Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Různá fota letadel WW I

Odeslat odpověď
Příspěvků: 656 • Stránka 32 z 44 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 44
  • Odpovědět s citací

Re: Různá fota letadel WW I

Příspěvekod Šrám » 01 srp 2014, 21:50

Hmm, kotláři vyloženě ne, ale útoky proti železnici ano, hlavně ovšem bombardovací.
Ale železnici piloti využívali i pro orientaci, to by mohl být tenhle případ.
Šrám

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 srp 2014, 02:32

..tak to v tom případě kurevsky zabloudil..!! :grin: Až do roku 1934..! Lokotky serie BR56, sice za války jezdily, ale samozřejmě starší výrobní série (G 7-3) Ta na obrázku je série G 8-1 a jako taková se začala stavět právě v roce 1934, Měla by ovšem mít podvozek v uspořádání 1-D-0 a nikoli 0-D-0 jako ta na obrázku. Snad asi pravě proto, že tak zabloudil jí ten Tommy vzteky "otečkoval" boudu..! :wink: Jinak má Šrám samozřejmě pravdu. Bombardovala se nádraží, ostřelovalo se vše živé, co se tu zdržovalo a samozřejmě byla železnice perfektní orientační bod.
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 02 srp 2014, 06:43

zdesko píše:..tak to v tom případě kurevsky zabloudil..!! :grin: Až do roku 1934..! Lokotky serie BR56, sice za války jezdily, ale samozřejmě starší výrobní série (G 7-3) Ta na obrázku je série G 8-1 a jako taková se začala stavět právě v roce 1934, Měla by ovšem mít podvozek v uspořádání 1-D-0 a nikoli 0-D-0 jako ta na obrázku. Snad asi pravě proto, že tak zabloudil jí ten Tommy vzteky "otečkoval" boudu..! :wink: Jinak má Šrám samozřejmě pravdu. Bombardovala se nádraží, ostřelovalo se vše živé, co se tu zdržovalo a samozřejmě byla železnice perfektní orientační bod.

je naprosto neuvěřitelné jaký máš rozsah znalostí o technice. Nenachytali tě ani lokotkou. :lol: . Chudák malíř. Jinak škoda že si víc nepohrál s SE5a. Je taková suchá neurčitá jakoby právě vylezla z fabriky. Nějaké to číslo na SOP a snad i znak jednotky byť fiktivní by to určitě oživil.

Jinak pěkné zátiší
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 02 srp 2014, 07:48

Vzhledem k tomu ,že je to screenshot ze hry .....
Rise of flight
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
skin na letadle je default a ta lokomotiva je tato :
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

:arrow:

Pruská G8.1
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 srp 2014, 11:11

..jj dneska jsem to dohledal taky..(na záchodě v chytré knížce.. :grin: ) Tenhle typ s pojezdem 0-D-0 byly původně polské Tp.4 a němci s nima doplnili svojí řadu DR 55.25-56 (takže ještě později, než jsem původně udával..až po přepadení Polska). Dvě z nich dokonce jezdily v období 1945-47 u nás, jako řada 427.0 Chtěl jsem říct, že pokud by lokotka ještě nesla polské označení, tak by ta SE-5a mohla mít dlouhý vejfuky, na směrovce svastiku a na křídlech kříže..pak by to možná alespoň časově sedělo. Tu, kterou mám na mysli jsem na netu nenašel, ale jiné dvě jsou na tomto obrázku vlevo dole.. :-D
Přílohy
DSC00198.JPG
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 srp 2014, 17:52

Všimli jste si toho někdy..? :lol:
Přílohy
MvR_01.jpg
MvR_Led_Zeppelin_II_01a.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 10 srp 2014, 14:27

zdesko píše:..jj dneska jsem to dohledal taky..(na záchodě v chytré knížce.. :grin: ) Tenhle typ s pojezdem 0-D-0 byly původně polské Tp.4 a němci s nima doplnili svojí řadu DR 55.25-56 (takže ještě později, než jsem původně udával..až po přepadení Polska). Dvě z nich dokonce jezdily v období 1945-47 u nás, jako řada 427.0 Chtěl jsem říct, že pokud by lokotka ještě nesla polské označení, tak by ta SE-5a mohla mít dlouhý vejfuky, na směrovce svastiku a na křídlech kříže..pak by to možná alespoň časově sedělo. Tu, kterou mám na mysli jsem na netu nenašel, ale jiné dvě jsou na tomto obrázku vlevo dole.. :-D

No...a mne by zajimalo, odkud se porad berou ty dezinformace o Irske SE5a?
Jediny co na ni existuje je popis a - dnes uz, ehm, ztraceny - obraz. Oba dva zdroje jasne rikaji, ze, trup cerveny, kridla stribrna, tak so tam furt cpou tu PC10/11, ci co to ma byt. Nehlede na to, ze ty trikolory na smerovce v prvnim obdobi byly obracene, tedy oranzova-bila-zelena, ve smeru letu a podoba a umisteni te 'rimske II' je hodne spekulativni, abych to rekl diplomaticky [-(
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 10 srp 2014, 22:29

Tak v tom případě to Govorka před mnoha lety zvládnul o něco líp..že jo.? :paint: :-D
Přílohy
SE-5a_anglie-(Irsko)-color01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 11 srp 2014, 09:29

To je lepcejsi totok, i kdyz cokoli krome te cervene na trupu a stribrne na kridlech je vlastne spekulace...
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 11 srp 2014, 17:10

Na netu jsem viděl pár postavených kitů této irské "římská-dva" a tam měly na křídlech místo kokard trikolory. Co si o tom myslíš.? :-k Trikoloru na ocase měly ale všechny kity v tomto provedení..tedy zelenou vepředu.
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 11 srp 2014, 19:45

Osobne si myslim, ze ty irske kokardy styl RAF jsou mytus, pravdepodobne byly na nejaky cas jenom na jednom z prvnich F2B - budto B.I, nebo B.II, ale zatim hledam fotku. Na te co mam, mne prijde, ze jsou tam origo kokardy RAF, to je ale na jindy. Pokud, ale koukam na fotky operacnich masin z roku 1922 co litaly behem obcanske valky, vcetne Buzzardu, tak ty mely trikolory a to jenom na spodnich kridlech a na smerovce.

Ta SE5a byla dodana v dobe, kdy uz irske letectvo operovalo na Brisfitech a Buzzardech a, tusim, ze dva preletavaly spolecne s ni. Podle mne, byla zakoupena v civilnim kabatu jako osobni stroj tehdejsiho velitele IAC, ktery na nich za valky lital. Podle mne nemela zadne kulomety, trikoloru jen na spodnich kridlech a smerovce, ta 'rimska II' by mela byt uprostred trupu a ja si myslim, ze to byly jenom dva bile svisle pruhy, protoze nevidim jediny duvod, proc by to ero melo mit cislo 2 v jakekoli podobe.
To, ze nenesla zadnou vyzbroj by mohlo potvrdit to, ze byla ztracena pri shozu letaku - nouzove pristala na uzemi ovladaneho protivladni IRA, pilot zajat a ero zapaleno - a zatim jsem nevidel hlaseni, ve kterem by se mluvilo o ztrate kulometu, munice ci jine vyzbroje, coz by v te dobe asi byla vec, ktera by se celkem pretrasala. Mam pocit, ze je jenom zminovan pilotuv revolver, jinak nic.

Ale jak rikam, jsou to jenom spekulace a ja bych to videl takhle nejak:
Přílohy
raf_se-5a.jpg
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 13 srp 2014, 14:18

Tak tohle je mi s podivem..! :shock: Tenhle Camel měl lítat u 185th Pursuit Sqn. Jak vidno, byl poháněný motorem Gnome (100k ?), a to co trčí dopředu je údajně 37mm kanon..! Přemýšlím o tom zleva-zprava, ale vůbec mě nenapadá, jak by to mohlo fungovat.. 8-[ Fotku jsem našel na FB a chlapík, který jí tam dal tvrdil, že o tom má podrobnosti. Ty tam ale nedodal, jen následovalo ztvárnění letounu v kitu 1:72.
Přílohy
Sopwith F1 Camel_185th Pursuit Sqn-37mm gun(údajne)-a01.jpg
Naposledy upravil zdesko dne 13 srp 2014, 16:55, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 13 srp 2014, 14:25

Zdesko, na kaliber 37 mm sa mi ten "lauf" zda prilis maly...a nie je to nejaky trik voci nepriatelovi?!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 13 srp 2014, 16:53

No, ono je to celý divný. "Stoosmdesátápátá" byla noční stíhací squadrona sestavená z čerstvě vyškolených amíků. Camely přilítly k jednotce až 12. října(septembra) 1918. Do konce války nezaznamenala jednotka žádný sestřel. Lítat začali 18-19. října. V noci na 22. října si prvně vystřelil por. Kelton a to na vojenský vlak. Jak to dopadlo však nahlásit nemohl, protože byla tma. Jediný vzdušný souboj absolvovaly dva stroje (Kelton a Johnson) 23. října. Našli bombardovací Gothy, které se šinuly provést bombardovací útok. Žádnou sice nezasáhli (tedy nepoškodili), ale Němci zahodili bomby do polí a zdrhli. Ale uvádí se ještě jeden souboj, který měl absolvovat 22(23.?). října plukovník Harold E. Hartney a i on střílel na Gothu G.V. Taky si nenárokoval žádný sestřel, ale v daném sektoru se jedna G.V nakonec zřítila. Její zkáza je tedy 185-té připisována jako "možný" úspěch. Jednotka jako taková měla samozřejmě v tom měsíci do konce války haldu logistických problémů. Letouny sice nesly osvětlovací světlice, ale piloti dost často nemohli najít mateřské letiště (to nemělo osvětlenou přistávací plochu) a tak často nouzově přistávali po vyčerpání paliva, kde jim to vyšlo. Nezdá se mi proto, že by se někdo v tomto hektickém provizoriu pouštěl do tak složitého "updejtu", jako je montáž kanonu do éra s rotačním motorem. Což je, stále si myslím, nemožné. V Americe už nic takového zkoušet nemohli, protože s koncem války vrátila jednotka zbylé Camely Britům a domů odpluli jen vojáci. Třicátého června 1919 byla pak jednotka rozpuštěná a chlapi se vrátili domů.
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 13 srp 2014, 17:55

zdesko píše:...Do konce války nezaznamenala jednotka žádný sestřel....prvně vystřelil por. Kelton a to na vojenský vlak.

Tato část ale silně potvrzuje 37mm kanón :D Nic tím netrefíš, tak zkusíš střílet na vlak...
Ondřej Kabelka

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 656 • Stránka 32 z 44 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 44

Zpět na Diskuse