používam doma Flashback (nevím,ale s tím jeho leptáním plastu sem se ještě nesetkal ),no ale k problému,jak ho odstranit i s tím lepidlem (nnatřu na sekundák,nechám chvíli působit a .... (stíram to tyčinou do uši,ale tím to jaksi nejde
No pouzivam taky Flash debonder a zatim spokojenost ...
Pouzivam ale jiny system ...
Napustim si uchostouch a tim to otiram tak dlouho, az sekundak zmizi ...
Zkus to, chce to asi trochu trpelivosti ...
Rozhodne debondery fungujou !!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Podarilo sa mi zohnat debonder od firmy Superfix. Ale po skusobnom otreti sekundaku mi naleptal plast a ue by sekundak povolil som pocit tiez nemal. To usatko treba len navlhcit alebo namocit do toho debonderu???
Flash plastik nelepta nebo lepta minimalne (ja se s tim jeste nesetkal) Plastik lepta HVP (nebo nejaka takova zkratka to byla Z usatka by debonder odkapavat nemel - zalezi, co s tim chces odstranovat...
Mám debonder fy. Legato, dá se koupit u něj v krámu nebo po soutěžích, nenaleptává plast, a dají se sním krásně umýt kabinky äť už od barvy nebo pokud jí zapatlam vteřińákem. Zatím lepší debonder jsem nenašel.
Ja mam tiez dobonder Superfix a sekundak HVP.plast mi neneleptava alebo len minimalne(pre istotu jemne prejdem smirglom to uplne staci), ale lepidlo nejde dole ani za nic uplne ho to ignoruje... da sa v Ba zohnat aj iny debonder ktory by mohol fungovat?
Zkuste odlakovač na nehty. Ještě jsem to nezkoušel ale mělo by to fungovat. A hlavně je to levnější než dát 100 těžce vydělaných peněz za mikrolahvičku.
Zdravím-zkuste někde od modelářů co dělají "funkční" modelařinu a maj spalováky vyloudit trochu čistého nitrometanu-prstolep rozpouští skvěle, ale je ho třeba na tom kterém plastu vyzkoušet-většinu ale neleptá.
Tak to bude asi najdrahšie a zdraviu najviac škodlivé riešenie - kilo (alebo liter ?) nitrometanu stojí (ak sa ešte dobre pamätám - sorry - bolo to dávno) okolo 1460.- korún. Inak je to celkom pekné svinstvo - ktoré je korozívne voči kovom.
Já používám debondér Flashback ( Plusmodel) a vteřiňák HVP a je to v pohodě. Nic neleptá a uchošťourem jde vteřiňák hezky dolů. Někdy mi uletí mikro dílek, když to přeženu, ale jinak .