Hmm, kotláři vyloženě ne, ale útoky proti železnici ano, hlavně ovšem bombardovací.
Ale železnici piloti využívali i pro orientaci, to by mohl být tenhle případ.
zdesko píše:..tak to v tom případě kurevsky zabloudil..!!Až do roku 1934..! Lokotky serie BR56, sice za války jezdily, ale samozřejmě starší výrobní série (G 7-3) Ta na obrázku je série G 8-1 a jako taková se začala stavět právě v roce 1934, Měla by ovšem mít podvozek v uspořádání 1-D-0 a nikoli 0-D-0 jako ta na obrázku. Snad asi pravě proto, že tak zabloudil jí ten Tommy vzteky "otečkoval" boudu..!
Jinak má Šrám samozřejmě pravdu. Bombardovala se nádraží, ostřelovalo se vše živé, co se tu zdržovalo a samozřejmě byla železnice perfektní orientační bod.
zdesko píše:..jj dneska jsem to dohledal taky..(na záchodě v chytré knížce..) Tenhle typ s pojezdem 0-D-0 byly původně polské Tp.4 a němci s nima doplnili svojí řadu DR 55.25-56 (takže ještě později, než jsem původně udával..až po přepadení Polska). Dvě z nich dokonce jezdily v období 1945-47 u nás, jako řada 427.0 Chtěl jsem říct, že pokud by lokotka ještě nesla polské označení, tak by ta SE-5a mohla mít dlouhý vejfuky, na směrovce svastiku a na křídlech kříže..pak by to možná alespoň časově sedělo. Tu, kterou mám na mysli jsem na netu nenašel, ale jiné dvě jsou na tomto obrázku vlevo dole..
zdesko píše:...Do konce války nezaznamenala jednotka žádný sestřel....prvně vystřelil por. Kelton a to na vojenský vlak.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník