Když jsem tento model poprve zahlédla ve vláknu PavlaS, říkala jsem si, že odolám. Ale neodolala jsem.

Kit 1/400 od Akademky jsem znala již delší dobu, ale ty zlepšováky v podobě špičkových fotoleptů, dřevěných palub či kotevního řetězu přesně na míru, mne prostě dostaly. I měřítko modelu je príma vzhledem k tomu, že ve své flotile mám i 1/400 QM2 od Revellu, takže se budou oba modely k sobě hodit.
Titanic jsem stavěla již vícekrát, dvakrát z plastu, což byly menší a ne zrovna kvalitní modely a třikrát z papíru. Poslední papírový Titanic 1/330, který jsem stavěla zhruba před 15 léty, mám dodnes. Byl to vlastní projekt včetně osvětlení, ale spousta detailů i některé tvary (hlavně zádě)jsou bohužel poplatné mým tehdejším nezkušenostem a nedostatku podkladů o předloze:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
V budoucnu jsem chtěla Titanic postavit z papíru ještě jednou a skutečně co nejlépe, ale tento krasavec od Akademky mne natolik upoutal, že dám přednost plastu.
Doris
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.