Pigmenty,krieda,rašelina,sadra,farba....
Disperzné lepidlo,lak,akryl......
Sadra+pigment+voda
lep+krieda+lak
Možeš to kombinovat ako chceš,len nie lak syntetika a voda.....
Podla toho čo potrebuješ vytvorit,či blato,alebo iba zaprášenie.....
Ale k věci: Udělat si "kašičku" z pigmentů, nabrat na štětec a stříkat vzduchem z pistole na model. To mě láká... Je tady někdo schopnej napsat přesnej podrobnej postup? Nerad bych si kurvil už jinak hotový modely...
naden : skus zarobit pigment+voda+herkules+voda. nanes na staru zubnu kefku a prst otieraj o kefku tak aby vzniknute blato odfrkovalo z nej tam kam chces. trik s kefkou tu uz raz niekto spominal takze ja som si len fintu osvojil a som s nou spokojny
lepší je to spucírovat s lihem,nabagrovat na malý štětec a fiknout do toho pistolou,chce to cvik ale vypadá to super a když se nepodaří dá se to vždycky setřít
Tak jsem to odpoledne zkusil s tím lihem, stětcem a pistolí. Normálně to vypadá dobře, ale na fotkách už z toho tak vodvázanej nejsem. Asi to musím víc natrénovat...
jj. nadrtena krieda a mozes zaprasovat. cim viac kried mas tym viac odtienov si mozes namiesat. ja osobne pouzivam sadu od kohinor kde je 24 kried a pohodovo sa mi s nimi pracuje da sa s nimi dobre robit aj drybrush a zosvetlovanie panelazi. odporucam
Asi 80 korun...nebo stala. Mam dve krabice...sede odstiny a hnede. Je tam 24 odstinu.....to nezdelas do konce zivota. Patinovat az po laku a uz na to nesahat.