Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Arado Ar-196

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Arado Ar-196

Příspěvekod palko » 19 čer 2011, 21:50

Chalani zhanam nieake podklady na tuto zaujimavu masinku dostala sa mi 32dvojka od Revella do ruk velmi pekny model a planujem si ho postavit skoro krabka mozno nieaky ten pliesok a mam len polsku publikaciu a tam je toho strasne malo ide mi hlavne o plavaky a kokpit popripade motor velmi pekne dakujem.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
palko

• Odpovědět s citací

Re: Arado Ar-196

Příspěvekod Karel Pilát » 20 čer 2011, 06:06

:roll:
Úplně stejné téma pár dní staré je tady:
viewtopic.php?f=52&t=56620
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 20 čer 2011, 21:21

Sorrac nieako som to nezaregistroval ked uz je to tu nikto nema nic mam fotky ,ale ziadne poriadne detaily :( .
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gregorio » 21 čer 2011, 04:59

Jest także nowa monografia Kagero:
Gregorio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 21 čer 2011, 06:03

Tahle nová publikace od Kagero je výborná, mám ještě nějakou starší polskou publikaci na Ar 196, je možný sehnat přes Haffnera manuály a další dokumenty, aktuálně nám v REVI vyšel už asi třetí díl článků na Ar 196 s tím, že je to doprovázeno výbornými výkresy od Michala Bradáče. Na Arado je toho poměrně dost a hlavně to je dostupný a to i cenově.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 21 čer 2011, 14:49

Kubrte dikes idem zhanat.
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 24 čer 2011, 17:01

Chalani potreboval by som este nieake detailne fotky na motor BMW-132K dikes.
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod allex » 26 čer 2011, 20:21

Mám jedno foto z Krakowa . Je to ale BMW 132 Z. Jaký je rozdíl mezi K a Z nevím
Přílohy
BMW 132.JPG
allex

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang51 » 26 čer 2011, 22:37

pozri si "zájmové skupiny-luftwaffe 1939-45"
mustang51

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 03 črc 2011, 21:18

Chalani neviete presne ake bolo sfarbenie introsa na Arade kupil som plechy a pristrojovka je v RLM 02 nema byt nahodou v RLM66?A este jeden dotaz v plechoch su cele kusy ktore zakryvaju trubkovu konstrukciu ma to tak byt alebo nie.Poskytnite mi niekto ak mate foto interieru nechce sa mi investovat do Kagera momentalne dikes moc.
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 03 črc 2011, 21:56

Palubna doska urcite RLM66.Tie plechy tam asi boli(aspon tak sa mi to javi z fotiek-minimalne v priestore strelca ich vidno),a ma to naznacene aj Aires(ale ci to je dobre to neviem na 100%)pozri si tento link a nizsie su nejake fotky na interier:
http://s362974870.onlinehome.us/forums/ ... pic=222469
Co sa tyka motora tak staci zadat do googlo BMW 132 a vyhodi ti to obrovske mnozstvo fotiek(ale motrovu zastavbu na Ar 196 som nenasiel)
nieco z netu(mozno mas):
AR1.jpg

Ar2.jpg

aradogunnersposition.jpg

Erwin.jpg

4503.jpg
zdroj:www.aires.cz

Naposledy upravil pufo dne 03 črc 2011, 22:02, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 03 črc 2011, 22:01

Pufo dikes moc za link [-o< .
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 03 črc 2011, 22:05

Neni zac.Ja tiez hladam rozne informacie a fotky po internete,lebo ho mam tiez doma(aj v 1/32 aj v 1/48).
To Kagero este nemam,ale asi si ho kupim-ked ho niekde najdem.
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 01 srp 2011, 14:34

Zlakany peknou kresbou a odporucanim J.Vilingra a ocakavanim,ze nove Kagero bude obsahovat nieco viac ako starsia monografia od Wydawnictvo Militaria som si to Kagero kupil.Tak,dneska mi doslo to nove Kagero c.45 Ar 196 a s kludnym svedomim mozem konstatovat,ze je to asi najhorsia monografia od Kagera co som videl(a to som videl skoro vsetky co su na lietadla).Mam doma este Wydawnictwo Militaria Arado Ar 196 c .53.Takze porovnam.
Kagero vs. Wydawnictvo Militaria(dalej len WM)
Fotky Kagero-tragicke-z vacsiny mam pocit,ze pozeram na CB obrazky a nie fotky,niektore su moc tmave,ine zase presvetlene a tym padom znich je mozne urcit tak siluetu lietadla,kvalitnych fotiek by som naratal na prstoch oboch ruk [-X ,WM lepsia kvalita fotiek(mam doma aj stiahnuty scan a aj tam su kvalitnejsie fotky oproti Kageru),obe publikacie obsahuju rovnake sady fotiek,ale Kagero ma navyse 3 fotky-2 na interier(su aj tu v teme a v lepsej kvalite),1-pohlad na otvoreny kryt kde vidno trupovy gulomet,WM ma navyse 1 fotku-pohlad z predu na otvorene kryty motoru.
Bokorysy= Kagero=7 z toho jeden 3 pohladovy;WM 31 z toho jeden 4 pohladovy
Text=Kagero-anglictina;WM=polstina s anglickymi popiskami k fotkam(historicku vernost nepopisujem,necital som zatial)
Perovky:Kagero aj WM rovnake,v Kagere je navyse perovka protipoziarnej prepazky a trojpohladova perovka otvoreneho motoru a perovka sedacky,WM ma navyse perovku krytov motoru a trupoveho gulometu s vnutornou konstrukciou.
Planiky=Kagero-4 pohladove s nitovanim,WM-4 pohladovy bez nitovania(coz nepovazujem za problem,lebo z fotiek sa da nitovat v pohode+WM obsahuje farebny rentgenovy rez) v oboch publikaciach su planiky v mierke 1/72
Celkovy dojem:Kagero posobi ucelenym dojmom=text,dobove fotky,a na konci perovky,vykresy,bokorysy
WM-trochu rozhadzane,text,dobove fotky,sem tam perovka,planik,bokorysy a ku koncu viac peroviek a tecnicky popis.Kagero je vlastne okopirovana publikacia od WM stym,ze v Kagere,je zopar veci navyse(vid.text vyssie) a nitovacie vykresy.Text som neskumal,lebo polstine moc nerozumiem,takze textovo nemozem porovnat obe publikacie.
Cena=Kagero priemerne na nete 20 £;Wydawnictvo Militaria priemerne na nete 7 £(v pohode sa da stiahnut aj z netu)
Kto ma doma publikaciu od WM,tak nove Kagero mu netreba,kto nema nech si urobi nazor sam ci sa oplati investovat do Kagera-ja to neodporucam=vyhodene peniaze.
Tuto kupu lutujem,ale aspon,ze som tu monografiu zohnal na Ebay za 16 Eur aj z postovnym,tak ma ta strata penazi az tak nesere.
Keby bola kvalita fotiek u Kagera lepsia a cena nizsia tak by som kupu odporucil,ale takto je to tragedia za velke peniaze. Asi by sa mohli hosi v Kagere zamysliet pri vydavani novej monografie,keby to bola moja prva publikacia od tohto vydavatela a nepoznal by som ine z ich produkcie,tak by som si na zaklade tejto publikacie,uz ziadnu knizku od nich nikdy nekupil :-k
PS to Jakub Vilingr:citujem z jeho prispevku"Tahle nová publikace od Kagero je výborná" neviem ci ta za to platia,alebo co,ale napisat takyto blud,ze je publikacia vyborna,to fakt nechapem.Modelar si kupuje publikaciu koli fotkam...a tie v Kagere su uplne tragicke(kvalita zrovnatelna s TBiU) a nezachrani to ani nitovaci vykres.Najhorsie na tom je,ze ta povazuju za kvalifikovaneho v obore,ale toto seknutie pri pohlade do tejto publikacie by si vsimol kazdy,dakujem za super odporucanie a minimalne ja uz budem tvoje prispevky brat s rezervou.Od cloveka co pise recenzie pre REVI...by som ocakaval sudnejsi pristup ku posudzovaniu kvality publikacie :-k
Naposledy upravil pufo dne 02 srp 2011, 22:24, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 02 srp 2011, 17:13

Pufo dikes za recenziu no ako dobre ,ze som to nekupil nevyzera to podla tvojich slov boh vie ako vystacim si s tym co mam momentalne mam aj tak prestavku ,ale hadam v septembri sa pohnem.
palko

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse