Značky ABS jsem si všiml na sci-fi modelech z Japonska, kdy některé rámečky jsou označené ABS a některé jsou klasicky PS - polystyren.
Podle wikipedie je ABS dost odolný plast, kterému nevadí kyseliny ani louhy a dá se lepit rozpouštědlovými lepidly s toluenem:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Akrylonitrilbutadienstyren
Na MF jsem tu o ABS našel jen pár zmínek. Tady KLingO tvrdí, že nejdou lepit běžným lepidlem, ale to popisu odporuje.
viewtopic.php?f=19&t=31538&start=45&st=0&sk=t&sd=a#p956846
Tady zas PeD varuje, že jeden ABS rámeček je i ve Spitfiru od Tamiye a že ho leptá debonder:
viewtopic.php?f=1&t=38193&st=0&sk=t&sd=a&start=165#p741389
Jak to s ABS plastem je?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]