Jinak, čeká mě ještě vymaskovat palubu a nastříkat na šedivou, pokud máte tip jak udělat ty fakt blbě dostupná místa abych je nezničil tak sem stím. Pak ještě nabarvit lodě. podklad pod katapult a natáhnout zábradlí. Je toho ještě fůra
Přílohy
další kus paluby
paluba, na té jsem makal nejvíc, jednou jsem ji kompletně musel odbarvit, barva paluby byla příliš tmavá. Teď dostala nový nástřik surfacerem a vlastně namíchanou barvou na parkety, znázornění dřeva jsem dělam olejovkama Umton umbra přírodní, pálená a siena pálená. Prosím o kritiku.
paluba v pohodicke, ale neskusis nieco urobit s tymi PL stvorcatami? Tamka ich tam dala fakt hrozne, inak , budem sledovat, tiez ma este minimalne jeden Bismarck caka
Děkuji , já se zeptám asi hloupě ale co je to PL ?? Já a zkratky fakt moc nejdou dohromady. Jinak další postup bude tak za 14 dnů, čekají mne přijímačky na vejšku a v práci máme navíc hodně papírování teďka
Ahoj, PL znamena v Cestine/Slovencine protilietadlovy, obdoba AA z angl. anti aircraft. Neviem, ci sa jedna o slang, ale bezne sa to pouziva. Podla fotiek vyzera to stvorca fakt dost komplikovane a ani plechy to niejako neriesia. Pritom je to dost viditelne, kedze je umiestnene na hlavnej casti nastavby. Ale je to fakt len navrh, ak ti stacia povodne, tak to nechaj tak
Děkuji za vysvětlení mno, já si toho taky všimnul, je to hrůza protože to není nic jinýho než čtvereček s tyčinkou, mám lepty od Edy kde jsou ty kanony udělaný fakt pěkně, jenže problém je že je to velice komplikované na ohýbání, titerné na omak a už jsem takhle asi dva ty PL zmrvil pač se to nedalo zvohejbat ty plechy od Edy jsou hrozně měkké Netuším co stím
Nevim jestli udělals dobře že uz si "zdřevěnel" palubu. Osadit ji není problém, sedí v trupu celkem dobře (až teda na uplne špatné sešupy kotev na přídi, ale s tím ses jak vidím netrápil) ovšem když usadíš přední a zadní palubu tak mezi nimy a středovou částí vzniknou na obou koncích spáry. Je to na pořádné tmelení a přijdeš o pozitivni naznačení prken...
BTW Bismarcka od Revellu mám rozdělaného a musím říct že na trupu je více práce než na Tamiyi.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Omlouvám se že do tématu vstupuji, kdysi sem si upatlal miniaturu a teď neodolám a hodím sem fotečku, je to štětcovaný a tehdy sem si s tím docela hrál, výrobce nerespektoval z předlohy téměř nic takže místy je to jen tmel. Není nic extra.
pro Horrido: tak takhle, palubu jsem zkoušel nasadit na trup několikrát, abych přiznal pravdu spíš budu asi brousit než tmelit. Nevím čím to ale měl jsem problémy tam všechny tři díly nasadit. Ty sešupky na kotvy chci dodělat ( zbrousit přetmelit ) až to bude namístě a slepené aby byly přechody paluba x trup co nejmenší. Zbytek se zastříkne barvou snadno. Upřímně, největší obavy mám spíš o to jak naznačit ty kanóny a hlavně jak udělat kamufláž, protože ty pruhy stříkat na hotový nalepený model bude pro mne porod jen na to pomyslím mám bolesti
Pro Jiří Růžička: Klíďo to sem šoupej po kilech, člověk se aspoň pokochá a přiučí, navíc na to jak to máš malý je to fakt drsná práce a já si stěžuju nad malýma leptama
No, ten tvůj bude zase něco extra, já tu miniaturu patlal v době kdy jediným sehnatelným podkladem byla malůvka v ABC Bohužel šrouby, kotvy a jiný detaily který sem tomu dodělal dávno vzal čas, bylo to několikrát opravovaný jak na to každej kdo přijde na návštěvu šmatá (proto je teď na poličce vzadu) tak buďte prosím v hodnocení milosrdní
buď vklidu, máš to dobrý. Mě fakt fascinuje jak je vůbec možný něco tak malýho prostě dát dohromady jako fakt já bych u toho vypustil duši a ztratil veškerý zbytek nervů Hele ještě mě napadlo, co to narvat do nějaké skleněné láhve ???