Čo sa týka postupu prác, tu je link: viewtopic.php?f=158&t=76336
Pôvodne plánovaná stavba v trvaní dvoch týždňov sa trochu pretiahla. A o čo ide?
Cadillac 1959 Miller-Meteor Futura Duplex vo verzii Ecto 1A, slúžiace hrdinom kultového filmu Ghostbusters 2.
Tento krkolomný názov nám napovedá že ide o najväčšie kombi spomedzi Cadillacov r.v. 1959, ktoré upravil dvorný úpravca firmy Cadillac a to Miller-Meteor. Táto úpravárska firma sa zaoberala hlavne dvoma špecializáciami: Hearse (pohrebáky) a Ambulance (sanitky). Firma M-M v súčasnosti neexistuje.
Slovíčko Futura Duplex v názve napovedá že okná sú dokola celej karosérie. Takže Ecto 1 a 1a vychádzalo z verzie ambulance (v samotnom filme však pochádza z verzie Hearse).
Čo sa týka samotného modelu, môžem povedať že práve kvôli tomuto modelu som začal s modelárinou a dnešným dňom som si splnil detský sen - auto legendárnych Krotitelov duchov.

Kúpil som ho v reedícii za cca 19,- usd cez e-bay. Stavba neobsahovala absolutne žiadne záludnosti a skryté vady. Všetky diely a súvislosti sedeli ako majú. Nie je použitá ani kvapka tmelu. Iba sekundove lepidlo na vytmelenie deliacich rovín rôznych nádrží a equipmentu na streche.
Na zatmavenie okien som použil klasickú fóliu na autookná. Pri rozmeroch aké potrebujeme my modelári Vám chalani v hociktorej dielni dajú útržky aj zadara (pre nich je to odpad, díky Radomír

Nie je všetko robené podla originálu, použil som aj fantáziu a niektoré úpravy som prerobil podla seba. Napr.: chromové úchyty na equipment, dĺžka antén (sú vyrobené z gitarových strún o priemere 0,36mm), farby majákov a stroboskopov nie sú tiež úplne kóšer, no a samozrejme interier....
Farby som použil Gunze C a lak Superclear III. Na chromové diely (lišty okolo okien a deliace lišty farebných plôch) som hodne využil BMF fóliu. V nej som ešte neni dokonalý, ale chce to čas...
Po zostavení dostanete 25 cm kus nábytku a vo svojej mierke veľkosťou smelo konkuruje aj ktorémukoľvek Caboveru....
Inak niečo pre tých ktorý majú radi detajly:
The data plate of Ecto-1a is:
Serial Number: 59Z047228
Body Number: 59326
Date Manufacture: 2 3 59
Model No: LIM AMB
Paint No Top: 210-062
Paint No CTR: 260-57712
Paint No LWR: 210-062
Pokračovanie v ďalšom príspevku...
Naposledy upravil neophyte dne 20 čer 2013, 20:04, celkově upraveno 1