Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48311 • Stránka 698 z 3221 • 1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 3221
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod 72man » 01 lis 2017, 11:08

Pane Šulci, bude dvaasedma Spitfire XVI High back v prodeji samostatně, nebo pouze v dualcombu a OT, jako u čtvrtky?

Ad nacionální cítění, jsem původem Moravák, ale označení Čechy a český mi nevadí. Používám tyto výrazy sám, v kontextu krajů pro označení obasti od Vysočiny na západ, v kontextu celorepublikovém pro Česko. A podobně, když jsem přemýšlel o letadlech ze SNP, uvažoval jsem o slovenských letadlech, ale v kontextu Československa, ne Slovenského štátu.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek valovic » 01 lis 2017, 11:25

Martin Janoušek píše:Já myslím, že drtivá většina Čechů, pokud použije místo československý jen český, tak si tím nechci nic "přivlastňovat" ani tím vůbec nic nemyslí. Asi jako když se použije místo Bratislava jen Blava.

Zaujimave. Nedavno v inej teme ste po tom ako niekto napisal holandska miesto nizozemska F-16 reagoval uplne odlisne. Pre osviezenie pamati:

Martin Janoušek píše:To je jen takové přátelské rýpnutí (:) a fotky jsou moc pěkné.
Jen, že dávat rovnost mezi Holandsko a Nizozemí je fakt špatně. Jižní a Severní Holandko jsou jen dvě z 12 nizozemských samosprávných provincií. Už jen proto, že ani základna Leeuwarden a ani Volkel s F-16 neleží v Holandku, ale ve Frýsku a Severním Brabansku. (:)
Je to podobné, jako kdyby jsi napsal třeba "zlínské Gripeny". :-D
Ale i mně to někdy ujede. (:) Konec OT.

V reakciach som sa dozvedel, ze si nic neprivlastnujete, odlahcujete, ze vlastne o nic nejde, ze je to len akesi politizovanie, ze by stacilo trocha nadhladu atd, ale ani jeden z Vas, ani jeden, nenapisal, ze davat rovnost medzi Ceskoslovensko a Cesko "je fakt spatne".
Cim to asi bude?
marek valovic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 01 lis 2017, 11:44

Že to máme reálně u prdele a nemáme potřebu se v tom pořád rejpat?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 01 lis 2017, 12:11

lubos1364 píše:Pešku si kúpim. Bude to zaujímavý úlet od prúdových mašín, čo staviam.

Ale rád by som podotkol ešte niečo. Mám už niečo po päťdesiatke. Narodil som sa v Československu, vojenčil som v Československej ľudovej armáde, manželku mám polovičnú Češku, mám veľa priateľov Čechov. Keď sa náš spoločný štát delil, bol som zásadne proti. Ale keď vidím, ako je pre niektorých Čechov všetko Československé jednoducho České, tak je to podla mňa jednoducho prejavom historického ignoranstva. Teda v tom lepšom prípade. A nepomôže ani tváriť sa, že je to sranda, alebo že "nerozlišuji". Alebo politika. Lebo nie je. Je to len znevažujúce.
A je to škoda práve v modelárstve, kde sa tak nejako samozrejme kladie dôraz aj na historickú vernosť. Myslíte si, že keď si nejaký trinásťročný začínajúci modelár bude čítať o "českých Lavočkách" alebo "českých Patnáctkách", že bude vedieť, že sa jedná o československé letectvo? Ťažko. Vlastná skúsenosť. Myslím, že trochu viac korektnosti nás určite nezbije.

Dovolim si oponovat. Ani neslavite 28october. Oficialne. A kolikrat jsem slysel o tom a o tom ze to byl slovensky ucenec a vůbec to nebyla pravda.
Moc to prozivate. Asi to tak proste je a bude ze se dnes zapomina na spolecnou historii a pouzije se slovo ceska/slovenska místo ceskoslovenska.
To je lenost, nebo vypocitavost lidi, kteří veri a doufaji, ze tim nekoho popudi a naštvou.
Nechte to byt. Kdo se jako Cechoslovak narodil a citi to tak, tak vi. Ostatní at si delaji co chteji.
Imho ukazte mi Cecha, který po 20-ti letech na Slovensku mluvi cesky. Obracene jich jsou mraky a nikomu to neva... Měli jsme i ministra který mluvil slovensky. Ted mame predsedu hnuti které vyhralo volby kteremu to tam lita jakoby prijel včera... a deje se něco ne?
U nas v televizi bezne moderuji Slovaci. Desti tomu sice nerozumi a kor když jde o pocasir, ale ukazte mi to obracene.. Takovej je proste život a nic s tim neudfelame. I když asi občas někdo pouzije slovo Cesky místo Ceskosolovensky, tak si myslim, ze i když je to suma fuk tak jsme my tolerantnejsi.. :D
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 01 lis 2017, 12:16

tak nějak.. navíc kdo nadával víc? My na slováky ne, ale oni čehůnom nemohli přijít na jméno a někteří dodnes nemůžou...
Jsem Čechoslovák a vždycky budu.. Slovensko mám za kopcem a cítím se tam vždy jako doma.

Ale když už jsme u toho, zajímalo by mně kolik čechů chodí plevelit slovenká fora? :lol:
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod travis » 01 lis 2017, 12:33

Ty vaše Česko - Slovenský kecy, rádobybolístky a křivdy mne tu začínají pěkně srát. Můžete s nima jít do nějakého speciálního tématu? Nazvěte ho třeba Žumpa Modelfóra.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubos1364 » 01 lis 2017, 12:37

Vici píše:Ale když už jsme u toho, zajímalo by mně kolik čechů chodí plevelit slovenká fora? :lol:

Toto ste fakt mysleli vážne ? :shock:
Ľuboš Šebík

Dokončené:
Mig-15bis 1/32; Hawk T.1 Red Arrows 1/48; Aero L-39C 1/48; Rafale B 1/48;
Mitsubishi F-2B 1/48; MB-339 1/48; Hawk T.1A 1/48; Spitfire Mk. IX 1/48; Aero L-39C Biely Albatros; 1/32 Shark, 1/48
P-51D, 1/32
Jak-3, 1/32
T-45C Goshawk, 1/48
Z-526AFS Akrobat, 1/48
Ah-64A Apache, 1/35
lubos1364

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tukololo » 01 lis 2017, 13:18

Trocha na odľahčenie.Viete ako sa spúšťa lavína v Tatrách, "hele vole".Inak za mňa ,mier bratia poďme si dať slivovičku :) :celeb:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=77381 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=80402 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=79732 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=88553 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=88551
tukololo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 lis 2017, 13:30

čapik píše:Dobrý den, pane Šulci, nechystáte v BRASSINU vydat US laserově naváděné bomby GBU-54 (JDAM) v měřítku 1:48?

Hodilo by se to k tomu závěsníku BRU-57 co jste nyní vydali.... ;-)

Tak abychom se zase vrátili k tématu, mám pro Vás odpověď na Vaše bomby:

- V současnosti připravujeme GBU-38 ve dvou verzích (Thermally Protected a Non-Thermally Protected). Ty se na závěsníky BRU-57 hodí také…
- GBU-54 uděláme také, ale až později – je to vlastně laserem řízená varianta GBU-38.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 lis 2017, 13:33

ivanp píše:Dobrý večer pán Šulc, z akého plastu sú výlisky v “peške”? Podľa fotografií na e-shope to vypadá na povodný ruský - pýtam sa kvoli tomu že v limitke Mi-24 boli výlisky od rovnakého výrobcu (Zvezda) z vášho plastu.

Mi-24 byly také z "ruského" plastu, který byl ale stejného typu (normy), jako je ten náš. U Pe-2 by to mělo být stejné.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 01 lis 2017, 14:41

je vidět že zájem o Pe-2 byl velký .. pošta převzala až dnes balíček

jen rada pro ostatní z Česka .... já po několika zkušenostech s alternativními přepravci volím Českou poštu. v e-shopu eduard je sice jen možnost doporučeného balíku ale v notifikaci pošty kterou dostanete v e-mailu po té co balíček dostane přepravní číslo se snadno v aplikaci dá změnit forma doručení... já volím uložení na poště (dá se zvolit i kterákoliv jiná), to je dokonce i rychlejší protože balík nejde do žurnálu ale rovnou na poštu (když to stihnete včas)... takže co dnes převzala pošta na svozové poště v Mostě budu mít na poště 16200 tedy menší pošta na Petřinách zítra odpoledne. (a to mě dojde i sms).. ověřeno několikrát a i na dalších e-shopech nejen modelářských.... takže se už nemusím honit s kurýrem po Praze a čekat na další rozvoz kdy vám sdělí jen časové okno rozvozu..
P.S. Dotaz pro eduard: Šlo by variantu "balík na poště" zařadit do možnosti přepravy? ..... tedy pokud by to znamenalo vážné zhroucení vašeho e-shopu tak si to budu dál přesměrovat via www.postaonline.cz
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 01 lis 2017, 14:53

Pane Šulc, když vidím na FB poslední obrázky pana Bobka "nezbyl na vás Ranger, kupte si Fw - Maňák", tak si říkám, FW v československém markingu asi neprojde, co?
Vím, nejsou podklady, ale co třeba BFC položku s nadhledem něco jako Brožíkovo MOR-HO ??

A když už ne v 1/48, tak co třeba jako vstupenkáč 1/144?
FW 190 by si zmenšení zasloužilo ;-) (S mrkví nebo s Maňákem, aby někoho nepohoršovalo, že rozdáváte hákáče)
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 01 lis 2017, 15:07

zbynek.skopan píše:já po několika zkušenostech s alternativními přepravci volím Českou poštu.

Já bych taky rád, ale co má Eduard za cenu poštovnýho pro Českou poštu je evidentní schválnost. Takže čekám GLS, kteří přijedou, cituji: mezi 8. - 17. hodinou následující pracovní den. O čase doručení Vás budeme informovat v další zprávě.

Ta další zpráva přijde zítra ráno.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 01 lis 2017, 15:20

Tak s výstavištěm souhlas ;-I
I když sem jedním z mála, kdo byl v tophotelu spokojený, pro takovou akci je prostě výstaviště (jakékoli) jediná volba. Náhražky jako hotel, garáže, škola, sportovní hala jsou vždy náhražky s nějakou nevýhodou a kompromisem. Tak držím palce a těšíme se na 28. září 2018 :)
Ještě by chtělo dát včas vědět Českým drahám, aby posílili vlaky..
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 01 lis 2017, 15:26

Vít: tak jako sranda položka by se čs Fokouš líbil i mě, třeba na něj dojde. Už je venku info, nebo jsem Lysou někde prokecl? (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48311 • Stránka 698 z 3221 • 1 ... 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701 ... 3221

Zpět na Diskuse