Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Československé letectvo 1918 - 1939
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AVIA BH-7A

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

AVIA BH-7A

Příspěvekod Sigimaus » 17 zář 2011, 11:02

Před nějakým časem jsem na netu narazil na tyto dva snímky BH7A ve velmi žalostném rozlišení ,po stažení a následném zkoumání jsem zjistil, že u této mašiny došlo k dosti radikálním změnám oproti známým skutečnostem.1.U baldachýnu byla dvojice výztužných lanek vyměněna za vzpěry, 2.Kryt sání vzduchu do motoru byl menší shodný s BH21, 3.Menší vrtulový kužel cca jako BH19 , 4. Lamelové chladiče byly zaměněny za náporové chladiče na náběžné hrany podvozkových noh 5. a nakonec bombónek , označení letecké školy (snímky jsou snad ze Kbel)! Zkoušel jsem znovu stránky s těmito snímky najít ,ale marně . Nevíte někdo o majiteli snímků něco více? Pravděpodobně to je letecký analfabet neb jen nezná cvrkot.
BH7A-1.jpg

BH7A-2.jpg

Io al tuo posto, guardare indietro ! Sono dietro di te! A pak Ti ustřelím prdel Makaróne !
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Sigimaus

• Odpovědět s citací

Re: AVIA BH-7A

Příspěvekod Michal Dub » 25 zář 2011, 18:40

Ten bílý odbélník nutně neznamená školu! Viz výnos MNO čj. 641.795/let.23 z 1.1.1924: "Letadla, která jsou v početním stavu u jiných leteckých útvarů nežli leteckých pluků, mají na místech určených pro plukovní znaky namalovány bíle obdélníky ohraničené černoučarou v šířce 12 mm (stejně tak plukovní znaky), odpovídající svoji velikostí plukovnímu odznaku (letadla leteckého dopravního oddlu nemají ani tyto prázdné obdélníky."
V případě B-7 odpovídá spíše VLÚS - čet. Miroslav Seidl havaroval dne 10.9.1926 ve Kbelích, letoun zrušen, pilot těžce zraněn. Letoun byl přihlášen do IV. ročníku Rychlostního závodu o cenu prezidenta republiky, který se konal o dva dny později 12.9.1926, uvolněné startovní číslo 7 obsadil kpt. Ludvík Budín s letounem Letov Š-20, opět ze stavu VLÚS.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sigimaus » 29 zář 2011, 17:02

Ahoj Michale!
Dlouho jsme spolu nekomunikovali. [-( Jo samo, máš pravdu s tím bílým flekem na trupu ,když jsem to psal tak jsem nad tím moc nepřemýšlel. Tu Š-20 myslíš asi tuhle,že?
Smolda-s20.jpg

Io al tuo posto, guardare indietro ! Sono dietro di te! A pak Ti ustřelím prdel Makaróne !
Sigimaus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 29 zář 2011, 19:39

Ano, to by měla být ona.

PS: Pořád jsi zamilovaný do Š-8?
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sigimaus » 01 říj 2011, 00:33

Jen malý detail ,ne 8ička ale 14ka. Už na ní makám nějaký čas. Plány jsou hotové. Taky jsem ji hodil do 3D pro simulaci na AeroFly Pro. Model pak bude v měřítku 1:4 (rozpětí 2025 mm) motor rakouské firmy Kolm EZ50 čtrytakt 4,5 ks. Teď schrastit na něj prachy, cena hotového motoru 975 €, stavebnice 895 €. Stále však chybí fotka interiéru.Takhle jsem to dal na Wikipedii. No slíbil jsem Ti že to zveřejním. :P

Sigimaus

Odeslat odpověď

Zpět na Československé letectvo 1918 - 1939