Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Martin Glogar » 20 srp 2008, 09:29

Co se týče té 0,15 trysky, je to asi fakt už minimum a musím říct, že jsem s tím měl ze začátku problémy a byl jsem z této koupě dost rozpačitý...foukal jsem Gunze C a dělalo mi to přesně to, co má na mysli Jura, když jsem barvu naředil normálně, z trysky jednoduše nelezla, pak vyprskla, když jsem ji přeředil tolik, aby z té trysky lezla, bylo to už jen v podstatě špinavé ředidlo, které se rozfoukávalo po povrchu, nekrylo...
vyzkoušel jsem ale akrylové Tamiye a s nima je to úplně jiné kafe, jde to krásně, konstatní tenké hady, linky, všechno v pohodě...ty Gunze C budou mít asi nějaký hrubší pigment nebo co, ale na stříkání Tamek tryska 0,15 opravdu nevadí...
Jinak když jsem se rozhodoval mezi Infinity a Iwatou, vyhrála Infinity právě kvůli tomu, že má henten už zmíněný STYL, je prostě udělaná taky tak trochu na parádu, ty reklamní fotky se jim povedly, a když se k tomu přidalo, že Hansu už jednu mám a nemohu si ji vynachválit, bylo rozhodnuto...
Iwatu jsem v ruce neměl, těžko porovnávat, ale o Infinity už si opět myslím to nejlepší :-D taky jsem ji kupoval v Praze u Vaňoucha (mám to od kanclu asi 5min :) ), ta cena je tam fakt suprová, poradí, mají náhradní díly...jinak ta s jednou 0,15 tryskou stojí kolem 3.300,- což je podle mě suprová cena, já trysku 0,4 zatím vůbec nevyzkoušel, nebylo třeba, na větší plochy používám starší Hansu...v téhle situaci asi bude každý potenciální nákupčí Infinity, starší pistolky se nezbaví, takže podle mě stačí koupit tu verzi s jednou tryskou...ale třeba vyzkouším i 0,4 trysku a budu mluvit jinak :lol:
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 20 srp 2008, 09:49

osobne mam dve ultry - jednu klasika 0.2 a druhu s vymenenymi crevami na 0.4 a musim povedat ze to je len koli mojej lenivosti - nehce sa mi prehadzovat trysky ale 0.4 je na surf a vacsie plochy nenahraditelna - odsypa to s nou podstatne rychlejsie
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 20 srp 2008, 09:57

Jasne, treba vyskúšať ! Je to lepšie ako písať o tom...

Palo píše:OK chlapi ale ak tú Tamiyu nariedite 1:5 a viac, nemá to potom negatívny vplyv na krytie farby ? Teda ak sa s tým bude striekať kamufláž "od ruky" či treba tie prechody robiť na viackrát ...

Lebo o tej Infinity tiež uvažujem ak to rozpočet dovolí.

Ahoj Palo,
Tamiye majú dobré krycie vlastností. No určite treba viac vrstiev striekať, ale za negatívnu vec to nepovažujem. Dáva to skôr väčší priestor na robenie rôznych kvalit prechodov a aj so samotným povrchom sa dá viac vyhrať a rozbíjať jeho jednotnosť rôznými mixami základného odtieňa. Posledný môj model A-7E bol takýmito farbami a pištolami H&S kompletne streknutý od ruky a som spokojný. Samozrejme prechod medzi hornými farbami a sv.šedou bol vypáskovaný, ale to je v súlade s realitou.

Palo, ak budeš mať čas v TN, môžeme sa dohodnúť a prídeš si to vyskúšať, vždy mám nejaké farby nariedené v 1:5 až 6. Aspoň sa správne rozhodneš či kúpiť nejakú H&S alebo nie... Lepšie to raz vyskúšať ako dlho písať. Ale myslím, že ako priaznivec tamiyackych akryliek budeš veľmi spokojný :-D .
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 20 srp 2008, 10:30

A dá sa taká pištolka kúpiť aj na slovensku?
Do Viedne mám síce na skok, ale ja sa tam nedostanem a nikoho kto tam chodí nepoznám.

A ešte ak sa nenahneváte tak ešte jedna otázka:
> nariedené farby vraj zvyknete uchovávať v tzv. "Bralenkách"
Vie mi niekto poradiť kde v Bratislave ich dostať?
V mojom okolí ich nemajú nikde(Petržalka)
Ďakujem.
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 20 srp 2008, 10:46

v bratislave ich kúpíš u KPM bratislava 8-)

alebo zkús volakú lekáreň
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cowboy » 20 srp 2008, 16:34

Martin Glogar píše:Co se týče té 0,15 trysky, je to asi fakt už minimum a musím říct, že jsem s tím měl ze začátku problémy a byl jsem z této koupě dost rozpačitý...foukal jsem Gunze C a dělalo mi to přesně to, co má na mysli Jura, když jsem barvu naředil normálně, z trysky jednoduše nelezla, pak vyprskla, když jsem ji přeředil tolik, aby z té trysky lezla, bylo to už jen v podstatě špinavé ředidlo, které se rozfoukávalo po povrchu, nekrylo...

S Infinity s 0,15 tryskou striekam gunze C nariedene 1:3 a pri tlaku cca 0,8 bar a nemam s tym problem, je fakt, ze treba obcas utriet ihlu od zaschnutej farby, ale nie o moc castejsie ako napr. s Triplexom s tryskou 0,35. Okrem toho trochu pomaha, ked do striekacky s farbou natiahnem kvapku retarder mild.
cowboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 21 srp 2008, 12:11

Ak dovolíte, tak túto stránku som našiel pri hľadaní info o pištolke H&S Infinity.

Sú tam zaujímavé info pre tých čo sa ešte len rozhodujú ale aj mnoho iných zaujímavých vecí a aj linkov na videá step-by-step a pod.
http://www.airbrush-slavka.wbl.sk/Infinity_a_ine.html?flash=
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 21 srp 2008, 18:36

Řekl bych že Infinity je vylepšená Hansa. Asi tím pádem bude lepší (snad :?: ). :arrow:
Dušan "mobba" Bálek
mobba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 21 srp 2008, 19:35

mobba píše:Řekl bych že Infinity je vylepšená Hansa. Asi tím pádem bude lepší (snad :?: ). :arrow:

Hansa a Infinity sú paralelné vývojové vetvy. Jediné čo majú spoločné, je majiteľ Harder&Steenbeck. Myslím, že spoločnosť H&S kúpila značku Hansa a pokračuje v produkcii, čím iba rozšírila vlastné portfólio Evolution, Grafo, Colani.

Infinity vychádza z rady Ultra - Evolution, s ktorými má aj kompatibílne súčiastky (trysky, ihly,...)
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 22 srp 2008, 12:58

ty kresby jsou masakr, to je fakt...ale ber to zas tak, je to pravděpodobně na papír a foukané asi nějakýma inkoustama, na plastu modelářskýma barvama bys něčeho takového i s Infinity asi těžko dokázal dosáhnout...což nic nemění na tom, že to je sqělá pistole a její možnosti jsou pro modeláře opravdu plně dostačující :-D
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 22 srp 2008, 12:59

Pavol Vilinsky píše:
mobba píše:Řekl bych že Infinity je vylepšená Hansa. Asi tím pádem bude lepší (snad :?: ). :arrow:

Hansa a Infinity sú paralelné vývojové vetvy. Jediné čo majú spoločné, je majiteľ Harder&Steenbeck. Myslím, že spoločnosť H&S kúpila značku Hansa a pokračuje v produkcii, čím iba rozšírila vlastné portfólio Evolution, Grafo, Colani.

Infinity vychádza z rady Ultra - Evolution, s ktorými má aj kompatibílne súčiastky (trysky, ihly,...)

Já jen že tam poznávám nějaké díly z mé Hansy :lol:
Dušan "mobba" Bálek
mobba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Vilinsky » 22 srp 2008, 15:26

mobba píše:
Pavol Vilinsky píše:

Já jen že tam poznávám nějaké díly z mé Hansy :lol:

Bolo by to fajn, ale podľa katalógov náhradných dielov pre Hansy a radu Ultra-Evolution-Infinity to tak nevyzerá. Iba že by predávali jeden a ten istý diel po rôznými katalógovými číslami. Ale to by nemalo logiku, iba že by predávali 1 vec za 2 rôzné ceny, alebo to bolo z iného materiálu. Našiel som iba 1 zhodný diel: zadný kryt Ultry a Hansy 481/581/681.

Ale nevylučujem, že by napr. diely z Infinity fungovali v Hanse a naopak...
Pavol Vilinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukin » 22 srp 2008, 21:27

Tak sem i já šťastný majitel Harder & Steenbeck konkrétně Evolution Silver line Two in one desing špička padne do ruky a s Triplexem co mám doma se to nedá srovnat Triplex je proti týhle věčičce kopáč(možná to je taky tím že žádnou jinou kromě těhle dvou sem v ruce neměl)...Dnes zkušební nástřik s novým kompresorem AS-189 měl ovšem jednu chybku stříkám a nejednou s pistolky pár kapek barvy a pak zase pohoda a po chvilce se to opakovalo docela mi to na... :evil: Névíte čím to?Díky
Roma victor
lukin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Novio* » 23 srp 2008, 10:30

Tak pročítám toto fórum a jsem z této pistolky doslova nadšený. Sic jsem ještě nezaběhnul ani svojí Fengdu BD-203 0.3, ale kupoval jsem jí na naučení s tím, že cca. za rok koupím něco kvalitnějšího. Model Infinity to je pastva pro oko, jen mám trochu strach z té 0,15 trysky - nešla by přímo zakoupit v setu s 0.2 a 0,4 tryskou a popř. na kolik to asi příjde? Popř. je možné s tryskou 0,2, popř. i 0.15 stříkat barvy Model Master, nebo i Humbrol?_Díky
Zatím postaveno: Tiger II. Porsche
Novio*

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 23 srp 2008, 10:31

Ma H&S uzaver nadoby na barvu, aby nevytekla?
Marco

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna