Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moje fantasy a sci-fi pokusné modely

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Moje fantasy a sci-fi pokusné modely

Příspěvekod loselfos » 08 úno 2010, 13:13

Ahoj všem,

rozhodnul jsem se podělit o pár fotek mého prvního modelu. Není to nic úžasného, ale teprve se učím, takže malování pro mě byl jeden velký pokus jak to všechno zvládnou. Hlavně mám veliké problémy s přechody u jednotlivých odstínů, kdy se mi vůbec nedaří a výsledek je pokaždé katastrofální (viz. vlajka), takže budu moc rád za všechny připomínky :D
Přílohy
001.JPG
002.JPG
003.JPG
004.JPG
Naposledy upravil loselfos dne 17 bře 2010, 08:57, celkově upraveno 1
loselfos

• Odpovědět s citací

Re: Skaven Doomwheel

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 17:29

Toz do poriadnej opachy si sa pustil, len co je pravda...Myslim, ze treba zapracovat na zakladnych technikach (dobry zaklad, pouzivanie riedkych farieb, nieco o layeringu, ci wetblendingu by sa tiez zislo nastudovat. Doporucujem aj clanky na Wargaming.sk, tam su techniky popisane... http://www.wargaming.sk/modules/article ... p?cat_id=3 (zacni odspodu :))
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loselfos » 10 úno 2010, 19:52

Je to asi pořádná hrůza s čím jsem se sem odvážil přijít,že???

Vím že jsem si napoprvé ukousnul moc velké sousto, ale jako skoro každý kdo začíná jsem nemohl odolat, protože se mi ten model strašně líbil a chtěl jsem si ho za každou cenu postavit.
loselfos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 20:41

Preco hruza? Model je to velky, komplikovany a na to si netrufne hocikto. Co sa malovania tyka, neni to take zle...
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duwurf » 14 úno 2010, 23:50

Dovolim si povedat, ze na prvy model je to super praca. A ak zoberiem do uvahy kvalitu vyliskov GW, tak dvojnasobne. Ako spominal kolega, co sa tych technik tyka, ale aj prechodov odtienov, skus si stiahnut manualy priamo od GW napr. How to paint citadel miniature, alebo Citadel miniature painting guide. Najdes tam kopu zajimavych veci a priamo na W, ci W:40K.
Jano Tutko, Ľubiša/Košice
Duwurf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loselfos » 15 úno 2010, 09:05

Duwurf:

Díky za pochvalu, jen asi nechápu co myslíš tou kvalitou výlisků GW. Já mám nějaké zkušenosti s modely letadel a i když je to jiná kategorie,než tenhle DoomWheel, tak si myslím, že je kvalita výlisku na hodně vysoké úrovni, hlavně co se týče zpracování detailů.

How to pain Citadel miniatures a spoustu podobných publikací mám už nastudovaných, nešel jsem do malování jen tak naslepo, ale ty přechody prostě nějak nedokážu udělat. Koukal jsem na nějaké videa, ale nejspíš bych to potřeboval vidět od někoho přímo naživo, protože teoreticky to nějak znám,ale ta praxe je prostě totálně jiná.
Navíc získávám čím dál větší dojem, že to stínování nejde Citadelkami udělat tak jako olejovkama, že to prostě z jejich podstaty není nějak možné. Ale taky mi už z toho možná jen hrabe a vymýšlím fantasmagorické teorie,abych si to dokázal nějak prostě vysvětlit :-D
loselfos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duwurf » 15 úno 2010, 11:51

No ja momentalne robim Wave serpent z W40K a aby tie polovice dobre doliehali, tak ich budem musiet zatazit najskor postelou. Pravda je, ze tie nove vylisky som nevidel, vsetko iba stare zatial mam. O tych novych som len pocul zatial, tu na vychod ich este strana nepovolila dovazat :D A K tomu prechodu, aj stary majstry tuto z fora ti povedia, ze prax robi majstra. A olejovky su olejovky, to je pravda. A s tymi citadelkami neviem ako sa pracuje nemam skusenost, ale treba len cvik. Kedze si postavil svoj prvy model takto, nastavil si sam sebe hodne vysoku latku. :D Teraz sa uz len zdokonalovat a mat trpezlivost.
Duwurf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 15 úno 2010, 12:27

ono ide tienovat a pekne aj citadelkami, len to treba skusat, ja pouzivam len valeja a citadelky a mysleim ze ako tak prechody mam, treba vrstvit a dost vela nariedenu farbu terba mat
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loselfos » 15 úno 2010, 14:36

Duwurf a Marian:

Co ty díly místo zatěžování zkusit nahřát pod teplou vodou a vyrovnat??? Raději bych volil tmelení a broušení jako poslední možnost,to zatěžování by časem dělalo neplechu, mohl by se ti ten spoj úplně rozjet,nebo zkroutit část modelu kolem něj.
U letadel a jiné techniky jsou tohle celkem běžné problémy, takže se nad tím nikdo většinou nepozastavuje, ale modely od GW jsou natolik specifické,že nejdou pořádně zařadit ani mezi techniku, SCI-Fi a ani mezi figurky nepatří, takže těžko řešit, ze které strany ti někdo dokáže pomoct :D

Ad stínování:
Asi bude problém v mojí netrpělivosti, vím že mi všichni poradí hlavně trpělivost a zkušenosti. Chci holt všechno hned a když mi něco nejde, tak mě to pak akorát štve.Takže musím tlačit hlavně sám na sebe, abych nebyl zbrklý.

Nicméně jsem přemýšlel nad tím si pořídit pár olejovek a stínovat na podklad z citadelek, tak doufám, že ty barvy navzájem nebudou dělat problémy.
loselfos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duwurf » 15 úno 2010, 15:25

Rovno na akryl by som to nedaval, lepsie prestrieknut nakym lakom. napr mr. hobby ci tamyia to maju v sprejoch, ked nemas pistol. Viem ze emaily a oleje sa velmi radi nemaju, a myslim ze s akrylkami bude to iste.
A k tomu zatazovani. Viem ze to netreba prehanat, prasknuty kryt kabiny na AH-64ke by o tom vedel rozpravat :D To bolo zo srandy. Teplou vodou to uz ale ohybat nejdem, je to uz nafarbane. nasucho bez farby to nevyzeralo az tak zle. Takze to pojde bud mierny tlakom, tmelom, alebo kombinaciou oboch. Ale je to iba zospodu modela, takze neriesim prilis.
Duwurf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loselfos » 15 úno 2010, 16:18

To jsi mě s tím lakem pod olej moc nepotěšil,to už mi přijde moc komplikované dávat základový nátěr,podkladní barvy, lak a pak olej na stíny :? To asi zůstanu u pokusů o stínování jen těmi citadelkami a snad se to časem zlepší,nebo to budu muset nějak přežít :-D
loselfos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duwurf » 15 úno 2010, 17:59

Prave som sa docital, ze akrylovky su "same o sebe odolne olejovym farbam, ahlavne ich riedidlam". No ruku do ohna za to nedam, ale chlap vyzera ze vie o com rozprava. Najlepsie si to skusit na niecom vedla. Len nie na tom Kolese, bola by skoda ak by sa to znicilo...
Duwurf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 15 úno 2010, 18:21

si precitaj viac vo figurky a busty rozostavieno, tam je vela figurkarov co pouzivaju ako zaklad akryl a na to idu hned olejom, ziadne laky a ni nic podobne
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loselfos » 15 úno 2010, 19:08

Pročítal jsem tady docela dost vláken těch nejlepších figurkářů, takže se mi ten lak zdál divný,ale nemám s olejovkami obsolutně žádné zkušenosti, takže jsem si myslel, že jsem někde něco přehlídnul a prostě to nijak neřešil :-)
Nicméně jsem si už nějakou značku olejů vybral podle jedné diskuze,tak to zkusím a uvidím. Chtěl jsem vyzkoušet Umtony, protože je mám dostupné přímo v Ostravě,ale někteří na ně dost nadávají, že mají hrubý pigment, tak vezmu nakonec něco jiného přes nějaký eshop a uvidím.
Dokonce jsem se dnes někde dočetl, že stínovat akrylem je nejtěžší, díky jejich rychlémů zasychání,tak jsem zvědavý jaké to bude s těmi oleji.
loselfos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 15 úno 2010, 21:29

ani olejeom to neni lahke, treba skusit a vybrat si co ti vyhovuje viac, ale podla ma na fantasy a male modely je akryl idealny, velke plochy uz nejdu tak dobre
Marian

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů