Pánové mám dotaz.
Omylem jsem nalil trochu oleje do kompresoru Sintec otvorem pro přívod vzduchu. Nastane nějaký problém?
Děkuji za odpověď.
stefino píše:Ahoj,
měl bych dotaz ohledně kompresoru Fengda (Orlik) AS189. Zdá se, že mám problém s regulací tlaku na výstupu. Když ventil zatáhnu, normálně natlakuji na 4 bary, kompresor vypne a nic se neděje. Jakmile chci na výstupu zregulovat tlak, povytáhnu regulátor nahoru (odjistím), otáčím doleva a teď nastává rozdíl mezi mým kompresorem a ostatními. U mě klesá tlak na manometru a je to doprovázeno syčením z oblasti regulátoru, čímž se logicky sepne kompresor. Ten se snaží dotlakovat, nicméně už nikdy nedotlakuje, protože vše uchází tím ventilem. U jiných kompresorů (na videích), vše funguje jak má - nic nesyčí, jen si dotyčný škrtí tlak na výstupu. Neměl někdo podobný problém?
PS: Ten červený kroužek pod regulací je dotažený, tím neotáčím. Problém nepřišel postupně, bylo to tak od nákupu. Už to bude pár let - kompresor jsem ale od té doby nepoužíval. Nyní však přišel čas a spolu s tím i čas řešit tento problém.
Díky, Mirek
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků