Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Peterbilt Wrecker Can-Do Revell + Italeri

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Peterbilt Wrecker Can-Do Revell + Italeri

Příspěvekod Dick1 » 12 led 2010, 18:37

Konečně jsem asi po 7 měsích dokončil moje poslední "veledílo" :D Posílám fotky i z výroby. Už pár let jsem měl doma stavebnici Pet Wrecker od Revellu. Když jsem na netu viděl několikrát fotky slepeného, pořád mi na něm proti fotce na krabici něco nesedělo. V jedné recenzi jsem se dočetl, jak to správně má být a hned mi to trklo.
To něco byla kabina použitá z typu 359 + starý dvouturbový motor Cummins. Použil jsem správnou kabinu s částí podovozku od Italeri, z modelu 378 - pro srovnání rozdílu kabin jsem vytáhl zaprášený Pet359. Bohužel Italeri má proti originálu motor Detroit, který jsem tam nechal, Caterpillar nikde nemám :( Ale pořád je originálu "podobnější" než Cummins. :-D
Od Italeri jsem použil podvozek uříznutý zároveň s koncem budky pro řidiče. Přední náprava zůstala revell - Italeri by byla moc široká. Na kabině se musel předělat vstup do spací boudy - má být hranatý. Vzduchové filtry jsem použil Revell, obrousil spodní "skruž" a přelepil chromovou fólií otvor na chromovém krytu po původním vedení sání. Od Italky je rovněž nárazník, na který jsem napasoval dolní pozičky a desku na značky. Navíc má Italka na kapotu průhlený štít, který se dal krásně natřít červeně jako origoš a sluneční clona byla v chromu, jak má být. :) Dále jsou Italeri nádrže a hranaté pozičky na budku jsou od Italky Pet 377, zahnuté koncovky výfuků z Western Staru. Na spací a řidičovo budce jsem udělal otevírací dveře.
Budíky na palubce od Ita - jeden velký "ciferník" uprostřed, jak nabízel model původně byl mimo realitu. Ciferníky jsou vyřezané z obtisek KW K100, zaretušované barvou a zakápnuté lakem. Odstín vnitřku jsem zvolil do šeda - nikde jsem nenašel fotku, nebo zmínku, jak měl správně být... Další kapitola byla předělat obtisky. Na budku nepasoval žádný pruh, tak jsem je rozřezal a červený pruh natíral - Model Maser Ferrari červená sedí odstínem úplně parádně, že není skoro nic poznat. Zadní nástavba zůstala bez úprav, pouze jsem na zadní kola natřel barvou dvě díry, jak mají být. Toť asi k modelu vše [-o<
Fotky posílám na pokračování, je jich moc.
Přílohy
01 Pet Wrecker.jpg
02 Pet Wrecker.jpg
03 Pet Wrecker.jpg
04 Pet Wrecker.jpg
05 Pet Wrecker.jpg
06 Pet Wrecker.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Re: Peterbilt Wrecker Can-Do Revell + Italeri

Příspěvekod Dick1 » 12 led 2010, 18:40

pokračování fotek...
Přílohy
07 Pet Wrecker.jpg
08 Pet Wrecker.jpg
09 Pet Wrecker.jpg
10 Pet Wrecker.jpg
11 Pet Wrecker.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 12 led 2010, 18:44

další pokračování
Přílohy
13 Pet Wrecker.jpg
14 Pet Wrecker.jpg
15 Pet Wrecker.jpg
16 Pet Wrecker.jpg
17 Pet Wrecker.jpg
18 Pet Wrecker.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 12 led 2010, 18:46

a poslední fotky
Přílohy
19 Pet Wrecker.jpg
20 Pet Wrecker.jpg
22 Pet Wrecker.jpg
23 Pet Wrecker.jpg
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubis » 12 led 2010, 19:37

Nádherný model,tento by som raz chcel keby ho ešče robii ale robia:)
Dobrá prácička
lubis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tony » 12 led 2010, 20:19

Dick1

Tak další do party. Já ho stavěl podstatně déle, ale pouze z krabičky, přestože jsem měl fotky originálu a vím o té kabině i o tom motoru ... Ale neřešil jsem to a byl jsem rád, že jsem ho vůbec dodělal. Navíc i ta pořizovací cena byla vysoká a kupovat kvůli toho druhý model se mi fakt nechtělo. Tady je : viewtopic.php?f=166&t=29572

Myslel jsem, že když už si se s tím tak páral, tak uděláš i tu zvedací nápravu ... Jinak se mi líbí ty otevřené dveře na tom sleeperu a těch pár vychytávek, které ho blíží více originální předloze.

P.S. Množství fotek neřeš, spočítej ty moje ... :grin:

Tony
Tony

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 13 led 2010, 10:37

Tony:
Drahej byl jak sv..., však víš :) Já další model kvůli tomu taky nekupoval, tak nějak mi napadlo je skombinovat, když už krabice ležely na sobě v polici.. Z toho druhého zbytku taky něco provedu, jen nevím co, nechám to ještě "odležet".
Abych pravdu řekl, nad zvedací nápravou jsem se ani nezamýšlel...
Ten Tvůj jsem už dávno skouknul :-D Dobrý, dobrý.. zajímavé řešení chormu, zase je to pěkně hladký, bez spár. Než jsem začal stavět ten svůj, postahoval jsem všechny možné slepené, pro inspiraci, včetně Tvého :D
Dick1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HenrikaM. » 15 led 2010, 13:39

No jo, stará dobrá klasika :) předělal si ho pěkně, opravdu se víc podobá originálu.. já dělala toho zelenýho.. jinak zkus si příště pohrát s těma chromama, vypadá to pak ještě líp.. přece jen, jak jsou vidět hrany lepených nádrží, nebo chrom přes otřepy, tak to vypadá blbě :wink:
HenrikaM.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Globetrotter.XL » 24 led 2010, 23:36

No hura, po vsech tech DAFech s dvema krabicema italerackejch doplnku konecne neco, na co se da divat bez rizika pobliti klavesnice :lol:

krasna lestenka, presne takhle si ho chci postavit, moc se mi libi :) a zeptam se, ty chromy si nechaval vsecky original? Treba ta slunecni clona nad celnim sklem se moc pekne leskne, az se mi nechce verit ze to neni alcad )
Hotovo: viewtopic.php?f=166&t=55013

Rozestavěno: viewtopic.php?f=166&t=55013
Globetrotter.XL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dick1 » 25 led 2010, 16:53

Chromy jsou všechny origoš. No, chrom je chrom... ten jen žádná barvička nenahradí :D Jen někdy jsou spáry nic moc, když jsou moc na očích, ale zatím jsem to vždycky přežil :-D (a stříkací pistol ani nemám :( takže zatím pokračuju u všech modelů jen štetcem)
Ten štítek byl v Italce Pet 378, přesně, jako u předlohy :-)
.
Dick1

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie