Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Co se týče listopadovky tak určitě bez radaru.Můžeš ale postavit mašinu z pozdějšího období kdy hlídkovaly podél hranic a kdy ji mohli při průzkumu naši odchytit a tam bych už radar nevylučoval.
Tak vzhledem k tomu že Listopadovka prochází rekonstrukcí, trochu jsem si zase hrál s Google Earth (ke stažení zde: http://earth.google.com/intl/cs/ ) kde budou jednak realizovány doplňkové mapy pro jednotlivá bojiště a jednak i celkové přehledy rozmístění jednotek.
Čistě pro pokochání tak přikládám to co je dosud hotové a to je cca 50 procent rozmístění ČSLA (budou ale samozřejmě i rozmístění koaličních sil) s platností k listopadu 1989.Jde o mírové pozice takže chybí jednak nástupní pozice na hranicích a jedna i 15 pěších divizí z mobilizovaných civilů.
Prozatím se tak můžete pokochat (a že toho je požehnaně):
1.armáda (1.tanková, 2., 19. a 20.motostřelecká divize komplet včetně armádních samostatných jednotek) 4.armáda (4. a 9.tanková a 3. a 15.motostřelecká divize komplet včetně armádních samostatných jednotek) 2.divize PVOS (76., 77. a 186.plrb) 3.divize PVOS (71. a 185.plrb)
Vše na úrovni pluků, v případě samostatných jednotek až na úroveň odřadů a rot.Snažil jsem se dávat značky na konkrétní objekty tak aby se tala dohledat i kompletní pozice nicméně v případě pozemních jednotek toto většinou není v mé moci.Máte-li tak možnost někdo pozice více konkretizovat (bereme i upřesnění stran výzbroje, struktury,...) nebo si přejete zařadit "svou" speciální jednotku (výzbroj,osobnost...), neváhejte a hlašte souřadnice či přímo upravujte...
Samozřejmě se můžete postupně těšit i na další aktualizace, konkrétně ASAP ZVO a VVO
Tak samozřejmě určitá míra nereality tam bude vždy protože si dost dobře nelze dovolit srovnat Cheb ses zemí nebo zatopit půlku jižních čech nicméně ono se toho na těch mapách zas tak moc nezměnilo (snad jen že zmizela řada základen) a pro naše účely by to mělo být postačující.Jde mi o možnost popisu konkrétních situací (do popisů bojů uvnitř měst se mo pouštět nebudu) a tam by to snad zas tak moc vadit nemělo-ony ty vesnice tam byly jak před rokem 1989 tak i dnes.Navíc, GE by měl mít možnost mapové značky animovat takže v ideálním případě by mohlo jít realizovat animované dění na konkrétním úseku fronty v konkrétní den/hodinu...
Tak, 7.A.PVOS implementována v kompletní podobě, 10.L.A.zatím bez provozních a letištních praporů a "S" rot (doplním o víkendu).Jinak snad již ze strany ČSLA všechno komplet.
Máte-li někdo možnost, zajímaly by mě pozice soustředění PS a přehled rozmístění a struktury SNB.