Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 96 z 137 • 1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Pavel Rusý » 26 srp 2012, 08:04

Aha, tak to sorry, tak holt bez.
- Will you let us have a go at the far end now, Sir?
- Having a go is hardly textbook terminology, Harry.
Pavel Rusý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 27 srp 2012, 07:13

beaver píše:Naše skvělá ČP na nic nehledí,bdělí soudruzi hlídají aby ani myš neproklouzla bez zaplacení DPH a když to nevyjde tak aspoň jim zaplatíš za rozdělaný balík ... Taky se ČP dostala z červených čísel do černých :x

Asi ti nevadí, že sedíš mimo mísu, hlavně když můžeš na někoho nadávat. Jasně, ČP bohatne na tom, že celnice vyměří zaplacení DPH a samozřejmě si ty peníze nechá. A balík dle tebe otevírá také pošta a ne celnice. Jasně, kdyby si dostal balík přes DHL, PPL a jiné a byl tam celní výměr, tak by si nadával samozřejmě na ČP.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 27 srp 2012, 07:33

DHL vas na colnici nahlasi hned bez ohladu na cenu. Nehraju sa s tym ani vo Fedexe. Najlepsi a najtolerantnejsi su colnici ku klasickej poste napr. US Mail. Mam to odskusane asi pri 400 obchodoch cez e-bay.
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 27 srp 2012, 17:20

Marder píše:
beaver píše:Naše skvělá ČP na nic nehledí,bdělí soudruzi hlídají aby ani myš neproklouzla bez zaplacení DPH a když to nevyjde tak aspoň jim zaplatíš za rozdělaný balík ... Taky se ČP dostala z červených čísel do černých :x

Asi ti nevadí, že sedíš mimo mísu, hlavně když můžeš na někoho nadávat. Jasně, ČP bohatne na tom, že celnice vyměří zaplacení DPH a samozřejmě si ty peníze nechá. A balík dle tebe otevírá také pošta a ne celnice. Jasně, kdyby si dostal balík přes DHL, PPL a jiné a byl tam celní výměr, tak by si nadával samozřejmě na ČP.

Milé chytré rádio,jest-li je někdo mimo mísu tak to budeš asi ty. Kde jsem napsal,že ČP bohatne na celních výměrech. Napsal jsem,že si vybírá poplatek 96,-Kč za otevření balíku.Dále 180,- Kč /150,- + 20%DPH/ za službu celního deklaranta a do 1.6.2011 se platilo za strojní vypsání složenky typu "A" 22,-Kč,kterou jsi při platbě na přepážce ani neviděl.

" Náklady na službu celní deklarace vyplývají z Poštovních podmínek České pošty, s.p.Ceníku základních poštovních služeb a ostatních služebposkytovaných Českou poštou, s.p..
5.8.2.1 Celní odbavení poštovních zásilek pro režim volného oběhu:
Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení souhrnné deklarace (SD) - 96,-Kč - platí se při zmocnění plnou mocí, pokud je zásilka propuštěna bez cla a DPH na základě návrhu celního prohlášení předanému celnímu úřadu a platí se i když, si adresát zásilku odbavuje osobně."

Své teorie komu bych nadával si laskavě nech pro sebe. Pro tvou informaci za balík který překročil limit 22€ dodaný DHL jsem neplatil nic.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 19 říj 2012, 16:47

Aktuální limit pro objednávky z Japonska je 2252 JPY, platí do konce října.
Potřebuju objednat něco za 2240 jenů a konečně by se to po měsících zase vešlo do limitu, a oni to zrovna nemají skladem #-o.
Tak uvidíme, jaký bude kurz od 1.11.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 21 říj 2012, 02:54

ad poplatok 96kc. Naposledy ked som to platil tak som pekne vypisal reklamaciu s tym ze "je to samy opruz... blabla... treba prijst osobne... bla bla... vypis treba dones vytlaceny... bla bla... mail nefunguje... blabla... nejde paltit kartou.. bla bla... cena bola na baliku... bla bla bla a ze nech mi ten poplatok vratia". Das po dvoch mesiacoch sa ozvali:

...na základě Vaší reklamace, týkající se zásilky č. RR988758999VV, došlo k přezkoumání poplatku 96,- Kč, který Vám byl naúčtován dle platných Poštovních podmínek - Ceník základních poštovních služeb a ostatních služeb poskytovaných Českou poštou, s.p., položka 5.8.2.1, Předložení jedné zásilky celnímu úřadu, vyhotovení *souhrnné deklarace* *(SD)*.
Zásilka byla na základě vyhotovení *souhrnné deklarace* umístěna do dočasného skladu, neboť hodnota zboží (2565 JPY), uvedená na celní prohlášce, přesáhla částku 22 EUR. Česká pošta, s.p., do dočasného skladu neumísťuje zásilky, u kterých hodnota zboží nepřesáhne částku 22 EUR a doprovodné doklady splňují podmínku úplnosti a správnosti, což je uvedeno i na webových stránkách České pošty, s.p., pod odkazem "Časté otázky k celnímu řízení". V současné době je protihodnota 22 EUR ve výši 2155,25 JPY.
Závěrem, vzhledem k výše uvedenému, si Vám dovolujeme sdělit, že poplatek 96,- Kč Vám byl v tomto případě naúčtován zcela oprávněně.

Teraz testujem dalsiu zasielku (2051JPY + 1180 postovne) toz uvidime ako dopadne :D
True Gundam = Universal Century Gundam!

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 21 říj 2012, 10:52

172flogger píše:Aktuální limit pro objednávky z Japonska je 2252 JPY, platí do konce října.

toto je nejaka mesacna fixna hodnota, ktoru si urcuje posta ?
lebo ja by som skor tipoval, ze vyska max. sumy v JPY sa meni kazdy den podla aktualneho kurzu...
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 21 říj 2012, 16:37

Mění se to každý měsíc, v případě většího kolísání se to měnilo i vícekrát měsíčně.
Před delší dobou jsem vám tady dal ke stažení v excelu připravenou tabulku pro výpočet limitů, ale nesklidilo to větší ohlas.
Pak se ale na webu s celními kurzy objevily tři různé kurzy eura a nevěděl jsem, jaký z nich se používá, tak jsem zvedl telefon a ptal se. Pán na tel. podpoře byl v pátek odpoledne překvapivě příjemný a řekl mi částku a ještě mi potvrdil, že ta má tabulka stále funguje, jen jsou v ní třeba přepsat aktuální kurzy.

2051 jenů by mělo projít, je tam 200 jenů rezerva. 2500 nemohlo, to je nad 22 EUR dost a jestli to bylo na krabici, pošta toleranci nedává. Bohužel...
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 21 říj 2012, 17:56

To flogger: ja som nereklamoval DPH nad 22 EUR ale ten debilny poplatok 96KC, ktory by skor mali platit mne za ten megavopruz, co musim koli tomu spravit, aby som im "dolozil" cenu zbozi a osobne si prisiel po balik na druhy koniec Prahy...

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 říj 2012, 15:44

scarlaxx píše:Ahoj.

Ziju v Nemecku a naucil jsem se vsechno kupovat na amazon.de . Muzu doporucit. Poridil jsem si i premium account, takze neplatim dopravu. Kdyz kupuju neco, co je prodavane primo pres amazon, tak to dojde druhy den. Jinak je tam spousta preprodavajicich firem, ktere maji mnohem vetsi sortiment, presto ale tam nejde najit vsechno. Treba m1070+m1000 od hobby boss se mi najit nepodarilo.
Kdyz jsem jeste byl v CR, tak jsem tam objednaval knihy, vetsinou to doslo za dva dny, postovne 6Eur, jestli si to dobre pamatuju.

Ahoj lidi, mám dotaz k Amazonu. V minulosti jsem si objednal zatím jen jednou modely z amerického Amazon.com z nějaké hračkárny, která měla levné poštovné. Vše bylo OK, ale od té doby jsem tam zatím neměl důvod znovu nakupovat.

Teď si chci objednat něco z Německého amazon.de. Je to poprvé a proti Anglickému amazon.co.uk i USA tam mají tu věc nejlevnější. Jedná se o polomodel (opravdu hodně velkou krabici) v hodnotě necelých 50 EUR. Našel jsem si položku, pak klikl na dva nejlevnější prodejce, které mají cenu asi 42 EUR plus 3 EUR poštovné, ale po přidání do košíku a pokusu objednat to nejde na českou adresu.
Jako třetí nejlevnější obchod je u modelu v seznamu přímo Amazon.de a tam model stojí 47 EUR. Normálně jde dát do košíku a po zadání české adresy a platby kartou tam normálně skočilo poštovné 4 EUR.
Je možné, že je je poštovné do ČR opravdu jen 4 eura?
Je to opravdu veliká krabice 58x40x13cm a tím relativně těžká.

Popis poštovného je tady, ale ceny do zahraničí jsem tam nenašel: http://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=mk_gship_olp?ie=UTF8&nodeId=504950&pop-up=1

Německy umím jen pár slov, pomáhám si translatorem.

PS:Teď jsem si všiml, že v popisu je Produktgewicht inkl. Verpackung: 100g, což je chyba.
Jde mi o to, jestli když mi při potvrzení objednávky bude poštovné 4 EUR, tak opravdu naúčtují jen 4 EUR a nestrhnou mi za to z kreditky třeba 10 nebo 20...
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 22 říj 2012, 16:21

Postovne do CR mas TUNA.

Tych 4 eur by tak odpovedalo co tam pisu (3.25 + 0.5) toz ked tak objednaj -> ved na konci jak budes mat fakturu kde das ze PAY a oni stiahnu viac tak to mozes reklamovat -> viac na fakture nebolo a vy smejdi ste sa nepravom obohatili :D Ale to sa podla mna nestane...

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 22 říj 2012, 16:58

Díky, tak asi jo. Jestli jsem to pochopil, tak po Německu by u toho modelu bylo poštovné zdarma, protože je nad 20eur, tak ty necelé 4 eura asi sedí. Asi to zkusím, protože kdybych měl otravovat někoho v Německu a prosit o přeposlání pří cestě do ČR, ušetřil bych z třináctiset něco přes stovku a to za to nestojí.
Tak teď ještě si vyčlenit těch 13 stovek a připravit se na kecy, že to je kliklak, hračka a ne model :-)
Ale jak říká Helenka Součková: "Já to prostě chci!" :mrgreen:
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 23 říj 2012, 10:35

Ještě mám prosbu k tomu amazonu.de, kde bojuju s němčinou. Jak se dá nastavit, aby mi to hledalo zboží dostupné pouze přímo na amazon.de na všech ostatních obchodech?
V základu to hledá i to, co jinde není, nebo tam skáče při hledání nižší cena z obchodů, která mají podstřelenou cenu a přestřelené poštovné, aby tam vyskakovaly.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 23 říj 2012, 17:29

Zkouším posunout dotaz na Amazon a ještě se rovnou zeptám na HLJ.
Dřív ve starém HLJ když vám poslali Payment Request pro paypal a pak jsem se přihlásil do eshopu, hned na první stránce byla informace o očekávané platbě a tlačítko pro platbu. Teď v novém HLJ sice vidím v seznamu objednávek Freight Chg, ale nikde nemůžu tlačítko pro platbu najít.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 23 říj 2012, 18:52

Teraz ti príde výzva na zaplatenie aj s príslušným linkom do prednasteveného mailu ktorý máš uvedený v tvojom eshop profile.
Viem to, lebo v piatok som na HLJ platil po dlhom čase (Tunguska 1/35) a tiež som to hladal v mojom účte po nalogovaní... :(
Peter Frišlovič

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 96 z 137 • 1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna