Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Wolf WR1 - Monako 1977 (Tamiya 1/20)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Wolf WR1 - Monako 1977 (Tamiya 1/20)

Příspěvekod fernetti » 10 pro 2017, 18:07

protože jsem po delší pauze zase našel cestu sem na forum, nacházím odvahu a dávám sem svoji dávnou stavbu, kterou mám pořád ve svém podpise pod nickem s uvedením "rozestavěno". už dobré dva roky je ale dostavěno. bohužel jak jsem si dával práci se šperkováním modelu, aby se co nejvíc podobal autu, ve kterém jody scheckter vyhrál velkou cenu monaka 1977, o to víc se stavba stávala pro mě noční můrou. první fiasko přišlo s obtisky, které mi v několika místech popraskaly (pamatuju se, že mi nějak záhadně zareagovaly s pastami od zera, kterými jsem leštil nástřik laku a dodnes nevím, v čem že to vlastně byl problém). řešil jsem to přetupováním obyč. zlatou od tamky, ale čím je model starší, tím víc ty dva zlaté odstíny k sobě nepasují a tak jsou retuše vidět víc, než by bylo zdrávo. to druhé fiasko se týkalo finálního laku, který jsem stříkal akrylovým clear coatem od alcladu - nikdy jsem s tím neměl předešlou zkušenost, a protože jsem měl strach, aby mi lak neponičil obtisky a lak od zera, stříknul jsem to tím akrylem. bohužel při manipulaci a dodělávání modelu lak nikdy nevyzrál natolik, aby na něm po delší době nezůstaly daktylky. ikdyž jsem se snažil jak to šlo, je lak místy zašmudlaný, ikdyž jsem ho párkrát rozlešťoval a hodně to tomu modelu oblížilo. na fotkách to není zas tak poznat, ale naživo to vidět je dost.
jinak ke stavbě - je tu někde v rozestavěnu - byla to pohodová stavba, hodně mě bavila, i proto, že jsem si tam pár věcí dodělával nad rámec stavebnice (takové spíš blbinky, co nejsou ani moc vidět, ale na to auto patřily - namátkou mřížka v průduchu k přednímu chladiči, trochu řezání a dodělání přepážek v kokpitu vč. hasičáku a baterky pod sedačkou pilota, nějaké hadičky a drátky v motoru, upravený tvar olejové nádrže za hlavou + výstup na externí interkom v rollbaru za hlavou jezdce, jsou dodělány větší nasávací otvory k předním brdám, zadní nasávače jsem nebarvil načerno, jak je v návodu, ale špinavou bílou připodobnil k nebarvenému laminátu, z kterého byly vyrobeny, dodělal jsem samodomo ventilky a naznačil vyvažovací tělíska + jsem doplnil mřížky nad hlavami válců.

byla to moje po hodně dlouhé době první stavba efjedničky, a přestože jsem u ní ke koneci docela trpěl, nezůstala naštěstí poslední...

wolf_1.jpg

wolf_2.jpg

wolf_3.jpg

Dokončeno: Wolf WR-1, Tyrrell P34 1976 & 1977; Ligier JS 11 & Williams FW07; Ferrari 312T4 ; Tyrrell 002

plížením a plazením vpřed!
fernetti

• Odpovědět s citací

Re: Wolf WR1 - Monako 1977 (Tamiya 1/20)

Příspěvekod Renda » 10 pro 2017, 18:19

Zase jako nějakou katastrofu bych to neviděl. Určitě je důležitý, že tě stavba bavila, o tom to vlastně vše je.
O chybkách víš, to je dobře, jako lak bych použil už jen 2K, kdo ho zkusil, už nerad něco jinýho.
Takže se zakousni do něčeho dalšího.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Re: Wolf WR1 - Monako 1977 (Tamiya 1/20)

Příspěvekod Hanz.77 » 11 pro 2017, 00:51

Na stavbu jsem narazil když jsem dělal svého Wolfa v 1/12. A musím řici že to pro mne byla i jedna z pomocí když jsem nevěděl kudy kam.
Takže za tuhle stavbu děkuji a ve finále jsem rád že jsi ho docvaknul. Já myslel že shořel v propadlišti dějin. Dobrý že je hotovej.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie