 16:11

Lanka tam jsou, i když na těch fotkách skutečně mršky nejsou vidět.
Ten pajďulák je o něco lesklejší než bych si představoval,ale dost tomu přidala fotka.fotím s bleskem.
Na výplet jsem použil silonový vlasec 0,14 což by ve skutečnosti mělo být 6,7mm, no je fakt,že je to možná ještě dost.
Přílohy
Nieuport 16 lanka 002.jpg
Nieuport 16 lanka 001.jpg
Obrázek
Petros

• YIM

• Odpovědět s citací

Re: Nieuport Ni-16

Příspěvekod zdesko » 31 led 2008, 18:20

..a já si taky zašťourám..můžu..? Nemám přehled o tom,jak Eduardi savoje kity opravují,nebo ne..ale na temhle modelu..protože už to nemůže býti maketa..je hrubá chyba..(ta se objevuje i na spoustě výkresů) a to ta,že letoun má 6"mezer" na křidélkách..zatímco správně má být jen 5"mezer" Nejsem si jistý..ale myslím,že novější "Edové" už to mají správně.. nicméně..kitařina..sqělá..!! Letounek vypadá náramně..!! ..jo a přecijenom něco chybí..el.kabely k raketám..kterými se jim udával "zážeh".. :arrow: ..a ještě něco..(proč já si to nejdřív neprohlédnu pořádně..??? pak furt edituju..) spodní křídlo zhora při montáži raket bylo oplechovaný..jinak to udělalo pfffffff a Ňůport přistál jako parasol.. :-D
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 31 led 2008, 18:36

Já ani nevěděl, že Nieuport v této kamo byl někdy vybaven i raketami. :shock:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 31 led 2008, 21:00

..no,tak to by se musely pročíst rozkazy,které se vztahují k onomu pilotovi..pakliže byl někdy poslán proti balónům,tak mu navěsili zbrojíři rachejtle..myslím,že když s nima Le-Prieur vyrukoval,tak se to zkoušelo na kdečems.. Z celé války je známo několik stovek fotek,které neustále kolují mezi "námi".. :-D ..ale ta válka trvala 4roky..!! a událo se daleko víc "story",než je známo díky neustále kolující "latině".. No a protože tohle je Nie 16C.1 tak je teoreticky správné,že má kulomet i rakety.. Kdyby to byla "jedenáctka" tak by při raketách neunesl kulomet a při kulometu zase neunesl rakety.. Letadlo samo je sice notoricky známé,jako zbraň,ale už se zapomíná na to,že svou zabijáckou funkci plnil jen s vypětím všech svých chabých sil.. Přecijenom to byl sporťák..! No,a co se týká Le-Prierových raket,tak mám fotky,kdy jsou pověšené na Farmanech,na Voisinech..ale i na SPADech..
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod taffy » 31 led 2008, 21:06

moc povedené :D ,trošku bych to sice ještě zmatnil ale moc se mi to líbí :P
taffy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 09 úno 2008, 12:46

..ohledně barev francouzských letadel,tak je už dneska známo,že se do všech pigmentů užívaných jako nátěr plátěných částí letounu přidával hliníkový bronz..! Opakuji..: Do všech barev..!! To neplatilo pro barvy na kapoty a jiné kovové díly.. Takže-zatímco na kovových dílech byly užity barvy s vysokým leskem (který po čase ovšem trochu vyčpěl).tak na plátěných částech letadel by se nátěr dal přirovnat s trochou nadsázky k takové jakoby mdlé metalíze.. :? Takže zmatnit kiteček..?? Ó nikoli..!! =D>
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 09 úno 2008, 22:12

Tvrzení o tom, že Nie 11 nenosily současně rakety a kulomet bych považoval za peněkud přehnané...
Přílohy
foxtrot.jpg
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 10 úno 2008, 00:46

..no,já nevím,ale to je takový foto "pro maminku" né..?? :-D ..vytlačenej před hangár vymydlenej..nevyzbrojenej.. :-D a asi i nenatankovanej.. :-D Kromě toho to má kapotu ze 16ctky..trup je taky takovej nějakej šestnáctkovej..ale má to 100 Le Rhone..ten měli jedenáctky.. A že nemá opěrku hlavy..? No,tolik šestnáctek jí zase nemělo,aby to byl rozlišovací znak..Ale překližku za pilotem už má..! A tu měly šestnáctky..! Jedenáctky měly plátno na šprušlích až k pilotovi.. Kdo si dneska dovolí určit typ "Ňúpa"..musí být borec..! S číslem na SOP bych si vůbec netroufl operovat,protože mám fotky po sobě jdoucích čísel,přičemž jedno je na 16ctce a druhé na sedumnáctce.. :? Ale abych to shrnul..: Fox-Trot je stroj novější produkce..se zesílenou konstrukcí..a jestli se z "výrobku" stala nakonec jedenáctka,nebo šestnáctka určil až namontovaný motor..,což byla běžná praxe asi ve všech tehdejších továrnách,protože existuje například fotka "Berga" serie 38 ale celý letoun je nade vší pochybnost výrobek,který se měl stát letounem serie 338. A to prosím i s křídly s tuplovanými žebry a dokonce i s větší směrovkou..!!!
Jak známo,tak celý archív Nieuporta byl zničen a značení,které známe my dnes je víceméně jaksi vykonstruované... Samozřejmě není zas tolik "mimo mísu"....ale je několik "Ňúpů" který tak nějak nepasujou..,nebo lépe-nějak se nevejdou do té číselné řady.. To,že se kulomety při raketách z jedenáctek sundavaly je součástí oficiálního "učení" o Nieuportech.. Tenhle pózující vymydlenej krasavec tvářící se,že jde do boje si však zapoměl nabít.. :x ..tak já nevím..není to jen úsměv pro LeAvion journal..?? :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 10 úno 2008, 09:04

zdesko píše:..no,já nevím,ale to je takový foto "pro maminku" né..?? :-D ..vytlačenej před hangár vymydlenej..nevyzbrojenej.. :-D a asi i nenatankovanej.. :-D Kromě toho to má kapotu ze 16ctky..trup je taky takovej nějakej šestnáctkovej..ale má to 100 Le Rhone..ten měli jedenáctky.. A že nemá opěrku hlavy..? No,tolik šestnáctek jí zase nemělo,aby to byl rozlišovací znak..Ale překližku za pilotem už má..! A tu měly šestnáctky..! Jedenáctky měly plátno na šprušlích až k pilotovi.. Kdo si dneska dovolí určit typ "Ňúpa"..musí být borec..! S číslem na SOP bych si vůbec netroufl operovat,protože mám fotky po sobě jdoucích čísel,přičemž jedno je na 16ctce a druhé na sedumnáctce.. :? Ale abych to shrnul..: Fox-Trot je stroj novější produkce..se zesílenou konstrukcí..a jestli se z "výrobku" stala nakonec jedenáctka,nebo šestnáctka určil až namontovaný motor..,což byla běžná praxe asi ve všech tehdejších továrnách,protože existuje například fotka "Berga" serie 38 ale celý letoun je nade vší pochybnost výrobek,který se měl stát letounem serie 338. A to prosím i s křídly s tuplovanými žebry a dokonce i s větší směrovkou..!!!
Jak známo,tak celý archív Nieuporta byl zničen a značení,které známe my dnes je víceméně jaksi vykonstruované... Samozřejmě není zas tolik "mimo mísu"....ale je několik "Ňúpů" který tak nějak nepasujou..,nebo lépe-nějak se nevejdou do té číselné řady.. To,že se kulomety při raketách z jedenáctek sundavaly je součástí oficiálního "učení" o Nieuportech.. Tenhle pózující vymydlenej krasavec tvářící se,že jde do boje si však zapoměl nabít.. :x ..tak já nevím..není to jen úsměv pro LeAvion journal..?? :-k

někam mi to hlava nebere, co je na fotce je jasné a řeči o "vymydleném nenabitém krasavci pro maminku" jsou jen spekulace a nic více - nebo si to myslím sám...?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 10 úno 2008, 10:40

To je dobré Zdeňku, ono to má motor LeRhone 9C o 80hp jako měly Nie 11, nemá opěrku hlavy stejně jako ji neměly Nie 11, má to současně rakety i kulomet ale rozhodně to neukazuje, ze by Nie 11 mohly současně nosit kulomet i rakety.
Přílohy
Nieuport_1_15.jpg
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fokker » 10 úno 2008, 18:27

Já tedy nevím, jestli bych chtěl letět do boje s prakticky bezbranným érem bez kulometu. Ty rakety tak proti balónům, v souboji je to maximálně ohňostroj pro pobavení. Pokud se s tím ten Niuport odlepil, tak při napadení stačí ty rachejtle odpálit a dál bojovat kulometem. Bez něj .... smůla.
fokker

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse