docela pěkný, jen se mi na tom trochu něco nezdá... jak to jenom napsat... prostě mi tam nesedí to oraniště... chybí, jakoby "řádky" a u pluhu taková ta čerstvě převrácená půda... v tvém případě i sem tam vyčuhující "sláma" z půdy...
Vladimíre, každá orba přeci vypadá úplně jinak, záleží na hloubce, druhu lopatek pluhu, složení půdy i vlhkosti a pokud pluh dobře otáčí, sláma taky moc vidět není. Jsem samozřejmě rád za tvůj názor a nemyslím si, že to mám dokonalý, jen reaguju na skutkovou podstatu - že to není možný přesně určit - takhle má vypadat orba, tak je to správné...
Pro příklad jsem vygooglil pár případů oranišť: (a připouštím, že ani jedno se nepodobá mému, zkrátka byly jiné podnínky )
No jen se mi zdá že má ten pluh moc široký záběr!!! Takto by to na tu šířku neutáhl!! Všimni že mají jakoby hodně "ve stopě za traktorem" a to i ten sedmiobracák tu na foto
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Ten traktor je nadherny, jak po stavebni strance, tak i povrchovka se mi moc libi Pluh a oraniste si netroufam hodnotit, naposled jsem to videl na poli jako kluk.
Hooodně dobrej traktor. Jak živej. Myslim si že by pro tebe neměl být broblém postavit i nějakou tu novostavbu. Vždyť pluh a sběrač sena jsi také postavil z nuly a i na traktorech jses pouštěl do rozsáhlých ůprav, tak co něco od základu. Určitě by se ve tvé sbírce vyjímal třeba nějaký fortschrit, nebo Š 180, Zetor 30..... Přemýšlej o tom.