Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vallejo Air- čím riediť okrem origoš riedidla?

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Vallejo Air- čím riediť okrem origoš riedidla?

Příspěvekod sclav » 27 zář 2007, 18:34

Z MPM som si objednal zopár odtieňov týchto farieb. Na ich riedenie som si objednal čistič 099. No ten mi neprišiel, a ja potrebujem striekať model. Treba tieto farby riediť, alebo ich môžem striekať rovno bez riedenia? Ak ich treba riediť, tak čím? Destilka, lieh, Tamiya riedidlo na akrylove farby, alebo čo? Alebo si mám mesiac počkať na ten Vallejo čistič?
sclav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 27 zář 2007, 18:59

Osobni zkusenost mam akorat s vallejo na stetec, ale co sem tak cetl o valleja air, mely by jit strikat primo z lahvicky. A nebo se daji redit destilovanou vodou. Normalni na stetec tak redit sly bez problemu.
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 27 zář 2007, 19:58

jedna rada..prečo si Vallejo objednávaš v MPM...myslím,že lepšie je ich objednávať u dovozcu z Nových Zámkov...majú vždy komplet sortiment
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 27 zář 2007, 22:18

Braňo píše:jedna rada..prečo si Vallejo objednávaš v MPM...myslím,že lepšie je ich objednávať u dovozcu z Nových Zámkov...majú vždy komplet sortiment

Hoď odkaz ! :) Každopádně já mám Air jen lak a ten ředím obyč vodou...
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Re: Vallejo Air- čím riediť okrem origoš riedidla?

Příspěvekod paiper » 28 zář 2007, 04:09

sclav píše:Z MPM som si objednal zopár odtieňov týchto farieb. Na ich riedenie som si objednal čistič 099. No ten mi neprišiel, a ja potrebujem striekať model. Treba tieto farby riediť, alebo ich môžem striekať rovno bez riedenia? Ak ich treba riediť, tak čím? Destilka, lieh, Tamiya riedidlo na akrylove farby, alebo čo? Alebo si mám mesiac počkať na ten Vallejo čistič?

desti voda alebo v najlepsom pripade 099
smrt jedince je tragedie,ale smrt milionu jen statistika. J.V.STALIN
paiper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šurda » 08 říj 2007, 22:04

Vallejo AIR se dají rovnou stříkat - nemusí se ředit. Teda pokud nechceš stříkat fleky nebo hady na 1/72 stíhačku. Pak se musí naředit - souhlas s čističem nebo destilkou. Počítej, že v lahvičce je již v podstatě ředění cca 1:1. Takže to nepřežeň.

Zásadně nekupuj originální ředidlo - nic se tím nenaředí a to jsem se s tím dřel do úplného zblbnutí.
šurda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 09 říj 2007, 06:19

šurda píše:Zásadně nekupuj originální ředidlo - nic se tím nenaředí a to jsem se s tím dřel do úplného zblbnutí.

Souhlasím. Nalil jsem do pistole "satén" a naředil origoš ředidlem a barva nešla vůbec stříkat (neprolezla pistolí) a pak následovala rozborka pistole, abych to z toho dostal (vzal jsem blbec na to aceton!!!). :lol:
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honzýk » 14 lis 2007, 09:09

Osobně Valleja používám (štětec, barvení figurek), jsem s nimi spokojen, až na dvě věci.
1. Je třeba použít základovku, na holém plastu barva nechce chytit.
2. Ředění vodou je na baterky, barva nechytí na ničem.

Nevím jak jsou na tom Valleja Air, já používám povětšinou model color nebo Game Color, řekl bych, že tyto doředit určitě potřebují. Jsou ještě o kus hustší než když například čerstvě otevřená syntetická humbrolka.

Na internetu jsem sehnal recept, jak vyrobit akrylové ředidlo z podlahové leštěnky. Přesný poměr si nepamatuju, jisté je, že s tím pracuju a kryje to stejně skvěle jako jejich origoš ředidlo.
Honzýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 14 lis 2007, 11:20

Honzýk píše:Osobně Valleja používám (štětec, barvení figurek), jsem s nimi spokojen, až na dvě věci.

Nevím jak jsou na tom Valleja Air, já používám povětšinou model color nebo Game Color, řekl bych, že tyto doředit určitě potřebují. Jsou ještě o kus hustší než když například čerstvě otevřená syntetická humbrolka.

Na internetu jsem sehnal recept, jak vyrobit akrylové ředidlo z podlahové leštěnky. Přesný poměr si nepamatuju, jisté je, že s tím pracuju a kryje to stejně skvěle jako jejich origoš ředidlo.

ale notak...i když jí ředim vodou tak mi na H GSI drží jak přibitá...
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paiper » 14 lis 2007, 12:56

Painkiller píše:
Honzýk píše:Osobně Valleja používám (štětec, barvení figurek), jsem s nimi spokojen, až na dvě věci.

ale notak...i když jí ředim vodou tak mi na H GSI drží jak přibitá...

ja to nariedim aj desti vodou a ide mi to paradne ,ale naskor si tie figurky odmastim!!!!!!!!!
paiper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honzýk » 14 lis 2007, 14:31

O odmaštění to asi nebude. Kdyby byly zamaštěný,nedržel by na nich ani primer, a nepomohlo by ani, ředit je tím nejsuprovějším a nejdražším ředidlem na světě, že ano. :). Ledaže by byla zamaštěná ta základovka. Asi bych se s nima neměl tolik mazlit :D

Ale teraz vážně. Pokud máte dobré zkušenosti se ředěním vodou, jednalo se o nanášení štětcem nebo pistolí? A o jakém kontrétním typu barvy se bavíme? Zajímá mě to, protože mimo mě, koho jsem viděl, že je používá, pokud ředil vodou, ten výsledek nebyl nic moc. Řekl bych že Game Color jsou trochu řidší než Model Color. Jinak, celou dobu mluvím o natírání štětcem (že by kámen nedorozumění?:?), nevím jak se chovají v pistoli, s origoš ředidlem mám, musím říct, jen ty nejlepší zkušenosti. Jen škoda tý ceny.
Po zředění vodou 1:1 mi přišlo, že se barvy začnou chovat jako inky. Ale jak říkám, jinak na ně nedám dopustit. Štětcem se mi s nima pracuje líp jak se synťákama.
Honzýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomKisza » 14 lis 2007, 16:04

Já ředím originál ředidlem a prozatím jsem neměl problém. Taky jsem vyzkoušel bez ředění, ale to již bylo o něco horší. Problém mám v tom, že mi barvy nechtějí chytnout na modelu, který odmastím, a nastříkám surfacerem. Vždy to udělá krupici. Zkoušel jsem to na třech modelech - na 1. modelu bylo vše bez problému a byl jsem s těmito barvami spoko (nebyly ředěny) u 2. modelu opět stejný postup, ale již byla krupice (model byl pouze odmaštěný - provedl jsem ředění a stejně krupice). No a u třetího jsem zkoušel cokoli a stejně to udělalo krupici. U těch barev mě to se.e, protože nesmrdí a nikomu tudíž nevadí, že s nimi pracuji. Uvažoval jsem, že to vyzkouším ještě na matný základ. Chtěl jsem se ještě zeptat, čím odmašťujete model?
TomKisza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honzýk » 14 lis 2007, 16:50

Pokud dělám kovové figurky(ta hmota je na bázi olova/cínu), normálně je vemu mýdlovou vodou a pořádně vydrbu starým kartáčkem na zuby. Jinak plast odmašťuju technickým lihem.
Honzýk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 14 lis 2007, 20:12

vallejo air mi příjde plýtvání peňezma za naředěnou barvu

stříkám barvami modelcolor a ředím vždy čističem
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paiper » 15 lis 2007, 05:59

jiří ščučka píše:vallejo air mi příjde plýtvání peňezma za naředěnou barvu

stříkám barvami modelcolor a ředím vždy čističem

presne tak suhlasim riedit original cisticom!
paiper

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna