Abych se dostal k problému.. před třemi týdny jsme tapetovali obývák (docela rozměrná místonst) a kvůli deficitu větrání (aby se tapety nerozjely) byla v bytě poněkud větší vlhkost... zhruba před týdnem jsem si všiml (ale jenom u tohohle modelu!) že na podložce pod pásy jsou fleky, jako by se jágpateřík počůral.. k tomu vnější pojezdová kola byla poněkud lesklejší jako by je někdo omatlal olejem... nějakým zkoumáním jsem se dopídil (odstranění šírcen) že z celého pásu mi prakticky zmizely pigmenty i oleštění tužkou a je pololeskle kovově šedý (základovka?)... na první pohled to vypadá jako kdyby pásy byly naolejovány.... lámal jsem si hlavu, jestli jsem si při leštění vitríny nestříkl např. nějaký ten sajrajt na sklo, dokonce jsem se i donutil přiznat manželku jestli mi náhodou nešmejdila ve vitrínce něčim mastným, nebo moje dcérka... ale zlváštní je že je to i pod šírcny, kam se nedá dostat!!... myslíte si že by např. vlhkost v bytě mohla ovlivnit struktury barvy, pigmentů ap. na pásech modelu?.. ostatní zpracovány stejnou metodou (vedle je hned Panther, prakticky totožně lepený s tímto a taky s gumáky) a ty jsou v pořádku... jsem z toho trošku zoufalej a nevím kde se stala chyba. Zkoušel jsem to znova nahodit pigmenty, ale háže to jakoby jiný odstín a "maže" to...
Házím to sem jen jako poslední možnost jestli náhodou nemá někdo podobnou zkušenost, doufám že se mi nebudete smát

člen štětečkové galaxie č. 8