Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modely od Testors

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Modely od Testors

Příspěvekod Jacque » 01 dub 2008, 19:55

Ahoj
Už dlhšiu dobu pokukujem po nejakom Dauntlessu 1/72, a jediné na ktoré sa mi opakovane darí narážať SBD je od Testorsu.
A tak...čo je to ten Testors zač? Nepoznám to veľmi, hľadal som nejaké reviewy krabičiek no nič. Mám podozrenie že by to mohol byť prebal Fujimy, alebo naopak, ale prekvapuje ma cena...stojí okolo 150 korún...
Nevie niekto viac o modeloch Testors? Je to niečo dobré alebo šmejd? Špeciálne ma teda zaujíma SBDčko
Přílohy
tess1693.jpg
tess1693.jpg (13.68 KiB) Zobrazeno 2517 krát
Jacque

• Odpovědět s citací

Re: Modely od Testors

Příspěvekod A2C » 01 dub 2008, 20:10

Staval som od Testorsu S6B Racer 1/48
bolo to niečo strašné diely boli síce presné ale problém bol v použitom plaste keď som ho začal farbiť skoro som zošalel keď mi začala farba zliezať ako film predstav si nastriekaný model striebornou a potom som robil modrú a akonáhle som dával pásku dole tak som stiahol aj farbu :evil: pomohlo pretrenie modelu riedidlom ktoré povrch trocha naleptalo
mimochodom zdá sa mi že Testors sú z Austrálie
Přílohy
Untitled-1.jpg
Ako je vidno náter sa mi vôbec nepodaril
Airbrush začiatočník :wink:
A2C

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 01 dub 2008, 20:20

Staré Směry jsou lepší...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacque » 01 dub 2008, 20:23

a čo kvalita dekálov?
Jacque

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 20:30

Testors nejsou z Austrálie jsou made in USA. Dělal jsem od nich kdysi dávno U-2. Model to byl pěkný, velký (čtvrtka-U-2 je opravdu dlooouhá a má obří rozpětí, někdy říkám že to je větroń s tryskou v prdýlce) byl u toho i vozík a velice pěkná figurka Garryho Powerse. Ale ten plast !!!! Nikdy předtím ani potom jsem neviděl nic podobného, vypadalo to jako uhlí, divně se to lepilo... kdysi tuhle stavebnici někdo dělal na Nymbecu nebo možná i tady a hodil to do koše... Ten plast byl prostě divnej...

Co se týče dauntlesse nejsem si jistý jestli to náhodou není čtvrtka. Ve dvaasedmdesátině ho dělala či dělá Hasegawa, a to je moc pěkný model, dávno tomu co již co jsem ho stavěl v pozemní verzi... Zapátral bych tedy spíše po hawě...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shag » 01 dub 2008, 20:36

http://modelingmadness.com/reviews/allies/us/doremussbdpreview.htm
shag

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 21:21

Hmmm, doporučuju fakt zkusit někde sehnat Hasegawu... Tohle je nic moc, hawa je pěkná i když se jí musí rozříznout kabinka, pokud chcete odkryté kulomety...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 01 dub 2008, 21:27

A2C píše:bolo to niečo strašné diely boli síce presné ale problém bol v použitom plaste keď som ho začal farbiť skoro som zošalel keď mi začala farba zliezať ako film predstav si nastriekaný model striebornou a potom som robil modrú a akonáhle som dával pásku dole tak som stiahol aj farbu :evil: pomohlo pretrenie modelu riedidlom ktoré povrch trocha naleptalo
mimochodom zdá sa mi že Testors sú z Austrálie

A seš si jistej, že to je v plastu? :roll: :roll: :roll:
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 21:35

Vzhledem k tomu co mi dělala ta U-2 bych se nedivil. Jediný model který měl jakeš - takeš normální plast je B-2... Škoda že na rozdíl od Raptora či F-16 B-2 nikdo hned tak neudělá z novýh forem...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod A2C » 01 dub 2008, 21:44

Fíkus píše:A seš si jistej, že to je v plastu? :roll: :roll: :roll:

Predpokladám že to bude v plastu keďže to nebol prvý model čo som farbil a tou istou metódou mi držia farby všade inde tak buď to bude plastom alebo plastom alebo farbami že sa nehodia k tomu plastu :grin:
Airbrush začiatočník :wink:
A2C

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Pražák » 01 dub 2008, 22:15

Testors opravdu výýýýrazně nedoporučuju. Tady je moje stavba P-47 od Testors viewtopic.php?f=57&t=19127, úsudek si udělej sám. Problémy s barvením plastu sem ale neměl vůbec žádný jak tady někdo uvádí. Nicméně těch detailů je tam žalostně málo a já nepatřím k té hrstce vyvolených sochařů co udělají airesí kokpit z kelímků od jogurtu :-D
Naposledy upravil Miroslav Pražák dne 02 dub 2008, 15:33, celkově upraveno 1
Miroslav Pražák

Rozestavěno:

Foce-wulf FW-190 A4
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=41409
Messerschmit Bf-109 D
viewtopic.php?f=57&t=51311
Miroslav Pražák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 01 dub 2008, 22:43

Však testors nemá cenu kupovat, pokud člověk nechce jo raritní model, protože na ty je tahle firma machr... (Floggere kde jsi ?) Namátkou - již zmíněný 1/72 Stealth bomber B-2 Spirit, YF-22 Lighting II 1/32, Kaman Husky HH-43 1/32, U-2 1/48, Gee Bee Racer (takový ten tlustý závodní buřtík co vypadá jak letadýlko z komixu), plovákový závodní letoun (viz výše)dělávali i Spirit of St. Luis atd,OVa Bronco,Bearcat 1/48 atd...

Zapoměl jsem - kdysi jsem od nich lepil Phantoma Wild Weasel a nebyl špatný-přebalovala jej Italeri, i čtvrtkový F/A-18C je ze stejné líhně. Osobně bych se však mainstreamovým typům z nabídky Testoru vyhnul (protože ty jsi zpracované leckdy lépe od konkurence-viz ten T-bolt...) a šel do modelů od této firmy jen pokud potřebuji specifický typ do sbírky... Ani nevím jestli Testor stále dělá letadla nebo už s tím praštil...
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 01 dub 2008, 23:33

Pletete jabka s hruškovicí !

Není Testors jako Testors. Jejich modely můžeme rozdelit zhruba do 4 kategorií:

1. Testors - Italeri - US verze modelů Italeri, asi není co dodat. Střední třída, ale občas opravdu pěkné modely. Často mají proti Italeri zajímavější obtisky.

2. Testors - Fujimi - zase není co dodat, prostě japonská dokonalost v jiné krabici.
Nejsem si jistý jen s Mig-29. To je pravděpodobně Fujimi a tím Testors šlápnul vedle, Italeri je o hodně lepší.

3. Testors - Hawk - převzaté formy firmy Hawk . To jsou ty, kterými tu tak pohrdáte. Ale uvědomte si, že průměrný věk těchto stavebnic je kolem 50 let a pak odsuzujte. Navíc jsou v USA velmi levné a tak to berte jako hračky. Ale občas je v nabídce něco, co nikdo jiný nedělá.
To jsou právě ty sportovní letadla, stíhačky z 50tých let a podobně.

4. Testors -vlastní formy - tyto modely moc neznám. Jestli je B-2 1/72 čistě jejich nevím, sám jí mám v krabici Italeri. Stejně tak nevím u SR-71 1/48, YF-22 a F-117 1/32 atd. B-2 by byla hezká s povrchem jako Italeri/Testors B-58 a RB-66, ale není, škoda pozitivního rytí

5. Testors ostatní - jako klasická americká firma musí mít v nabídce spoustu aut, ale v tom se vůbec nevyzám.
Než začnete na jejcih výrobky nadávat, uvědomte si kvalitu stříkacích pistolí Aztek a barev Model Master

smůla je, že u nás se pod značkou Testors setkáte hlavně s tím horším.
Naposledy upravil 172flogger dne 01 dub 2008, 23:58, celkově upraveno 1
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 01 dub 2008, 23:47

taky není od věci se podívat na http://www.testors.com/

jinak 1/48 U-2 i hrozný Mig-15 jsou 100% Hawk.
Třeba Dragon Lady i patnáctka se mimochodem už dávno dělala i v Chrome Plated verzi, prostě plast byl galvanicky pokovený jako bývají díly u modelů aut. Tedy to samé, co dnes s velkou slávou prodává Tamiya.

Dauntless a SNJ (Texan/Harward) jsou staré Hawky z 60tých let. Na webu jsme našel krabičku z roku 1965.
ale tady je důkaz, že Dauntless postavit jde:
http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5201-5300/gal5231_A-24Banshee_Calzada/00.shtm
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 02 dub 2008, 07:29

DISMEMBER Dissection píše:Pletete jabka s hruškovicí !

Není Testors jako Testors. Jejich modely můžeme rozdelit zhruba do 4 kategorií:

1. Testors - Italeri - US verze modelů Italeri, asi není co dodat. Střední třída, ale občas opravdu pěkné modely. Často mají proti Italeri zajímavější obtisky.

2. Testors - Fujimi - zase není co dodat, prostě japonská dokonalost v jiné krabici.
Nejsem si jistý jen s Mig-29. To je pravděpodobně Fujimi a tím Testors šlápnul vedle, Italeri je o hodně lepší.

3. Testors - Hawk - převzaté formy firmy Hawk . To jsou ty, kterými tu tak pohrdáte. Ale uvědomte si, že průměrný věk těchto stavebnic je kolem 50 let a pak odsuzujte. Navíc jsou v USA velmi levné a tak to berte jako hračky. Ale občas je v nabídce něco, co nikdo jiný nedělá.
To jsou právě ty sportovní letadla, stíhačky z 50tých let a podobně.

4. Testors -vlastní formy - tyto modely moc neznám. Jestli je B-2 1/72 čistě jejich nevím, sám jí mám v krabici Italeri. Stejně tak nevím u SR-71 1/48, YF-22 a F-117 1/32 atd. B-2 by byla hezká s povrchem jako Italeri/Testors B-58 a RB-66, ale není, škoda pozitivního rytí

5. Testors ostatní - jako klasická americká firma musí mít v nabídce spoustu aut, ale v tom se vůbec nevyzám.
Než začnete na jejcih výrobky nadávat, uvědomte si kvalitu stříkacích pistolí Aztek a barev Model Master

smůla je, že u nás se pod značkou Testors setkáte hlavně s tím horším.

podla mna je totalne jedno, aky je ten Testors prebal. Hlavne je, aby bol model aspon trochu presny, ked uz nema takmer ziadne detaily.

Mne sa dostal do ruk model F2H Banshee 1/48 od US Testorsu a po prilozeni k rovnakemu modelu od Collect Aire bol Testors o celych 7 cm kratsi na dlzku!!!!! Je jasne, ze cely model je mensi a totalne mimo.

mam ale aj ST-19 1/48 a ta je celkom fajn. Ale este som ju teda nemeral.
SR-71 Blackbird 1/48 je tiez pekna, len potrebuje preryt a doplnit nejake detaily.
Obrázek
Martin Jursa

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse