tak vám sem dávám jeden můj rozdělaný projekt.
Dříve, než všichni začnou psát otázky typu: "Proč si kupuješ takový starý, nepřesný vrak, když můžeš sehnat UMko ve dvaasedmdesátině?" nebo "Proč sis radši nekoupil Dragona?" bych uvedl, že jde o čistě "experimentální" model, který se díky nízké ceně a horší kvalitě nebojím upravovat, nebo na něm zkoušet nové, zatím mnou nepraktikované postupy. Koupil jsem tento model především proto, že:
1)Chtěl jsem vyzkoušet výrobu svárů
2)Chtěl jsem zkusit vyrobit odlévaný" povrch
3)Potřeboval jsem na něčem zkusit vystínovat model štětcem, chtěl jsem zkusit zpracovat olive drab, abych si nepovedeným pokusem nezničil Cristie ve dvaasedmdesátině
4)V krabičce je pro mne zajímavé označení (tank od A Squadron County of London Yeomanry 4th armored Brigade)
Před začátkem stavby jsem si nejprve chtěl ověřit, zda Airfix trefil správně verzi- předem musím říct, že jsem na to nepřišel, a obávám se, že odlévaným krytem převodovky jsem nepřesnosti ještě zvětšil (i když si myslím, že odlévaná převodovka vypadá lépe než šroubované zpracování na stavebnici). Téměř nic jsem nedoplnil, jen jsem odvrtal hlaveň, odřízl odfláknutá světla a nahradil madla na čelním pancíři drátkem. Základová barva je Humbroll 155, stíny a světla (bohužel nejsou až tak moc vidět- příště to chce větší kontrasty) jsou udělány pomocí olejovek smíchaných se základovkou. Bohužel po nanesení obtisků dva z nich začaly stříbřit, nepomohlo ani přetření všemi vodičkami od Agamy, příště je budu muset víc oříznout. Zatím je na modelu aplikováno opršení, obouchání, wash a suchý štětec. Mělo by dojít ještě na filtry, zaprášení, zaolejování a další patinu. Podvozek jsem kromě prověšení pásů neupravoval vůbec, nejvíce na něm chybí šrouby na hnacích kolech a skluzy pro pás na ůvozíčcích". podvozek je teprve v základové barvě, nechávám si jej až na konec. Těch hodně křivých pásů při zadním pohledu si nevšímejte! Ještě je samozřejmě narovnám.
Dost řečí, tady jsou fotky.
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish