Podľa toho, že VI a VI-bis séria Maljutok Čiernomorského flota bola pred vojnou červená odspodu (podľa Morskaja Kollekcija) som vydedukoval, že by mohli byť tak sfarbené i niektoré z XII. série (napr. M-120 na foto, podľa ktorej som chcel stavať). Taktiež i napr. Šč-402 je uvádzaná podľa podkladov červená odspoda. Zelenú odspoda nechcem, jednu už mám postavenú a tá je klasika šedo zelená.....takže potom asi jedine Severný flot- zelená a čierna.
Ešte k tým okienkam....môže sa to zdať jednoduché, ale vyrezať okienko, ktoré nemá ani 1 x 1 mm tak, aby bolo pravidelné, nemalo ryhy po skalpeli na ploche "okna", aby bolo rovnako veľké ako ostatné a hlavne aby bolo v lajne s ostatnými...no pre mňa je dosť záhul to hoci len namaľovať, nie to rezať pri tejto veľkosti. Takže to neberte ako lenivosť, ale skôr moju grambľavosť
Posledná séria Maljutok bola až po vojne, ale to bol typ 96 vychádzajúci z poslednej XV.série. Tá sa ale dosť diametrálne líšila od XII.série ako tvarom tak i veľkosťou. Ja som vychádzal skôr z toho, že červené mohli byť niektoré z tých čo boli vyrobené ešte pred vojnou.
Hezkej mrňousek. Ale zkusil bych trochu rozbít porch, je to takové ploché, i když možná v reálu to vypadá s ohledem na velikost jinak.
Ve stavbě : CVA19 Hancock - SCB 125 (Hasegawa), DD 797 USS Cushing (Tamyia), USS Independence (Dragon),IJN Ryujo (Fujimy),USS Maine (Combrig), USS Essex (Trump.),USS Missourry(Trump.) V přípravě : USS Texas (Samek),USS Lexington(Trumpeter) Hotovo:IJN Kiso,USS Indianapolis,HMS Hood,USS Vesuvius, IJN Ch13, USS Atlanta,USS South Dakota,USS Slater,I-400, pár ubotů,Masaryk