Nazdar přátelé. Chtěl bych milovníky našeho pidiměřítka upozornit na pár novinek, které se vcelku nenápadně a nepozorovaně vloudily na trh. Tentokrát jde o modely MM Brno. Začal bych dalším rozšířením řady sedmsetšestek, tentokrát o dálkový valník 706 RTC s plachtou a dlouho očekávanou hasičskou stříkačku 706 RTHP.
A nejlepší nakonec. Přívěs BSS A 10 SH. Proč nejlepší? Já osobně z něho mám největší radost a určitě si jich pár pořídím. Je to totiž vlek, který se dá připojit skoro za všechno z let šedesátých, až po roky osmdesáté. Konkrétně se vlek hodí ke všem řadám sedmsetšestek od RS, přez RTS až po MTS, i za Tatry od 111, přes 138 po 148. Sem tam se tyto vleky objevovaly i za traktorama.
Tak první Tatra ex Igra je venku... http://www.sikulovesro.cz/produkty/auta ... x6-s3.aspx ..už jsem to dal na "Novinky ode všech..." osobně jsem na firmu Šikulové zvědavej....
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Jak to tak vypadá ze zprávy která se oběvila na facebooku fi šikulové máme se na co těšit !!!
Po více jak dvaceti letech jsem se dočkal a mimochodem trpělivost se v tomto případě vyplatila , jsem rád že jsem zbytečně neutrácel za nekvalitní resinové náhražky
Konečně model Liazu který se nebudu stydět dát mezi ostatní " zahraniční " nákladáky
Tak je to tady. Konečně mám doma něco, na co jsem už nějakou dobu čekal. Jsou to stavebnice firmy JMPK LIAZ 100.47 . Byl jsem požádán o jejich sestavení a stavbu jedné z nich budu prezentovat i zde, na modelforu. Vkládám fotky s velkým předstihem, než se stavebnice vůbec dostane do prodeje. Do čtrnácti dnů mám ještě slíbeny lepty, a pak budu moci stavbu naplno rozjet. Tak si zatí prohlédněte na hrubo sestavený model (zatím bez leptů) a věřím, že se vám bude taky tak zamlouvat, jako mě.
Ano. Máš pravdu. Ještě že jsi mě na to upozornil.Je to opravdu tím, že je stavebnice z resinu a tak je rám z tenkých u profilů velice měkký a vymstí se tak každá začátečnická chyba. Mě se konkrétně přihodilo to, že jsem příčku s držákem rezervy do rámu nevlepil hned na začátku stavby a potom jsem ji tam páchal docela násilně až když už tam byla i kardanka a výfuk. To mi celý rám zdeformovalo. Příčku jsem teda ještě vylomil, zabrousil a umístil trochu citelněji. Tak vkládám teda ještě jednu fotku, už srovnaného podvozku. K tomu ještě další fotku samotných šásek z dalších dvou stavebnic, na kterých s rovinností není sebemenší problém.