Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Spitfire- Pilsen KIT 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

S.Spitfire Mk.IX 1/32 Pacific Coast Models

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

S.Spitfire Mk.IX 1/32 Pacific Coast Models

Příspěvekod Kamil Meluzín » 22 kvě 2008, 14:21

Takže jsem se ještě rozhodl přidat tuhle "maličkost"....to aby Jakub v tom nebyl sám :grin:
Podle mého soudu /narozdíl od Jakuba/ Sword odvedl vynikající práci, je průkopníkem u tohoto typu v měřítku 1/32.
Mám takový dojem že odpověď z Hasegawy můžeme brzy čekat.....ovšem pokud "jen" zvětší svou čtvrtku, a neopraví všechny chyby / a že jich je habaděj/ tak už předem prohráli.
Tady se jedna už klube:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... for+Decals
To aby bylo vidět jak je to hrozně..... [-X .....model, a jak se Swordi nepochlapili, jak píše Jakub.
No a tady je vlastně obsah krabice:
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/ ... ewbg_1.htm
Jak je vidět a možno i přečíst, nemají všichni shodný názor a já myslím že těch kladných bude více.
Jedno vím jistě Smika DU•N stavět nebudu, takhle provařený marking nechci, nehledě na to že na té mašině nesundal jediného nácka. Když už Smik, tak jedině ZD•K.....ale svůj výběr markingu si nechám pro sebe.

Tally Ho!
Přílohy
Krabice.jpg
Skvělá kresba na krabici !!!
....vím, že nic nevím....
Kamil Meluzín

• Odpovědět s citací

Re: S.Spitfire Mk.IX 1/32 Pacific Coast Models

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 kvě 2008, 14:47

Pokud by mi někdo v takovejdle kvalitě vydal v 1/32 Focke Wulfa Fw 190 A-1 - A-3, tak z toho důvodu, že Fokouše fuckt miluju, bych nad tím taky mávnul rukou. Já k tomu přistupuju jako k modelu Spitfira, kterej mě moc nebere, nejsem jejich skalním uctívačem, tudíž hodnotím výlisky. Ty jsou velmi hrubé a moc radosti to ve mě teda neprobudilo. Na druhou stranu to je, esli se nepletu, první Mk IX v 1/32. Přiznejme si, že je to jen short run, nikoli model z kvalitních kovových forem a to se prostě projevilo množstvím zalitejch dílů, jak jsme se již zmiňoval. Dneska večer nafotím díly a naperu je sem, aby si každej mohl udělat svůj názor...

Já to vidím asi takhle:
Klady
+ barevný lepty
+ super dekály od Cartografu
solidní návod
+ odlitky
+ jediný model v měřítku
Zápory
- plastové díly (ztrácející se rytí, zalité otvory pro vypadávání nábojnic v křídle, množství otřepů atd...)
- cena (cca 1800 Sk) u nás v Blue Maxu cca 1495 Kč jako jejich Macchi C.205... (předpoklad, ještě ho nemají)

Takže postavitelné to samozřejmě je, ale je nutné počítat s tím, že stavba bude postavená na hrubým šmirglu, tmelu a rydle. To vše jsou základní techniky, ale tady toho bude dost. Včera jsme to s kámošema detailně prohlíželi a prakticky sme se shodli, že oproti Macchi C.200 a C.205 je tenhle model kvalitativní krok zpět, bohužel.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 22 kvě 2008, 14:50

Kamil Meluzín píše:Takže jsem se ještě rozhodl přidat tuhle "maličkost"....to aby Jakub v tom nebyl sám :grin:
Podle mého soudu /narozdíl od Jakuba/ Sword odvedl vynikající práci, je průkopníkem u tohoto typu v měřítku 1/32.
Mám takový dojem že odpověď z Hasegawy můžeme brzy čekat.....ovšem pokud "jen" zvětší svou čtvrtku, a neopraví všechny chyby / a že jich je habaděj/ tak už předem prohráli.
Tady se jedna už klube:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... for+Decals
To aby bylo vidět jak je to hrozně..... [-X .....model, a jak se Swordi nepochlapili, jak píše Jakub.
No a tady je vlastně obsah krabice:
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/ ... ewbg_1.htm
Jak je vidět a možno i přečíst, nemají všichni shodný názor a já myslím že těch kladných bude více.
Jedno vím jistě Smika DU•N stavět nebudu, takhle provařený marking nechci, nehledě na to že na té mašině nesundal jediného nácka. Když už Smik, tak jedině ZD•K.....ale svůj výběr markingu si nechám pro sebe.

Tally Ho!

Ahoj Kamile,

vcera nam kuba na zasedani nasi sekce toho spita prines. No neco je fakt pekny - plechy resiny a decaly ale to sem videl na plastu teda nic moc - na konci jednoho kridla takove "bradavice" (byli videt i na fotkach z netu) ryti se misty dost ztraci , plne vyhazovaci pro 7,7 kulomety (na polovine z nich je i takobej skvarek plastu - zevnitr)..Vic sem nesledoval . Muzu porovnat s Re2005 od tehoz vyrobce a spit je vyrazne horsi (re2005 delal tusim taky sword)....Muze jit o blbej kus Spita ale uvidime :twisted:

PS doufam ze vyjdou nejake decaly "na nase hochy" ... [-o<
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 22 kvě 2008, 14:55

Koukam ze Kuba psal soucasne..Ja bych jen opravil ze je to srovnatelne s tou 205 a 202 (mam obe a je fakt ze i kdyz sou plasty skorem stejne kavlita jedne je jako spit a mirne jedne vyse). Nejlepsi od Pacu je asi Mc 200 (prvni model co jim ve 32 delalo MPM) a pak ta Re 2005 (prvotina Swordu)....
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kamil Meluzín » 22 kvě 2008, 15:15

Ahoj Glocku...i když vím prd kerej ty seš, nechceš se mi nějak připomenout, ty nicky fakt nejsem schopen rozeznávat a hlavně si pamatovat kerej komu patří. Na obličeje paměť mám....
Já hoši s vámi souhlasím, že je to moc pěkný model :-D ty italy znám, jednoho mám doma taky. Vzhledem k tomu že
vím jak bolestně se tenhle model rodil, tak opakuju je pro mě vynikající. Důležité na něm je, že má správně některé partie, které nebyl doposavaď nikdo schopen vyrobit správně, a to je pro mě důležité...stejně jako pro Jakuba Fw190 a jeho detaily.
Jeden odkaz na stříkání kamufláže:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... +Commences
a odkaz na stavbu:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... +for+Paint
Jak je vidět tmelu poskrovnu, žádné přehnané množství a o hrubém smirku nemůže být ani řeči...
A ještě tady:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... -+Progress
...a tady...i mistr teesař se utne...:http://www.network54.com/Forum/47751/message/1210808105/Pacific+Coast+Models%27+1-32+scale+Spitfire+Mk.IXc+-+Part+Two

..tak co Jakube, střihneš si ho taky do Plzně ???
Kamil Meluzín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kamil Meluzín » 22 kvě 2008, 15:17

..malá oprava odkazu:
http://www.network54.com/Forum/47751/me ... -+Part+Two
Kamil Meluzín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 kvě 2008, 15:23

Kamil Meluzín píše:..tak co Jakube, střihneš si ho taky do Plzně ???

Zdá se že ano. Měla by to bejt mašina NNoN s invazákama. Mám k omu půjčenou knihu čechoslováci v oblacích nebo tak nějak od Hurta. Tam je jak bokorys, tak jedna nebo dvě fotky na tuhle mašinu. Už jsem začal s prohlubováním paneláže a se začišťováním. Určitě to budu nejtovat, ale bude to jen hrc prc z krabice...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kamil Meluzín » 22 kvě 2008, 15:28

...tak až budeš chtít nýtovat, tak napiš, pošlu Ti výkresy. Jo a založ si svůj "chlívek"...aby si ještě někdo nemyslel že spolu sdílíme něco více... :?
Kamil Meluzín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 kvě 2008, 15:37

Kamil Meluzín píše:...tak až budeš chtít nýtovat, tak napiš, pošlu Ti výkresy. Jo a založ si svůj "chlívek"...aby si ještě někdo nemyslel že spolu sdílíme něco více... :?

To fi pif, že si založím svůj chlívek. O tom žádná. Pokud bych tě teda mohl požádat o ten výkres, prosím o zaslání na e-mail j.vilingr@seznam.cz Moc děkuji za projevenou ochotu a pomoc. Jakmile totiž prohloubím paneláž, tak se chci vrhnout do nejtování. Když je všechno rozdělený, tak se mi ty díly nejtujou o dost lépe...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 22 kvě 2008, 19:55

Kamil Meluzín píše:A... Vzhledem k tomu že
vím jak bolestně se tenhle model rodil, tak opakuju je pro mě vynikající. Důležité na něm je, že má správně některé partie, které nebyl doposavaď nikdo schopen vyrobit správně, a to je pro mě důležité...

Mohol by si prosim uviezt o ktore partie sa jedna? a ak by sa dalo aj nafotit. Dost ma to zaujima, hlavne preto ze spitina je moj milasek.
dik
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Pavol Papp

Odeslat odpověď

Zpět na Spitfire- Pilsen KIT 2008