Zaujalo mně použití samolepicí folie s imitací dřeva.
Napadlo někdy někoho použít tuto folii na plastikový model???
Na válečné lodě (co sem koukal třeba Yamato, Tirpitz 1:350) sem viděl prodávat dřevěné paluby. Není to v podstatě něco takového? Neprodává se takto nějaká univerzální dřevěná paluba?
Já používám s větším či menším úspěchem zde mnohokrát popisovanou metodu pomocí olejovek. U kvalitních modelů, třeba Soleil Royal od Helleru, kde je nádherně vylisovaná struktura dřeva, je práce pomocí olejovek jedna radost.
Ale co když mam 50let starý model, kde struktura dřeva žádná a hrany prken jsou vystouplé, myslím se tomu říká pozitivní rytí?! Asi na to existují nějaké metody, nebo bych musel zbrousit celou palubu a narýsovat nová prkna a pak „olejovkovat“....
Tak sem zkusil samolepicí tapetu, nařezal na jednotlivá prkna a nalepil. Díky tloušťce folie se z pozitivního rytí stalo negativní, kde pak půjde dobře olejovkou zvýraznit jednotlivá prkna...
Upřímně se mi to moc nepovedlo, asi bych musel mnohem přesněji krájet jednotlivá prkna. Zkusil sem druhou variantu nalepit celou folii najednou a prkna pak naznačovat, to vypadá líp.
Nemáte někdo s tímto nějaké zkušenosti ?? Nebo je to úplná prasárna za kterou skončím v modelářském pekle
](./images/smilies/36_1_42.gif)
Život je krásnej