Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Jste mi udělali radost. Anime je v našich končinách vzácnost. Mám ve skříni pár krabiček, jak říkáš "podivností", s tím, že jednou dojde i na ně. Možná, že zrovna před chvilkou mě někdo popostrčil, rozbalím krabičku některou z nich a ... Držím palce ať se k nám z té Asie dostane trocha anime hravosti.
Již před nějakou dobou jsem dokončil ten monobike, který jsem nakonec i přinesl ukázat na loňský E-day. Udělal jsem pro něj jednoduchou base, jinak je to bez úprav. Tady pár obrázků hotového produktu:
Jinak se ale pouštím do tohoto (předsevzetí to dotáhnout na E-day...což bude zřejmě krušné). Je to resinový mech "O II", též Neo Geo. Koncept je zase Makoto Kobayashi, připomíná to ostatní podobné mechy, například Schnabelguna, ale stavebně je to o řád jednodušší (což lze vidět už jen z počtu dílů, ale například chytře je vymyšleno poskládání kostry, která by měla tvořit dost pevný celek) - samozřejmě na úkor detailů, takže je otázka, jak to po napatinování bude vypadat. Rozhodl jsem se hlavní hydrauliku na nohách uřezat a nahradit ji kulatinou evergreen. Práce s tím bude srovnatelná se začišťováním a mělo by to líp vypadat. Resin jsem pořídil kdesi na Ebay (už je to dlouho) a odlitky jsou slušné - minimum nálitků, bez bublin...
Nemám nicméně jasno v kamufláži - buď něco do pískova a nebo modra a nebo zelena Uvidím, třeba mě políbí nějaká můza.