Ako som tu už v diskusii písal je to moja prvá loď a tak som sa rozhodol to sem hodiť hlavne kôli radám od ostatných a zodpovedaniu mojich mnohých otázok .
Tak prvá otázka ohladom okien na lodi , čítal som tu že niekto ich aj vŕta niekto nie . Čo radíte mne sa zdajú byť velmi plytké - nieje šanca natrieť (všetko štetečkujem) , alebo to robíte na koniec washom ?
Druhá otázka - chcel by som otvoriť dvere na výťahu v spodnej polohe ale nie tak ako je na obrázku ale aby bola za tým vidieť aj podlaha ale dvere tak ako su na obrazku zo stavebnice - oplatí sa to robiť ? alebo to bude lepšie vyzerať tak ako to je teraz ? prípadne sú otvorené na správnej strane ? (nemám k tomu foto ani iné podklady)
Přílohy
spomínaný výťah
obrázok z krabice
je to prebrúsené 1000kou - čistiť otvory ešte budem
odvrtat v tomto případě nemusíš.... to má smysl jen tam kde jsou okna naznačeny jen kolečky ánébo blbě... add výtahy je otázka zda byly ty dveře.... tedy logicky proč by dělali úhelník a by pak měli malé dveře?
Taaak som posťahoval fotky , naštudoval obe knihy - díky za odkazy shooter a zistil dosť nezrovnalostí zo stavebnicou (postupne to sem dám až sa bude realizovať rezanie a opravy) . Ohladom výťahu - podla plánov lode boly 2 podpodlažia ale pravdepodobne urobím len to prvé pod palubou a medzi tým výťah - ako písal zbynek dvere neboli takže bude len rovná doska . Urobil by som aj obe podpodlažia ale myslím že by to pri mierke 1:720 nemalo žiaden efekt - nebolo by tam pri takom malom otvore vidieť skoro nič - uvítám vaše postrehy A potreboval by som sa vás spýtať kde nakupujete materiál ? na antény či dialkomery - myslím mosadznú sieťovinu . Ja som našiel len túto ale podla obrázkov neviem či je vhodná ? pracoval už niekto s niektorou http://www.mpmshop.cz/profily-konstrukc ... metal.html http://www.mpmshop.cz/profily-konstrukc ... silon.html
Takže po dlhšom čase nejaké pokroky Zistil som veeeelmi vela veci nesedí oproti fotkám , knihe a výkresom . Utešuje len ma tá vec že nikto iný nerobí túto loď v takejto mierke . Prvá vec zle umiestnené dva výstupy jeden pre nejaký prístroj a jeden ako výstup na balkon . Na druhej strane rozmiestnenie sedí ale chybne je uvedené že sú tam dva prístroje no naozaj ma byť len jeden a jeden balkon . Veeeeelké množstvo okien chýba neviem prečo nevylisovali a dosť ich treba zase naopak zatmeliť .
Pokračovanie - zo zádi sa ide do lodi do nikam , vidieť i bez otvorenia výťahovej šachty že je tam prázdnota . Výťah bude nakoniec mať dve podpodlažia a bude plošina tesne nad podlahou 2 podpodlažia aby bolo vidieť čo najviac toho . Predná časť lodi úúúúúplne vymyslená takže nutná prerábka .
dovrtané aj chýbajúce okná
2 podpodlažie a pomocne uchyty na prvé - umiestni sa až po natretí
výmysel
takto to má byť , šikmé vzpery umiestnim až po natretí a osadení paluby
pekne krivý spodok - no čo mi zostáva zbrúsim
Je to spodok paluby ide to osadiť presne nahranu prednej časti ako su tie stlpy . Všetky vady som nepísal a nefotil , ale kto by chcel , rád mu odpoviem .
Díky za pochvalu - poteší a povzbudí . Áno poznám ale je to drahé takže to riešim (cez plastic) zábradlím od Edu , vrtule budú od WEM nové vlajky kôli hákom od Begemot a sieťovina na radary od Fly Hawk . A teraz čerstvá vecička kedže bolo treba čakať na vytvrdnutie dufam posledneho tmelu (robí aj vám Tamyia putty white malinke bublinky ?) komín nádstavbu .
na čo zase aj tam - nie je to prvý krát u tejto stavebnice vymýšlali a dali tam tie štvorečky obdlžničky ???
k těm vlajkám z obtisků.... sám používám i begemondy Dobré je nalepit otisk oboustranně na tenký alobal... např z čokolády..... ještě pře tím odmastit a vyhladit nějakým hladkým oblým předměrem.... pak stříknout třeba surfacerem nebo barvou a nanest obtisk z obou stran... u begemonů davám trochu herkulesu... vytvarovat a fixnout lakem a pak přilepit na silonek a dát na stožár..... Takto vlajky vydrží nafurt... pokud někdo ( i já jsem si tím prošel) použije jen spojený obtisk tak se po čase uplně rozsyspe....
A teraz niečo z posledného dňa - dní Nakoniec ma to premohlo a prerobil som stvárnenie všetkých 6-tich vstavaných "balkónov" . Stav na foto je už po pretmelení aj vybrúsení .
fotil som až potom čo som do toho zarezal
tiez foto uz po vyrezanie jedneho otvoru
Zábradlie a niekde len vzpery umiestnim až po nastriekaní farby , či dám aj lepty dverí do vnútra uvidím až po farbe . Kedže prechádzam na striekanie zo štetcovania , chce to ešte vyladiť techniku aby som to nepo.....rovnako musím vyskúšať prácu z surfacerom a tiež čakám aj farby - bo prechádzam na Pactry , takže sa do toho nejako nehrniem a radšej ešte režem momentálne zase nadstavbu