Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hmyzáci útočí!

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Hmyzáci útočí!

Příspěvekod WarsheepII » 10 srp 2010, 20:33

Rozpracované dioráma "Hmyzáci útočí!" vzniklo na základě sympatií k sérii WH40k. Objednal jsem si nejmenší možné balení se třemi vesmírnými mariňáky s tím, že je v budoucnu doplním o nějakou mini podložku. Při plánování mi trochu ujela ruka... Základní deska má rozměr 20cm x 20cm. Nakonec to s warhammerem nemá nic společného. Jde o fiktivní útok obřích brouků, kteří se živí elektřinou ( :?: :grin: ), a tak postupně napadají všechny hlavní elektrorozvodny, které brání jakási domobrana. :o

Dioráma je teď ve fázi barvení (zatím jen velice hrubý základ). Všechny detaily už jsou přidělány. Pouze zbývá přilepit figurky, až je nějak dobarvím. :x

Budu vám všem velice vděčný za jakýkoli postřeh, nápad či komentář. Lepení pak má trochu jiný rozměr, trochu lepší.
Přílohy
hmyzáci I. (1).jpg
hmyzáci I. (2).jpg
hmyzáci I. (4).jpg
hmyzáci I. (5).jpg
figy (1).jpg
figy (2).jpg
WarsheepII

• Odpovědět s citací

Re: Hmyzáci útočí!

Příspěvekod WarsheepII » 10 srp 2010, 20:42

A tady ještě pár detailů. Opět se omlouvám za horší kvalitu fotografií, jsou pouze ilustrační a navíc jsem si ještě nezvyknul na nový foťák. :foto:
Přílohy
detail (1).jpg
detail (3).jpg
detail (4).jpg
detail (5).jpg
detail (6).jpg
detail (7).jpg
WarsheepII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 11 srp 2010, 20:38

toto vyzara dobree!!!
odkial mas ten hmyz?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dalaren » 12 srp 2010, 16:28

Pokud se nepletu, tak "hmyzáci" byli jistou dobu k sehnání spolu s lízátkem (nebo žvýkačkou, už si nepamatuji :D ) a v současnosti už se neprodávají (myslím). Jinak brouci jsou vyrobeni z materiálu podobnému fosforeskující gumě a obdivuju Warsheepa, že je dokázal nabarvit :D
Pár jich mám taky doma, takže kdyby měl někdo zájem, můžů být nápomocen :-)
PS: Jinak dioráma moooc pěkná 8-)
Člen Štětečkové Galaxie číslo 42
Dalaren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 13 srp 2010, 10:32

Náopad dobrý, akorát to ještě chce začistit pořádně dělicí roviny - třeba na sudech je "svar" vidět hodně.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WarsheepII » 13 srp 2010, 12:04

Díky všem,
přesně tak, hmyz se kdysi prodával k nějakým sladkostem, už přesně nevím, co to bylo. Před nabarvením dioráma pěkně ve tmě svítila. :-D
Taky mi jich ještě dost zbylo, ale další podobnou diorámu neplánuji, a jak jsem zjistil, ani můj synovec už je nechce. :grin:

to Jezevčík: Jo, na ty dělící roviny jsem se po chvilce vykašlal. Začistil jsem jen to nejhrubší na laserových kanonech a dalších věcičkách, ale ty dělící roviny na sudech, tak ty jsem tam nechal schválně. Co se týče figurek.. budou dost od bahna, snad to nebude moc vidět, ale ten plast od Games Workshop se nedal vůbec brousit a skalpovat se mi s nima nechtělo (holt ty nejlevnější figurky k dostání). :x Další dělící roviny už snad moc vidět nejsou, nebo jo? :)

Ohledně těch sudů, chci je nabarvit tak, aby vytvořily dojem nějakých kontejnerů nebo schránek na střelivo (viz obrázek). Přemýšlel jsem i o tom, že bych tam dal jeden otevřený, ale už mi nezbyl neslepený. Jde o to, že celá dioráma čerpá doplňky buď ze starých hraček (žádnou sci-fi stavebnici jsem nekupoval), nebo z hromady modelářských dopňků od jednoho mého známého, který s modelařinou přestal a tyto zbytky mi věnoval... ty doplňky byly v hnusném stavu.. od lepidla.. napůl nabarvené a špatně slepené apod., nenapadlo mě pro ně lepší využití, než je tak nějak použít do zdevastované krajiny, kde se bude brát na "začištění" plastu menší zřetel, než třeba na korbě Opelu Blitz. Takže takhle. :)
Přílohy
kontejner.JPG
Naposledy upravil WarsheepII dne 13 srp 2010, 13:09, celkově upraveno 2
WarsheepII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 13 srp 2010, 13:08

Ok, je mi jasný, ale pak to chtělo trochu ochcat - nalepit tam přes dělicí robvinu nějaký lem z pásku plastu nebo něco podobnýho. Takhle to bohužel pořád stejně vypadá jako neočištěný sudy.
Navíc první zásada stavby diorám - "s diorámou je to jako s vtipem - jak to musíš vysvětlovat, není to dobrý."
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WarsheepII » 13 srp 2010, 13:17

Přesně tak. To je fakt. :lol:

Takhle, ty sudy ještě nejsou hotový... jen jsem tam tu rovinu nechal, teď budu barvit a stínovat terén a pak se zaměřim na předměty. Myslel jsem, že to nabarvení by to dostatečně "vysvětlilo", ale tohle je daleko daleko lepší, díky za postřeh. Takže ten lem tam ještě můžu udělat, třeba z tmelu nebo drátku. Díky. :wink:
WarsheepII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PD321 » 17 srp 2010, 21:51

Můžeš to pojmout jako scénu z Hvězdný pěchoty nebo Falloutu.
http://www.free-symbian.eu
PD321

• Odpovědět s citací

Příspěvekod daves » 18 srp 2010, 21:40

Tak, musím pochválit za skvělý nápad na dioráma. Ale s tim názorem, že se ty modely mariňáků špatně začišťují, tak s tim souhlasit nemůžu. Já už jich začistil a jim podobných modelů, stovky a nebyly s tim žádný problémy, jde to celkem snadno... jen to zabere čas...
daves

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WarsheepII » 18 srp 2010, 21:57

Určitě to půjde. Neřekl jsem, že ne. Jen mi přišlo, že ten plast nešel brousit (zkoušel jsem šmirgl i různé pilníky). Byl měkký a poměrně mastný. Skalpelem by to šlo, ale na to jsem neměl nervy, očistil jsem jen něco. Napadlo mě, jestli nemůže být u těchto nejjednodušších figurek jiný plast, každá se složila ze 3 součástek - trup + ruce se zbraní + batoh - a vůbec balení je doporučeno pro úplné začátečníky. :?: (tím se nechci omlouvat)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
WarsheepII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 18 srp 2010, 22:38

Laserový kanon jsem měl doma taky, je to opravdu z velmi staré hračky :D
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod daves » 18 srp 2010, 22:42

No, tam skalpel bych mohl jen doporučit, tim to jde nejlépe. Ano, u těhle "jednodušších" modelů je plast trošku jinný, ale ne o moc. Ano, tenhle boxík je určen pro začátečníky, proto tak málo součástek, jednuhoché na složení, žádné možnosti na kombinaci součástek, různých pozic postoje atd. Se začišťováním doporučuji použít opravdu ten skalpel a "jet" po tom přelisku kolmo malými tahy, chce to ale trochu trpělivosti. Tyto modely mam doma také a vypadají v hrozném stavu, protože jsem na nich začínal, ale dnes už jsem někde jinde...
daves

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 20 srp 2010, 13:57

Dobrý nápad :-) Zatím se mi jeví nejslabší ty kanóny, zamakej na nich aby nevypadaly tak hračkoidně.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno